Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 nov 2015 - Anul XX, nr. 266 (6078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Activitate sistată în regim de urgenţă

Pompierii au pus sigiliu pe Baza de tratament de la Mănăstirea Gheorghiţeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O echipă de control a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava s-a deplasat, ieri, la Complexul monahal “Acoperământul Maicii Domnului” şi Baza de tratament balnear din incinta acesteia, în satul Gheorghiţeni, comuna Dorna Arini, care nu au avut niciodată aviz de la ISU privind securitatea împotriva incendiilor. Urmare a controlului, ISU Suceava a luat măsura drastică prevăzută de Hotărârea de Guvern 915/2015: sistarea de îndată a activităţii. Până aseară, la ora 18.00, personalul de la aşezământul monahal trebuia să asigure evacuarea tuturor persoanelor aflate în baza de tratament, pentru ca aceasta să fie sigilată. Oamenii cauzaţi au fost nevoiţi să-şi facă bagajele şi să plece. Cei care erau fără maşini ori erau veniţi de la distanţe mai mari trebuiau să-şi găsească urgent un loc de cazare.

Contactat de reporterii Monitorului de Suceava, inspectorul-şef al ISU Suceava, generalul de brigadă Ion Burlui, a precizat că măsura de închidere imediată vizează două clădiri, Baza de odihnă şi tratament şi Casa pelerinului. Este vorba de clădirile în care erau cazaţi şi făceau tratament oameni din exterior, nu şi de celelalte clădiri interne ale aşezământului monahal, adică biserica şi chiliile.  

„Problemele de la cele două clădiri sunt cunoscute. Ele sunt pe mai multe niveluri şi construite doar din lemn, nu au căi de evacuare şi nici sisteme de siguranţă în caz de izbucnire a unor incendii. Cum echipa de control a constatat că nu s-a schimbat nimic faţă de verificările anterioare, s-a dispus sigilarea celor două clădiri începând de vineri seară, de la ora 18.00”, a declarat generalul. 

Ion Burlui a precizat că, în conformitate cu prevederile legale, măsura de suspendare a activităţii va fi însoţită şi de o amendă. Sancţiunea aplicată de echipa de control a fost de 100.000 de lei.

Din 2010, pompierii au amendat în fiecare an complexul bisericesc pentru că funcţionează fără aviz de la ISU. Până la apariţia HGR 915/2015 ISU putea doar aplica amenzi nu şi putea suspenda activitatea unei unităţi care nu respecta normele în privinţa securităţii împotriva incendiilor.

Mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului” a fost construită începând din 1999 de ÎPS Teodosie, pe terenul moştenit de la părinţi. 

Noile prevederi legale în baza cărora acţionează ISU sunt foarte aspre.  Autorizaţia de funcţionare poate fi suspendată chiar şi dacă numărul de participanţi dintr-un local depăşeşte cu mai mult de 10% capacitatea aprobată pentru care s-a acordat autorizația de securitate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pompierii au pus sigiliu pe Baza de tratament de la Mănăstirea Gheorghiţeni.
 Vizualizări articol: 3747 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Pompierii au pus sigiliu pe Baza de tratament de la Mănăstirea Gheorghiţeni5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Complexul din Gheorghiceni trimis de
(14 nov 2015, 19:31:07
Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului, aflat in satul Gheorghiteni (localitatea Dorna Arini, judetul Suceava) este un asezamant monahal de maici, ce impodobeste plaiurile bucovinene, prin arhitectura sa ce parca atinge cerul .Ctitorul Manastirii Acoperamantul Maicii Domnului este Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Acesta a construit manastirea in satul natal, pe un petic de pamant mostenit de la parinti.Complexul are si un hotel cu sase etaje cu 40 locuri cazare.Construcţia adăposteşte 24 de coplote, dintre care cel mai mare cântăreşte 5 tone .Fabricate în Austria, ele sunt legate într-un sistem computerizat central, care le face să cânte asemenea unei orchestre armonizate, la ceasurile de rugăciune şi de slujbă, auzindu-se de la câţiva kilometri.Perla potcapului o reprezinta hotelul. Cladirea are cinci etaje si o mansarda, iar fatada este exclusiv din lemn sculptat, care fura imediat ochiul turistului. Hotelul a fost finalizat în 2005, are 40 de camere cu baie comuna la fiecare doua încaperi, si este clasificat la doua stele.. De-o parte si de alta sunt usile de la dormitoare, iar în fata, baia. Camera are un aer modern, dat de aplicatiile din ipsos de pe perete si plafon. Pe cele doua paturi, lenjeria alba pare ca a fost aranjata de un soldat disciplinat. Fiecare camera are câte o icoana pe perete, televizor color si vedere spre una dintre laturile bisericii. În baie, gresie si faianta, iar cabina de dus are integrat, pe lânga o multime de comenzi menite sa creasca confortul, si un sistem audio.
2.   Cine este IPS Teodosie trimis de
(14 nov 2015, 19:37:41
ÎPS Teodosie a fost urmarit penal sub acuzatia de luare de mita si complicitate la fals intelectual, dupa ce, în mai 2009, un reporter sub acoperire i-ar fi oferit, printr-un consilier, mita pentru a-l înscrie la Facultatea de Teologie din Constanta la sase luni dupa începerea cursurilor. Dosarul a fost trimis la DNA, întrucât Teodosie ar fi comis fapta în calitate de decan al Facultatii de Teologie, si nu în cea de arhiepiscop al Tomisului. In decembrie 2014 a fost scos de sub urmarire penala de procurorii DNA.În august 2006, Teodosie a recunoscut ca a semnat un angajament cu Securitatea, dar sustine ca a facut-o „din motive patriotice" si ca a consimtit sa colaboreze doar pentru „motive majore ale statului".
3.   Mare atentie trimis de
(14 nov 2015, 19:56:55
'Eagles of Death Metal' este un grup de garage-rock originar din Palm Desert (California)
Ei sustineau in concert in sala de spectacole Bataclan din Paris.Teroristii au omorat 87 de oameni.Si a venit si mesajul gruparii teroriste ISIS.:"În numele lui Allah, cel mai milostiv, cel mai binefăcător.Ținta a inclus teatrul Bataclan, unde sute de idolatri s-au adunat pentru un concert de prostituție și viciu."
Parca imi suna cunoscut.parca am mai auzit aceste cuvinte acum doua saptamani rostite de diversi.............

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rulade studențești Se pot pregăti rapid din ingrediente la îndemână prin orice cameră de cămin, necesită efort minim și se pot savura la orice oră, pentru că sunt delicate și ușoare.Avem nevoie de:12 felii de pâine albă (preferabil din cea ambalată... Citeşte