Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 nov 2015 - Anul XX, nr. 266 (6078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Flutur: Guvernul PSD s-a ”înfruptat cu nesaţ" din bugetul pe anul viitor, pe datorii trecute ”la caiet”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copreşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat ieri că Guvernul PSD s-a „înfruptat cu nesaţ” din bugetul pe anul viitor al României, lăsând numeroase datorii „la caiet”. Gheorghe Flutur a amintit că a solicitat de nenumărate ori Guvernului PSD să respecte legea şi să realizeze în mod transparent şi obiectiv rectificările bugetare, să le supună dezbaterii publice în termenul legal şi să ţină cont de propunerile primite.

Flutur a precizat că la ultima rectificare bugetară, proiectul de lege a fost aprobat fără a fi supus dezbaterii publice în termenul legal.

„Având în vedere că au fost exprimate foarte multe nemulţumiri atât referitor la construcţia bugetului pe 2015, cât şi asupra modului în care s-au alocat fonduri comunităţilor locale, speram că la rectificarea bugetară se va ţine cont de propunerile noastre şi ale reprezentanţilor structurilor asociative ale comunelor, oraşelor şi municipiilor. Bugetul pe anul 2015 nu a permis administraţiilor publice să cofinanţeze proiectele europene la nivel local, în vederea îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale cetăţenilor români din mediul rural, dar şi din mediul urban şi poate, cel mai grav lucru, în acest fel s-a blocat crearea de locuri de muncă”, a explicat Flutur. El a adăugat că în nenumărate rânduri a constatat, cu regret, că Guvernul PSD a promovat practici inadmisibile în relaţia cu aleşii locali. Liderul PNL Suceava a acuzat faptul că PSD a folosit „cumpărarea” aleşilor locali în teritoriu în scop electoral, cu sau fără voia acestora.

„Guvernul PSD a introdus şi promovat administraţiile locale în ecuaţia jocurilor politice, folosind ca instrument banii de la buget. După ce au fost văduviţi de sprijin şi de resurse tot anul şi ani la rând, primarii au fost determinaţi să stea cu mâna întinsă la Guvern, iar PSD a ştiut foarte bine să profite de această situaţie, folosindu-se de alocări bugetare, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul ultimei rectificări”, a declarat Gheorghe Flutur, care a mai adăugat că „pentru a avea bani de împărţit, Guvernul PSD a tăiat fonduri de la investiţii, de la cofinanţarea proiectelor europene, de la infrastructura de transport şi de la modernizarea şcolilor şi spitalelor. Vorbim de această dată de peste 2,5 miliarde de lei care s-au alocat netransparent şi pe criterii de apartenenţă politică. Guvernul PSD a tăiat 1,6 miliarde lei de la infrastructură şi 108 milioane lei din bugetul Ministerului Energiei, IMM-uri şi Mediului de Afaceri”.

 

Flutur:  Judeţul pare încremenit după ce PSD a sistat finanţările şi a blocat lucrările la toate investiţiile începute

Gheorghe Flutur a ţinut să precizeze că nici la ultima rectificare bugetară judeţul Suceava nu a primit vreun leu pentru dezvoltare, „ceea ce înseamnă blocarea judeţului”. El a amintit că Guvernul PSD nu a alocat nici un leu pentru finalizarea proiectelor mari de dezvoltare din judeţ. Flutur a spus că în trei ani de mandat PSD, la nivel local şi naţional nu au fost continuate nici măcar lucrările aflate în stadiu avansat de execuţie şi nu s-au alocat fonduri pentru „investiţii vitale” pentru această zonă.

„Nu ar trebui să se mai mire nimeni de ce zona Moldovei rămâne o zonă săracă, fără locuri de muncă, dar ademenită electoral o dată la patru ani”, a declarat preşedintele PNL Suceava. El a afirmat că „rectificarea bugetară pozitivă”, de care vorbea fostul premier Victor Ponta, a însemnat tăierea banilor pentru şoselele de centură de la Suceava şi Rădăuţi.

„Îmi amintesc de faptul că parlamentarii PSD de Suceava se lăudau anul trecut că au făcut amendamente şi că au fost prinşi bani pentru şoseaua de centură a Sucevei. Nu s-au cheltuit banii şi au fost luaţi, probabil pentru a fi împărţiţi în logica de campanie electorală”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a precizat că „viziunea” PSD pentru dezvoltarea României a însemnat doar „să nu ai o autostradă care să lege capitala ţării de Ardeal, sau să ai un municipiul Suceava sufocat”.

Flutur a spus că fostul Guvern PSD a blocat şi finalizarea pârtiei de schi de pe Rarău, care este de o importanţă majoră pentru judeţ. „Pârtia din masivul Rarău, abandonată de Guvernul PSD şi care urma să devină una dintre cele mai atractive din ţară, se află inclusă într-un top al celor 15 megaproiecte ratate ale României”, a subliniat Gheorghe Flutur. Liderul PNL Suceava a spus că PSD a uitat complet şi de realizarea studiului pentru transformarea E 85 de la Siret la Roman într-un drum similar cu cel de la Roman la Bucureşti, dar şi de investiţii majore cum ar fi modernizarea DN 18 pe tronsonul Iacobeni - Borşa, care a ajuns unul dintre cele mai proaste drumuri naţionale din judeţul Suceava şi unul dintre cele mai degradate din întreaga ţară, şi de reabilitarea Gării Iţcani, construcţia reţelelor de apă şi canalizare, reparaţiile necesare la campusul Universităţii Suceava sau reabilitarea drumurilor, a şcolilor etc.

„Spuneam că programul de guvernare al PSD pentru judeţul Suceava s-ar putea numi <Bucovina uitată>. Judeţul pare încremenit după ce PSD a sistat finanţările şi a blocat lucrările la toate investiţiile începute”. Flutur a transmis că la rectificarea bugetului, Guvernul trebuia să ia în calcul alocarea de fonduri pentru proiectele de investiţii în derulare şi necesarul de fonduri pentru funcţionarea primăriilor, pentru spitale sau dispensare, pentru luminatul public, pentru întreţinere şi pregătirea de iarnă a reţelelor de utilităţi şi infrastructura de drumuri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Guvernul PSD s-a ”înfruptat cu nesaţ" din bugetul pe anul viitor, pe datorii trecute ”la caiet”.
 Vizualizări articol: 1728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur: Guvernul PSD s-a ”înfruptat cu nesaţ" din bugetul pe anul viitor, pe datorii trecute ”la caiet”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rulade studențești Se pot pregăti rapid din ingrediente la îndemână prin orice cameră de cămin, necesită efort minim și se pot savura la orice oră, pentru că sunt delicate și ușoare.Avem nevoie de:12 felii de pâine albă (preferabil din cea ambalată... Citeşte