Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 nov 2015 - Anul XX, nr. 272 (6084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe străzile Sucevei

Un silvicultor beat la volan a acroşat trei maşini şi i-a dat un cap în gură unui poliţist

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 47 de ani, silvicultor în cadrul Ocolului Silvic Pătrăuţi, a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, după ce s-a urcat băut la volan, a acroşat cu autovehiculul trei maşini, iar apoi l-a lovit cu capul în plină figură pe un poliţist care încerca, alături de un coleg, să-l imobilizeze. Scenele halucinante s-au petrecut joi după-amiază, în urma verificării cu etilotestul a silvicultorului rezultând o concentraţie de 0,93 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Asta înseamnă, în mod normal, o alcoolemie de aproape 2 la mie în sânge, însă bărbatul a refuzat ulterior să-i fie recoltate şi probe biologice.

 

S-a izbit într-o maşină şi şi-a continuat drumul. Şoferul maşinii tamponate l-a urmărit

Gheorghe Anton, în vârstă de 47 de ani, domiciliat în municipiul Suceava, conducea un autoturism VW, iar pe strada Mihai Viteazul a acroşat iniţial un autoturism Chevrolet. Cum autoturismul VW nu a oprit, celălalt conducător auto a plecat în urmărirea sa şi a sunat la 112.

Din ancheta poliţiei rezultă că şoferul băut şi-a continuat drumul pe artera principală a Sucevei, bulevardul 1 Mai, ajungând până în cartierul Obcini, pe strada Staţiunii, unde s-a oprit. Un echipaj de poliţie, format dintr-un agent de la Biroul Rutier Suceava şi un poliţist local, ajuns în zonă, l-a identificat pe şofer, care abia putea articula cuvintele, fiind în evidentă stare de ebrietate. 

 

A încercat să-l muşte pe poliţist, apoi l-a lovit cu capul în faţă

„Conducătorul autoturismului a refuzat să se legitimeze şi a încercat să plece, moment în care polițiștii au fost nevoiţi să intervină în vederea imobilizării acestuia”, a explicat subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Poliţistul local Doru Ionel Cocîrlă este cel care a fost lovit de şoferul recalcitrant:

„El avea deja mâinile imobilizate, moment în care a încercat să mă muşte de ureche, nu a reuşit, după care mi-a dat cu capul în faţă”, a relatat poliţistul local.

 

Mandat de arestare pentru 30 de zile

După ce a fost imobilizat, Gheorghe Anton a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Suceava unde, în urma verificării cu etilotestul, a rezultat concentraţia de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru că a refuzat să dea sânge, pe numele suspectului a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „refuzul de a se supune prelevării mostrelor de sânge”, pedepsită mai aspru decât consumul de alcool în sine. Din verificările ulterioare a rezultat că şoferul pericol public a mai acroşat încă două autoturisme parcate.

De asemenea, poliţiştii au sesizat procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, cu privire la săvârşirea infracţiunii de „ultraj” faţă de omul legii.

Pus sub acuzare pentru „refuzul de a se supune prelevării mostrelor de sânge” şi „ultraj”, silvicultorul a fost reţinut iniţial în baza ordonanţei pentru 24 de ore. Ieri a fost prezentat la Judecătoria Suceava, cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Suceava a acceptat propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile. Măsura de arestare preventivă a inculpatului nu este definitivă şi poate fi contestată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un silvicultor beat la volan a acroşat trei maşini şi i-a dat un cap în gură unui poliţist.
 Vizualizări articol: 6514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 12 voturi
Un silvicultor beat la volan a acroşat trei maşini şi i-a dat un cap în gură unui poliţist5.0512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Offtopic (I) trimis de
(21 nov 2015, 11:51:42
21 noiembrie 2014
Ora 06.00
Zbang, ușa de perete!
Echipa de rugby a Noii Zeelande, dă năvală în camera mea, urlând incantația specială Timatanga la o amplitudine de 140 de decibeli, egzact cât un Boeing 777 Traveller în plin forțaj.
Un milion de lanterne în ochii mei de om culcat doar de 3 ore.
Nu erau All Blacks, ci erau cei de la SPIR, vreo 4 nalți de spărgeau lustra cu casca, plus alți 4 judiciariști, bașca alți 4 mascați în rezerva eșalonului II, pentru intervenție la… „eventuale atacuri armate” împotriva primului eșalon.

