Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 nov 2015 - Anul XX, nr. 266 (6078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ultimatum

Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, somat să părăsească sediul Dom Polski

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agitaţie mare după ce reprezentanţii Ansamblului „Ciprian Porumbescu” au fost somaţi să părăsească sediul pe care-l ocupă în prezent. Uniunea Polonezilor din România, proprietara Dom Polski, le-a pus în vedere celor de la Ansamblu să părăsească această clădire până la începutul anului viitor.

„Prin prezenta, vă solicităm respectuos ca până la data de 01.01.2016 să eliberaţi spaţiile pe care membrii Ansamblului Ciprian Porumbescu, aflat în subordinea dumneavoastră, le ocupă în sediul Dom Polski din strada Ion Vodă Viteazul, nr. 5” , se arată în somaţia trimisă pe data de 3 noiembrie 2015 pe adresa Centrului Cultural Bucovina, instituţie care gestionează activitatea Ansamblului „Ciprian Porumbescu”.

Ghervazen Longher, preşedintele Uniunii Polonezilor din România, a explicat şi motivele pentru care le-a cerut artiştilor să părăsească sediul Dom Polski.

„Având în vedere că la data de 01.11.2015 s-a deschis o nouă locaţie destinată şi instituţiei dumneavoastră, în vechiul cinematograf Modern din municipiul Suceava, unde vi s-au acordat mai multe spaţii în care să vă puteţi desfăşura activitatea, dar şi faptul că în prima parte a anului 2016 clădirea Dom Polski va intra în ample lucrări de consolidare şi refacere, atât în interior cât şi în exterior, nu vom mai putea găzdui membrii Ansamblului <Ciprian Porumbescu> începând cu data de 01.01.2016”, a arătat Ghervazen Longher, preşedintele Uniunii Polonezilor din România.

De partea cealaltă, Viorel Varvaroi, directorul Centrului Cultural Bucovina, spune că se caută soluţii pentru rezolvarea acestei situaţii de criză. 

„Trebuie să mă întâlnesc cu domnul primar pentru a vedea ce spaţii ne oferă în clădirea modernizată de la fostul Cinema Modern. Dacă nu avem spaţiu suficient nu ne putem muta, asta este foarte clar. Pe de altă parte, contractul nostru nu expiră acum, ci în 2018. Dacă nu găsim înţelegere de la conducerea Primăriei Suceava nu ne mutăm, asta e foarte clar. Am discutat deja cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, care ne-a promis tot sprijinul său”, a arătat Viorel Varvaroi.

În momentul de faţă Ansamblul „Ciprian Porumbescu” nu plăteşte nici un fel de chirie celor de la Dom Polski, dar ocupă în clădire o suprafaţă de 1.713 mp.

Potrivit directorului Centrului Cultural Bucovina, într-o primă fază, în clădirea fostului Cinema Modern reprezentanţii Ansamblului „Ciprian Porumbescu” au primit 172 de mp, insuficienţi pentru funcţionarea în mod corespunzător a activităţii.

Viorel Varvaroi este de părere că un spaţiu necesar ar fi 848 mp, dar instituţia s-ar putea descurca şi cu ceva mai puţin de 500 mp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, somat să părăsească sediul Dom Polski.
 Vizualizări articol: 3424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, somat să părăsească sediul Dom Polski2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mare suparare trimis de
(14 nov 2015, 16:29:56
da ma rog ei de unde au cladirea? au construito cu bani privati? sau apartine municipalitatii?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rulade studențești Se pot pregăti rapid din ingrediente la îndemână prin orice cameră de cămin, necesită efort minim și se pot savura la orice oră, pentru că sunt delicate și ușoare.Avem nevoie de:12 felii de pâine albă (preferabil din cea ambalată... Citeşte