Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 nov 2015 - Anul XX, nr. 266 (6078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Atenţionare

Atenţionare Nechifor avertizează că Ansamblul "Ciprian Porumbescu" s-ar putea muta în clădirea Primăriei Suceava. Lungu: „Nechifor transformă în campanie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Riscul ca Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” să ajungă în stradă, după ce Uniunea Polonezilor din România a emis o adresă prin care solicită evacuarea artiştilor din spaţiul pe care îl folosesc în incinta Dom Polski, a ajuns motiv de dispută între preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, şi primarul Sucevei, Ion Lungu.

Cătălin Nechifor a anunţat ieri, în şedinţa Consiliului Judeţean, că Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” va fi evacuat din actualul sediu din incinta Dom Polski, subliniind faptul că edilul Sucevei nu respectă ceea ce a spus public în ultimii ani, şi anume că va aloca un spaţiu în clădirea fostului cinematograf Modern, actualul sediu al Centrului Cultural Bucovina. „O instituţie fundamentală a Consiliului Judeţean, şi anume Ansamblul <Ciprian Porumbescu>, care are 61 de ani de activitate, riscă să ajungă în stradă. Am văzut de-a lungul timpului mai multe ieşiri publice şi am luat de bun ce s-a spus în presă, că acest cinematograf Modern este modernizat cu scopul principal de a muta ansamblul aici, de la Dom Polski. În actualul sediu din Dom Polski suntem deja în notificare pentru evacuare. Nu ne putem permite ca un ansamblu cu 61 de ani de existenţă să-l ţinem în stradă. Dacă cineva din Primăria Suceava vrea lucrul acesta, să ni-l spună în scris”, a arătat Nechifor, care a precizat că şi fostul preşedinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a susţinut în mai multe rânduri că modernizarea fostului cinematograf Modern se face inclusiv pentru mutarea ansamblului. El a mai precizat că la inaugurarea Centrului Cultural Bucovina, Gheorghe Flutur a spus că acest proiect de modernizare a fostului cinematograf „este unul dintre copiii lui şi ai primarului Ion Lungu”. „Doi taţi la un copil e mai greu. Dar cu bunica, adică ansamblul, ce facem?”, a întrebat preşedintele CJ Suceava.

Nechifor a precizat că în data de 12 octombrie a.c. a trimis o adresă oficială către primarul Ion Lungu prin care solicita să i se transmită care este spaţiul acordat ansamblului. „Din păcate noi am depăşit orice formulă legală de comunicare cu Primăria Sucevei, pentru că s-a depăşit termenul legal de răspuns. Nu am primit nimic şi suntem în situaţia în care ansamblul rămâne în stradă”, a mai declarat preşedintele CJ Suceava. El a arătat că din ceea ce ştie din declaraţiile publice ale primarului Ion Lungu, primăria ar fi trebuit să aloce un spaţiu de 140 de metri în clădirea fostului cinematograf, suprafaţă pe care însă o consideră insuficientă pentru cei 80 de angajaţi ai ansamblului, pentru birouri, săli de repetiţii şi pentru instrumente. Nechifor a precizat că Ion Lungu a spus că urma să acorde acest spaţiu în schimbul etajelor 2, 3 şi 4 ale Primăriei Suceava pe care Consiliul Judeţean le are în proprietate şi care sunt date în administrarea municipalităţii. Cătălin Nechifor a spus că nu poate fi de acord cu un astfel de schimb pentru că „ar fi ca şi cum ai da o garsonieră în schimbul unui bloc”.

Mai mult, Nechifor a spus că în situaţia în care nu va primi nici un răspuns din partea primăriei, una dintre variante ar fi mutarea Ansamblului „Ciprian Porumbescu” în spaţiile din cele trei etaje pe care Consiliul Judeţean Suceava le are în proprietate în clădirea în care funcţionează primăria. „Faptul că nu am primit răspuns de la primărie mă obligă să reacţionez. Şi îi solicit primarului Ion Lungu să ne spună ce face. Pentru că o variantă absolut posibilă şi firească este ca noi să mutăm ansamblul la etajele 2, 3, 4 din Primăria Sucevei, care este al Consiliului Judeţean. Acolo e spaţiul nostru, dat lor în administrare, reluăm discuţia, retragem administrarea şi mutăm ansamblul la primărie”, a mai spus Nechifor.

El a propus ca în schimbul celor trei etaje, primăria să cedeze Consiliului Judeţean clădirea Centrului pentru Păstrarea Tradiţiilor Populare, în care să fie mutat sediul Ansamblului „Ciprian Porumbescu”.

 

Lungu: Îmi pare rău că domnul Nechifor vrea să-şi pună incapacitatea de a asigura spaţiu în braţele comunităţii

În ceea ce-l priveşte pe primarul Sucevei, Ion Lungu, acesta a declarat că îi pare rău că preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, transformă orice subiect în subiect de campanie electorală. „Îmi pare rău că preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, transformă în campanie electorală orice subiect. Glumind, aş putea spune a rezolvat toate problemele de la Consiliul Judeţean şi acum vrea la primărie”, a declarat Lungu. El a subliniat faptul că în nici un document oficial „nu este pomenit vreun cuvânt” că modernizarea fostului cinematograf Modern s-a făcut pentru Ansamblul Artistic "Ciprian Porumbescu". „Din stima pe care o am faţă de Ansamblul Ciprian Porumbescu şi pentru folclor, am avut un <gentleman agreement> cu fostul preşedinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, pentru a da spaţii şi a le utila pentru ansamblu în incinta fostului cinematograf Modern, după modernizare, în ideea că le vom compensa vreodată cu spaţiile pe care administraţia judeţeană le are în primărie”, a explicat Ion Lungu.

Cât despre afirmaţiile lui Cătălin Nechifor, cu privinţa posibilităţii luării din administrare a celor trei etaje din primărie, Ion lungu a spus că „vorbeşte prostii”. „Noi avem contract de folosinţă gratuită a spaţiilor respective până în anul 2018. Îmi pare rău că domnul Nechifor vrea să-şi pună incapacitatea de a asigura spaţiu în braţele comunităţii. Fac apel la demnitate. L-am respectat ca funcţie şi şef de instituţie, dar dacă vrea să o ducă în zona campaniei electorale îi stau la dispoziţie”, a spus primarul Sucevei. Ion Lungu a precizat că nici schimbul cu sediul Centrului de Păstrare a Tradiţiilor Populare nu este posibil, având în vedere că acesta a fost realizat printr-un proiect european, iar destinaţia actuală a acestuia trebuie păstrată până în anul 2017. Mai mult, Lungu a spus că în această clădire va fi sediul Direcţiei de Cultură a Primăriei Suceava şi i-a transmis lui Cătălin Nechifor că dacă are nevoie de un spaţiu „şi dacă nu ne putem înţelege” să construiască o clădire pentru sediul Ansamblului „Ciprian Porumbescu”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atenţionare Nechifor avertizează că Ansamblul "Ciprian Porumbescu" s-ar putea muta în clădirea Primăriei Suceava. Lungu: „Nechifor transformă în campanie.
 Vizualizări articol: 2078 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Atenţionare Nechifor avertizează că Ansamblul "Ciprian Porumbescu" s-ar putea muta în clădirea Primăriei Suceava. Lungu: „Nechifor transformă în campanie3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rulade studențești Se pot pregăti rapid din ingrediente la îndemână prin orice cameră de cămin, necesită efort minim și se pot savura la orice oră, pentru că sunt delicate și ușoare.Avem nevoie de:12 felii de pâine albă (preferabil din cea ambalată... Citeşte