Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 nov 2015 - Anul XX, nr. 272 (6084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   18 imagini |   ø fişiere video

Acţiune

„Cămara bunicii”, un spectacol gastronomic oferit de elevi de şcoală gimnazială

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spectacol gastronomic şi de culoare la Şcoala „Mihai Eminescu” din Buneşti. Zeci de elevi şi profesori au concurat ieri pentru a demonstra că în cămara propriilor bunici sunt cele mai apreciate produse culinare.

Mobilizarea a fost exemplară, iar unii dintre copii au muncit zile întregi, apelând la sprijinul profesorilor, al părinţilor, dar şi al bunicilor pentru a veni cu cele mai originale reţete de mâncăruri tradiţionale, compoturi, gemuri sau sucuri naturale.

Narcisa Elena Scutariu, elevă în clasa a VII-a la şcoala din Băneşti, a venit cu o alivancă preparată după o reţetă de la bunica ei, în timp ce colega ei Ioana Tifiniuc s-a declarat specialistă în mămăligă.

„Dacă de la bunica am luat reţeta, de la bunicul am luat bundiţa, iar despre haine pot spune că îmi plac foarte mult pentru că au povestea lor, parcă mă nasc a doua oară cu ele”, a spus Narcisa Elena Scutariu.

 

Toamna a venit la propriu şi la figurat

Din decorul care se scălda pe holurile şcolii din Băneşti nu a lipsit nici toamna, reprezentată atât prin produsele ei, cât şi prin Zâna Toamnă, în persoana elevei de clasa a VI-a Iasmina Nicoleta Miron.

„Mie îmi place anotimpul şi am decis să-mi fac o rochie, o pelerină şi o coroană, după o concepţie proprie, în care am folosit cam un sac bătucit de frunze. Mi-a luat cam trei ore de muncă şi m-am descurcat singură, aşa că sunt foarte mândră”, a menţionat Iasmina Nicoleta Miron.

La clasele mai mici, un rol determinant l-au avut învăţătorii. La clasa a IV-a, de exemplu, Mihaela Crihan s-a bucurat de entuziasmul de care au dat dovadă cei mici.

A avut şi o recomandare din standul propriei clase: „Chiar dacă este post, o slănină cu brânză de oi pusă la putină şi ceapă roşie sau gogoşari muraţi nu are cum să nu fie pe placul tuturor”.

Şi la clasa a II-a s-a depus o muncă asiduă, dar învăţătoarea Daniela Casandra a reuşit să-i mobilizeze pe cei mici. „Este o competiţie între clase şi asta e foarte bine, pentru că în acest fel sunt puse la muncă inventivitatea şi creativitatea, dar se şi scot la iveală reţete vechi şi foarte gustoase”, a spus Daniela Casandra.

 

Silviu Mihai: „Exuberanţa copiilor şi a colegilor mei ne arată că am făcut un lucru extraordinar”

Dacă primele ediţii ale acţiunii intitulate „Cămara bunicii” s-au derulat doar la nivelul claselor, de anul acesta Silviu Mihai, directorul Şcolii „Mihai Eminescu” Băneşti, s-a gândit să extindă acţiunea, inclusiv la grupele de grădiniţă. „<Cămara bunicii> este o acţiune plecată din dorinţa de a promova mâncarea sănătoasă, portul tradiţional şi meşteşugurile străvechi. Ca să fiu sincer, mă aşteptam la o asemenea implicare, iar exuberanţa copiilor şi a colegilor mei ne arată că am făcut un lucru extraordinar”, a opinat Silviu Mihai.

În afara elevilor de la şcoala din Buneşti, care au fost în competiţie unul cu celălalt, statutul de invitat le-a revenit copiilor şi profesorilor de la şcoala din Fântânele, dar şi de la liceul din Dumbrăveni, ultimii dintre ei veniţi pentru a promova meşteşugurile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Cămara bunicii”, un spectacol gastronomic oferit de elevi de şcoală gimnazială.
 Vizualizări articol: 2799 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Cămara bunicii”, un spectacol gastronomic oferit de elevi de şcoală gimnazială5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Coleșă cu parpangele (de post) Sub acest nume ciudat se ascunde o combinație rustică simplă și surprinzător de gustoasă, folosită de secole mai mult ca leac imbatabil pentru răceală decât ca fel de mâncare. Dacă în zilele obișnuite bunicile de la țară foloseau... Citeşte