„STAI, NU MIȘCA, POLIȚIA!”
MÂINILE LA VEDERE!”
„UNDE ȚII ARMA?”
(unul din mascați îndepărtează bâta de baseball pe care o aveam la capul patului, ridică perna să caute tancuri și obuziere prin pat pe la mine – c-așa le spusese lor Rățușca cea Urâtă și aprig sperioasă – judecătoarea Vicol Gabriela de la Judecătoria Rădăuți)
„Dă-te jos din pat, fără mișcări bruște!”
„Mă dau jos, dacă oprești camcoredrul, că sunt în curul gol.”
„Aha, dormi în curul gol” zice unul dintre mascați, un roșcovan cu stuchit la furcă, ce se manifesta cu aplombul unui cucoșăl de munte căruia i-a  ☭ t un fazan gagica.
***
În fine, amintirile sunt multe și ÎNCĂ DUREROASE.
Apnee și insuficiență respiratorie preț de vreun sfert de oră.
Ritmul cardiac intrat în aritmie sau asistolă, nuș cum dracu îi spune la questia aia când bate de parcă vrea să iasă din piept.
O țigară milostivită de unul dintre judcicariști.
„Bea apă!” spune altul
„N-am apă în casă, trebuie să merg la fântână să iau”
Pas! Nu-i voie!”
***
Aducerea la cunoștință a drepturilor.
Renunț la dreptul de a fi asistat de un avocat dar solicit prezența unui martor la percheziție.
Cică nu prevede procedura această posibilitate
(aici m-au tras în piept băietanii, că E VOIE SĂ FII ASISTAT DE UN MARTOR)
2.   Offtopic (II) trimis de
(21 nov 2015, 11:53:40
Întrebări:
„Dețineți arme sau alte materiale periculoase?
„Nu!”
„Dețineți droguri, țigări, alcool sau alte materiale supuse regimului accizării?
„De unde peana mea țigări, nu mi-ați dat voi una?”

***
În fine, multe și multe amănunte de o bizarerie ce mă intrigă și acum, la împlinirea unui an de la desantarea în casa mea a armatei a V-a a generalului Paulus, sosiți să-l caute pe Anders Behring Brejvik.

Nu-i nimic!
Toate se cuantifică, toate se plătesc și toate se răsplătesc.

Un an de zile, moment de cumpănă și analiză.
Cu precizarea ultimativă că DACĂ NU SE FACE DREPTATE ÎN ACEST CAZ, cu toate tergiversările, cu toate bețele înfipte în roatele procedurale, cu toate șicanele golănești ale frăției famigliale din injustiția rădăuțeană, EU – victima acestor abuzuri incredibile MĂ JUR PE MĂRITUL ȘI ÎNȚELEPTUL ZEU ODIN CĂ, ÎN DEPLINĂ CONȘTIINȚĂ LIBER ASUMATĂ MĂ AUTOINCENDIEZ PE TREPTELE PALATULUI DE JUSTIȚIE DIN SUCEAVA.
Aceasta fiind etapa a II-a mediatică, amânată deocamdată.
CĂCI, LEGEA ONOAREI DIN CODUL ETIC AL SAMURAILOR SPUNE CĂ
„SINGURUL JUDECĂTOR ÎMI ESTE PROPRIA ONOARE!”

AM ZIS!devil
3.   Pariu ? trimis de
(21 nov 2015, 15:30:13
As paria 1 leu contra 3 ca ce s-a intamplat a fost o mare eroare de interpretare, domnul s-a smuls din mainile politististilor si l-a lovit din greseala pe politist !!!
4.   Comentariu trimis de
(23 nov 2015, 10:40:51
Paiu-le de ce ai omis cu buna stiinta din titlul articolului cuvantul LOCAL ???

,,Un echipaj de poliţie, format dintr-un agent de la Biroul Rutier Suceava şi un politist local, ajuns în zonă, l-a identificat pe şofer, care abia putea articula cuvintele, fiind în evidentă stare de ebrietate. ,,

P.S. purtatorii de uniforme de la primarie nu sunt si nu vor fi niciodata politisti.Eventual pot fi guarzi,paznici,gardieni orice vrei tu, dar NICIODATA politisti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Coleșă cu parpangele (de post) Sub acest nume ciudat se ascunde o combinație rustică simplă și surprinzător de gustoasă, folosită de secole mai mult ca leac imbatabil pentru răceală decât ca fel de mâncare. Dacă în zilele obișnuite bunicile de la țară foloseau... Citeşte