Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 nov 2015 - Anul XX, nr. 272 (6084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


El Clasico de două feluri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mâine urmează să se desfăşoare ceea ce cândva chiar putea fi numit "el clasico" de România: meciul dintre Steaua şi Dinamo. Coincidenţa face că tot în acest weekend, cumva "în deschidere", deoarece se dispută astăzi, are loc chiar adevăratul "el clasico", cel dintre Real de Madrid şi Barcelona. Vă sugerez să le urmăriţi pe amândouă, pentru a putea constata singuri că practic e vorba de două sporturi diferite. Deosebirile, privite din oricare direcţie, sunt cosmice. Ele încep cu valoarea estimată a loturilor: acolo cred că trece binişor de miliard, la noi, chiar cu tot cu vopsea, e de câteva zeci de milioane, iar dacă e să fim corecţi până la capăt, cea reală e de câţiva bani! Încercaţi, vă rog, să priviţi şi la ceea ce se vede dincolo de suprafaţa de joc. În tribune, zic. Acolo veţi vedea figuri luminoase, relaxate, multe doamne, mulţi copii. Toată lumea îmbrăcată în toate culorile curcubeului, plus elementele distinctive, în funcţie de echipa pe care o susţin. La noi, o masă de oameni crispaţi, încrâncenaţi, culorile de bază fiind, desigur, gri, negru şi maro. Acolo se cântă fel de fel de chestii, pe ritmuri diverse, pe muzica din pop-rock-ul clasic sau naţional, la noi maximum "Pe ei, pe ei / Pe mama lor!". Separat, se scandează o mulţime de îndemnuri, care mobilizatoare, care haioase. La noi, e de dorit ca sunetul ambiental să fie tăiat de regizor încă din start, iar în imagini să nu fie prim-planuri cu buzele spectatorilor. Şi nici ale jucătorilor, fiindcă în ambele variante, mai tot ce se poate citi pe buze se termină cu "mea"! Era să uit: înaintea începerii meciului, pe Santiago Bernabeu se transmite muzică clasică. Pe "Dinamo", dacă nu-i Marcel Pavel, e sigur Inna! Apropo: de ce mama dracului şandramaua lui Dinamo, o caricatură de stadion, poate găzdui un meci ca ăsta, iar Naţional Arena nu!? Am înţeles că e o problemă cu parcarea, că n-are evacuare pe scări. OK. Dar dacă se închidea complet parcarea cu acest prilej, care ar fi fost problema? Fiindcă pe vremea când acolo era "Lia Manoliu", nu era parcare decât pe străzile din jur! Vizionare plăcută!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului El Clasico de două feluri.
 Vizualizări articol: 1983 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
El Clasico de două feluri4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Coleșă cu parpangele (de post) Sub acest nume ciudat se ascunde o combinație rustică simplă și surprinzător de gustoasă, folosită de secole mai mult ca leac imbatabil pentru răceală decât ca fel de mâncare. Dacă în zilele obișnuite bunicile de la țară foloseau... Citeşte