Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 nov 2015 - Anul XX, nr. 266 (6078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Schimbare necesară

A început mutarea chioşcurilor din Bazar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bazarul Suceava a fost cuprins din nou de forfotă – nu cea obişnuită, a clienţilor care veneau cu miile, îngrămădindu-se pe culoarele înguste, ci a mutării chioşcurilor.

După o serie de proteste în stradă, unde au şi blocat temporar principala arteră de circulaţie, Calea Unirii, precum şi la Prefectură şi la Primăria Suceava, în speranţa că astfel vor determina redeschiderea Bazarului, închis de ISU pentru că nu respectă normele de siguranţă la incendii, comercianţii din lunca Sucevei au înţeles că nu le rămâne altceva de făcut decât să se mute.

Ieri dimineaţă, primarul Sucevei, Ion Lungu, a mers din nou în mijlocul lor, în Bazar, explicându-le că primăria nu are nici o putere să redeschidă acest centrul comercial pe care îl administrează, singurii care pot lua această decizie fiind reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Nu este altă soluţie decât mutarea chioşcurilor, pentru a se crea căile de acces dorite de pompieri pentru maşinile de intervenţie la incendii. Cu cât mai repede îndeplinim această cerinţă, putem solicita la ISU revizuirea măsurii de închiderii a Bazarului”, a spus Ion Lungu.

Ieri, zeci de comercianţi îşi mutau mărfurile, desfăceau chioşcurile, fiind sprijiniţi din plin de Administraţia Pieţei şi a Bazarului, care le-a pus la dispoziţie 16 angajaţi ai Primăriei Suceava şi trei utilaje, lucrările fiind supravegheate îndeaproape de cei care se ocupă de gestionarea Bazarului.

Operaţiunea de mutare a chioşcurilor a fost gestionată în teren de directorul Administraţiei Pieţei şi a Bazarului, Gelu Greceanu, care a mobilizat tot ce avea la dispoziţie pentru a-i ajuta pe bazarişti să îşi mute chioşcurile în noile locaţii puse la dispoziţie, chiar de, în zilele anterioare, a primit din partea lor numeroase ameninţări cu moartea.

Conform noilor condiţii de autorizare a Bazarului de către ISU, trebuie create căi de acces de jur împrejurul halelor modernizate, fiind impusă mutarea tuturor chioşcurilor lipite de acestea şi a celor aflate în partea din faţă, dinspre stradă, unde primăria trebuie să facă o nouă poartă de acces, pentru maşinile de intervenţie, şi să lase spaţiu liber conform proiectului de modernizare a centrului comercial, care prevede acolo chiar şi locuri de parcare.

Asta însemnă mutarea a sute de chioşcuri, operaţiune care va dura o perioadă, depinde de cât de cooperanţi se vor dovedi şi comercianţii. Cei care au înţeles că cel mai bine pentru ei este să se mute, decât să dispară cu totul din Bazar, pentru că deja s-au demarat procedurile de reziliere a contractelor celor care refuză să se mute într-o nouă locaţie, aproape că trăgeau ieri de oamenii Primăriei Suceava, care nu mai făceau faţă numărului foarte mare de solicitări de ajutor pentru mutarea chioşcurilor.

În funcţie de cum decurge operaţiunea în zilele următoare, este posibil ca o nouă comisie a ISU să fie solicitată să inspecteze Bazarul, pentru a spune dacă măsurile luate sunt suficiente pentru o redeschidere temporară, urmând ca într-un anumit termen municipalitatea, care gestionează acest spaţiu comercial cu peste 1.800 de chioşcuri să ducă la îndeplinire şi restul măsurilor obligatorii pentru autorizare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A început mutarea chioşcurilor din Bazar.
 Vizualizări articol: 8403 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 8 voturi
A început mutarea chioşcurilor din Bazar3.858

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rulade studențești Se pot pregăti rapid din ingrediente la îndemână prin orice cameră de cămin, necesită efort minim și se pot savura la orice oră, pentru că sunt delicate și ușoare.Avem nevoie de:12 felii de pâine albă (preferabil din cea ambalată... Citeşte