Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 nov 2015 - Anul XX, nr. 266 (6078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Incendiu devastator

50 de vaci şi şapte porci au pierit în flăcări la o fermă din Salcea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un puternic incendiu care a izbucnit ieri dimineaţă, în jurul orei 6.00, a lăsat dezastru în urmă într-o fermă de creştere a animalelor din Salcea, 50 de bovine şi şapte porcine pierind în flăcări. Ferma îi aparţine lui Ion Gherasim, care are şi o afacere cu tâmplărie tip termopan, şi este amplasată la ieşirea din Salcea spre Dumbrăveni. La faţa locului au intervenit zeci de pompieri, echipajul de la Detaşamentul Suceava primind sprijin de la lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Salcea, Dumbrăveni şi Siminicea. În total, s-a intervenit cu opt autospeciale cu apă şi cu două buldoexcavatoare. De asemenea, la faţa locului s-a deplasat şi Grupa Operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, coordonată de generalul de brigadă Ion Burlui.

„La sosirea echipajelor, ardea clădirea unui adăpost de animale, construită din cărămidă şi beton, cu acoperiş din lemn, izolat cu vată minerală şi cu învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare la alte construcţii aflate în imediata apropiere, cu diferite destinaţii, atelier de tâmplărie, hală de producţie, depozit materiale de construcţii, atelier reparaţii auto şi depozit de cereale”, a precizat plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni.

Din păcate, incendiul a fost mult prea puternic pentru a mai fi timp ca toate animalele să fie salvate. Focul a distrus întreaga clădire a fermei de animale, pe o suprafaţă de 750 de mp. Au fost salvate 50 de bovine, însă din păcate tot atâtea au murit. 

Din ancheta pompierilor a rezultat că focul a pornit de la coşul de fum al unei sobe folosite pentru încălzirea animalelor.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de coşul de fum al unei sobe fără acumulare de căldură, folosită pentru încălzirea animalelor, neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile”, au explicat anchetatorii.

 

Alte două incendii cu pagube importante în ultimele 48 de ore

Alte două incendii destul de puternice au provocat pagube importante în două gospodării, una din Feteşti - Adâncata şi una din Dragoşa - Frumosu.

Incendiul de la Feteşti a izbucnit joi, în jurul orei 13.00.

La sosirea echipajelor de pompieri ardea depozitul de furaje şi exista pericolul de propagare la două case aflate în apropiere.

Incendiul a fost lichidat la ora 17:30. Depozitul de furaje a fost distrus pe 180 de metri pătraţi, odată cu 15 tone de furaje şi 3 metri cubi lemn de foc. S-au degradat alte 10 tone de furaje şi o magazie de lemne. Până ieri pompierii nu stabiliseră clar cauza incendiului.

La celălalt incendiu, alarma s-a dat joi noapte, în jurul orei 23.30. Militarii Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc şi lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Frumosu, Vatra Moldoviţei şi Moldoviţa au intervenit cu şase autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Dragoşa, comuna Frumosu.

Incendiul a fost unul cu întindere mare, la patru anexe gospodăreşti. Pompierii s-au luptat cu flăcările până ieri dimineaţă, la ora 3.00.

Au ars un adăpost de animale, un garaj, bucătăria de vară, o magazie, un autoturism, circa 5 tone de fân şi mobilier.

Pe timpul intervenţiei, echipajul pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical soţiei proprietarului, în vârstă de 58 de ani, fără ca aceasta să necesite transportul la o unitate spitalicească.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric generat de un conductor electric defect”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava .

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 50 de vaci şi şapte porci au pierit în flăcări la o fermă din Salcea.
 Vizualizări articol: 2931 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
50 de vaci şi şapte porci au pierit în flăcări la o fermă din Salcea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rulade studențești Se pot pregăti rapid din ingrediente la îndemână prin orice cameră de cămin, necesită efort minim și se pot savura la orice oră, pentru că sunt delicate și ușoare.Avem nevoie de:12 felii de pâine albă (preferabil din cea ambalată... Citeşte