Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 nov 2015 - Anul XX, nr. 266 (6078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   17 imagini |   ø fişiere video

Spectacol

„România din inima ta”, la Balul Bobocilor de la Colegiul „Alexandru Ioan Cuza” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suita spectacolelor organizate de liceeni în cinstea colegilor lor boboci s-a încheiat joi seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor, când elevii Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava au pus în scenă Balul Bobocilor, ediţia 2015.

O nouă provocare pentru liceeni în a-şi demonstra talentul, originalitatea şi creativitatea, o provocare pentru care tinerii şi-au adunat ideile într-un frumos buchet de surprize pe care l-au oferit spectatorilor.

Organizatorii, alături de gazdele balului, Andreea Lazăr şi Oana Ursu, s-au străduit să aducă cât mai aproape de sufletele celor prezenţi un crâmpei din ce reprezintă România, şi-au propus să deschidă ochii celor din jur pentru a vedea frumuseţile ei, şi inima pentru a o cuprinde. Tema spectacolului a fost „România din inima ta”, cumulul de momente artistice pregătite reprezentând o invitaţie de a ne îndrepta atenţia spre tot ceea e frumos şi valoros în vatra satului românesc.

Opt perechi de boboci au concurat pentru titlurile de Miss şi Mister Boboc, cu dorinţa de a impresiona şi de a atrage votul juriului alcătuit din adjuncta Beatrice Filipiuc, Ovidiu Arganisciuc - directorul colegiului, Marian Rebei, Monica Huţu şi Alina Crăciun. 

 

Dans contemporan, folk şi momente folclorice

Fetele din trupa de dans Black Stars au spart gheaţa cu un dans contemporan, sub îndrumarea prof. Luminiţa Cazan, după care cei 16 boboci concurenţi la titlurile de Miss şi Mister Boboc şi-au făcut intrarea în scenă. Adolescenţii au făcut cunoştinţă cu publicul spectator, şi-au motivat participarea lor în competiţia bobocilor, şi-au consemnat calităţi şi defecte.

Debutul spectacolului a adus în scenă şi trupa Licuricii, coordonată de prof. Cristina Macovei, fetele interpretând „O dragoste mare” şi „Neamul nostru românesc”.

Eforturile şi strădaniile doamnelor şi domnişoarelor de a avea o siluetă fără cusur şi supliciul permanent prin care acestea trec tocmai pentru a se abţine de la orice abatere au fost satirizate de eleva Ioana Pavăl în monologul „Cura de slăbire”, tânăra fiind îndrumată de Silvia Pintea și Alina Crăciun. Cu acest monolog, interpretat cu aplomb şi talent, Ioana a obţinut premiul special al juriului la Festivalul de Teatru pentru Tineret.

În ton cu tema balului, Claudiu Cozmiuc (clape), Vlăduț Buiciuc (trompetă), Alexandru Mihăilescu (voce) și Parascheva Argatu (voce), coordonaţi de prof. Tatiana Baciu, au oferit un prim moment folcloric. Acesta a fost urmat de o prezentare de paltoane a firmei Texval, pentru femeile care adoptă stilul casual, dar şi pentru doamnele pentru care stilul elegant este mai potrivit.

 

Proba costumelor populare

Bobocii au revenit în centrul atenţiei odată cu cea de-a doua testare a concursului de Miss şi Mister, respectiv proba costumelor populare, o probă inedită ce a presupus o minimă documentare a tinerilor cu privire la straiele populare româneşti. Astfel, îmbrăcaţi în port tradiţional, liceenii au prezentat una sau mai multe piese ale costumului, de unde provine, vechimea acestuia, precum şi modul în care a fost confecţionat.

De apreciat evoluţia şi strădania bobocilor la această probă, chiar dacă unii dintre ei au mai avut unele stângăcii, iar emoţiile i-au făcut să aibă câteva ezitări. De partea cealaltă, deranjante şi fără temei au fost răutăţile de pe margine ale colegilor care au găsit câte ceva de comentat la adresa celor care au evoluat pe scena Casei de Cultură.

