Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 nov 2015 - Anul XX, nr. 266 (6078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Fii activ la orice vârstă”

Proiect pentru angajarea şomerilor de peste 55 de ani, marginalizaţi masiv pe piaţa muncii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, care implementează proiectul demarat la nivel naţional „Fii activ la orice vârstă!”, îşi propune să mărească şansele de angajare ale sucevenilor de peste 55 de ani, care sunt marginalizaţi pe piaţa muncii. Prima etapă a proiectului este una de informare, AJOFM Suceava urmând a distribui pliante cu tema „Cum să alegi ce cursuri de formare profesională să urmezi”.

Mirela Adomnicăi, directorul executiv al AJOFM Suceava, a explicat: “Din ce am observat în cadrul burselor de locuri de muncă organizate, aceste persoane, care au vârsta mai înaintată nu au suficientă încredere în persoana lor, în capacităţile lor”. Ea a admis că această lipsă de încredere este provocată şi de reticenţa multora dintre angajaţi faţă de această categorie de şomeri.

În aceste condiţii, AJOFM Suceava va organiza, în prima parte a anului viitor, o bursă a locurilor de muncă destinată doar persoanelor de peste 55 de ani.

„Pentru a nu mai exista reţinere din partea acestor oameni, cu privire la faptul că nu ar avea vârsta potrivită, vom organiza o bursă dedicată doar lor, la care vor veni doar angajatori cu locuri de muncă potrivite pentru această categorie de vârstă”, a declarat Mirela Adomnicăi.

Ea a mai spus că un imbold în plus pentru aceste angajări ar putea fi şi stimulentele oferite de la bugetul de stat, o subvenţie de 500 de lei pe lună, timp de 12 luni, pentru angajatorii care încadrează în muncă şomeri din categorii defavorizate.

În condiţiile în care multe dintre persoanele de peste 55 de ani nu mai figurează în evidenţele AJOFM, se va demara, anterior bursei, o campanie de actualizare a unei baze de date cu aceste persoane aflate în căutarea unui serviciu. 

Această iniţiativă face parte din proiectul implementat începând cu luna mai 2014 de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în parteneriat cu SC Rusu & Borţun Consultanţă SRL şi SC System & Network Solutions SRL. 

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 4 – „Modernizarea Serviciului Public de Ocupare”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect pentru angajarea şomerilor de peste 55 de ani, marginalizaţi masiv pe piaţa muncii.
 Vizualizări articol: 1851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect pentru angajarea şomerilor de peste 55 de ani, marginalizaţi masiv pe piaţa muncii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rulade studențești Se pot pregăti rapid din ingrediente la îndemână prin orice cameră de cămin, necesită efort minim și se pot savura la orice oră, pentru că sunt delicate și ușoare.Avem nevoie de:12 felii de pâine albă (preferabil din cea ambalată... Citeşte