Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 nov 2015 - Anul XX, nr. 266 (6078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Cu doping sau fără?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înainte de a intra în subiectul pe care mi l-am propus pentru azi, vreau să-i aduc un omagiu postmortem lui Bălan, campionul european la fotbal, cel care s-a sinucis alaltăieri. Şi să mă întreb, desigur retoric, ce ţară-i aia în care unul din cei care au obţinut cea mai mare performanţa în cel mai popular şi mai iubit sport, ajunge în sapă de lemn şi nu mai găseşte altă soluţie decât asta. Dacă nu mă înşel, legea aia cretină conform căreia primesc rente viagere cei care obţin medalii la campionate mondiale/europene de nu ştiu ce fel de dansuri poreclite "arte marţiale" sau de radiomodelism, nu operează şi în cazul Cupei Campionilor/Champions' League la fotbal, fiindcă asta "nu se pune" la echipe de club, din moment ce există Campionatul European la nivel de echipă naţională. Poate greşesc eu, nu ştiu, chiar nu am verificat, dar simplul fapt că un veritabil erou al fotbalului românesc ajunge la sinucidere este monstruos. Dumnezeu să-l odihnească!

Trec la chestia cealaltă. Agenţia Mondială Antidoping a venit zilele trecute cu o iniţiativă absolut incredibilă: aceea de a-i suspendă pe sportivii ruşi din toate sporturile, pe termen nelimitat! Motivul? Evident, utilizarea dopingului de tot felul, zice-se că la comanda guvernamentală, ba şi cu complicitatea Agenţiei Naţionale Antidoping care cică ar fi distrus sau falsificat peste 1.500 de probe! Printre sportivii propuşi nominal la suspendare pe viaţă se numără şi o campioană olimpică de atletism. Chestia nu mă surprinde absolut deloc. În anii '80, "campioni" la utilizarea dopingului erau sportivii din Republica Democrată Germană, performanţele lor din atletism sau înot fiind de domeniul fantasticului. Printre ei erau înotătoare şi atlete cu barbă, băieţi cu braţele ca picioarele lui Roberto Carlos, domnişoare fără sâni dar cu voci de baritoni şi alte asemenea "accidente". Dincolo de situaţiile tragicomice, este limpede că marea performanţă nu se mai obţine în ziua de azi decât cu suportul masiv al medicinii. Ciclismul, atletismul, înotul sunt în continuare în capul listei. Dar când vezi fotbalişti alergând că demenţii 90 de minute şi apoi părând ca scoşi din cutie, nu poţi să nu te întrebi: de ce naiba nu s-o da libertate deplină la doping? Adică de ce marijuana să fie la liber în Olanda, SUA şi alte ţări, iar steroizii nu?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu doping sau fără?.
 Vizualizări articol: 1594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Cu doping sau fără?5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rulade studențești Se pot pregăti rapid din ingrediente la îndemână prin orice cameră de cămin, necesită efort minim și se pot savura la orice oră, pentru că sunt delicate și ușoare.Avem nevoie de:12 felii de pâine albă (preferabil din cea ambalată... Citeşte