Bobocii s-au retras pentru a face loc unei parodii care a satirizat evoluţia unei relaţii adolescentine, de la începutul euforic şi pasional, la dezamăgiri şi gelozii, împăcări şi despărţiri repetate.

Talentul actoricesc al elevilor liceului a fost evidenţiat şi în cadrul scenetei „Profesorul de franceză”, de Tudor Mușatescu, avându-i ca protagonişti pe

Andreea Lazăr, Constantina Ghiorghiţă, Diana Şutac, Alexandra Grecu, Alexandru Vieriu, Marius Truţuc, Teodor Puşcuţă, îndrumaţi de prof. Mihaela Şerban.

Inedită şi spectaculoasă a fost prezentarea coafurilor realizate de elevii din cadrul specializării Estetică și Igiena corpului omenesc, coordonaţi de prof. Mihaela Amarandei și Alina Iacoban.

 

Folclorul a cucerit finalul spectacolului

În cea de-a doua parte a spectacolului de joi, auditoriul a avut parte de un moment de muzică uşoară, prezentat de elevul Paul Eduard Proboteanu, de o pastilă umoristică sub forma unei parodii care i-a avut protagonişti pe Theodor Pușcuță, Sebastian Rusu și Alexandru Vieriu, un număr de magie cu Mirel Ichim şi încă o repriză de dans modern marca Black Stars şi Luminiţa Cazan.

Remarcabilă a fost eleva Constantina Ghiorghită, care a completat spectacolul cu monologul „Nu sunt prinţesă”, cucerind publicul prin interpretarea sa.

Vedetele balului de joi seară, respectiv bobocii claselor a IX-a, au fost chemaţi din nou pe scenă pentru probele de seară şi de dans, aceasta fiind ultima lor încercare de a convinge publicul că sunt cei mai frumoşi şi merituoşi exponenţi ai generaţiei lor.

Finalul spectacolului a aparţinut folclorului, pus în valoare fie de elevi şi absolvenţi ai liceului, fie de invitaţi de seamă ai spectacolului, totul culminând cu momentul aparte oferit de maestrul Ovidiu Şvarţ şi de Mihaela şi Eduard Şvarţ.

Chemată de amintirile frumoase legate de acest colegiu, absolventa Ioana Ştefan a venit să-i încânte pe elevi cu piese populare, Ioana fiind o prezenţă obişnuită şi deosebit de apreciată a balurilor bobocilor de la „Cuza”.

 

Miss şi Mister Boboc 2015 - Diana Morariu şi Gabriel Ciornei

Miss şi Mister Boboc 2015 de la Colegiul Tehnic „Al.I. Cuza” au fost desemnaţi Diana Morariu şi Gabriel Ciornei. Premiul al II-lea şi titlurile de Miss şi Mister Dans au fost adjudecate de Cătălina Roşca şi Iulian Gheorghiţă, iar premiul al III-lea şi titlurile de Miss şi Mister Popularitate au fost obţinute de Roxana Burghelea şi Constantin Aconstantinesei. Locul IV şi titlurile de Miss şi Mister Eleganţă au mers către Georgiana Tănase şi Valentin Nae. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „România din inima ta”, la Balul Bobocilor de la Colegiul „Alexandru Ioan Cuza” Suceava.
 Vizualizări articol: 4651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
„România din inima ta”, la Balul Bobocilor de la Colegiul „Alexandru Ioan Cuza” Suceava4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rulade studențești Se pot pregăti rapid din ingrediente la îndemână prin orice cameră de cămin, necesită efort minim și se pot savura la orice oră, pentru că sunt delicate și ușoare.Avem nevoie de:12 felii de pâine albă (preferabil din cea ambalată... Citeşte