Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 nov 2015 - Anul XX, nr. 257 (6069)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Transparenţă

Consiliul Judeţean va publica pe site-ul propriu lista cluburilor, barurilor şi discotecilor fără autorizaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat că pe site-ul acestei instituţii, www.cjsuceava.ro, va fi publicată o listă cu toate cluburile, barurile şi discotecilor din judeţ care nu au autorizaţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Cătălin Nechifor a precizat că acest demers va veni în sprijinul tuturor celor care vor să ştie în ce locaţii pot să meargă şi să se simtă în siguranţă.

„Ca părinte, ca om, mi-aş dori să pot eu singur să mă informez despre ceea ce urmează să facă copilul meu, în care club sau discotecă merge sau în ce zonă se află. Şi vreau ca pe site-ul Consiliului Judeţean să existe o hartă, o listă cu locaţiile care sunt cu risc mai mare, în care intră foarte mulţi oameni, şi să spunem clar tuturor dacă sunt sau nu autorizate ISU sau dacă au alte autorizaţii, pentru ca oamenii să decidă singuri şi să fie informaţi”, a spus Nechifor. El a adăugat că va solicita în scris Prefecturii Suceava lista cu toate aceste locaţii, care ar putea fi publicate pe site-ul Consiliului Judeţean în câteva zile. Şeful administraţiei judeţene a arătat că toate aceste informaţii există deja, însă din păcate ele sunt păstrate într-un birou, „într-un dosar prăfuit”, fără a fi folosite. Mai mult, Cătălin Nechifor a precizat că se gândeşte chiar ca la locaţiile care nu respectă normele legale de funcţionare să fie pus un afiş sau o plachetă prin care populaţia să fie informată despre acest lucru.

Pe de altă parte, preşedintele CJ Suceava a spus că este bine că după tragicul eveniment de vinerea trecută din clubul Colectiv au început să se facă verificări la locaţiile în care se organizează diverse evenimente, însă întrebarea care poate fi pusă este „de ce nu s-au făcut până acum?”.

„Eu cred că instituţiile de control au şi un rol fundamental de prevenţie, nu doar de control şi de a amenda. Nu vreau să interferez cu programul lor de control. Am văzut puncte de vedere, că nu putem închide activitatea, că nu putem limita accesul şi m-am gândit, ca părinte, că trebuie să găsim o formulă de informare pentru publicul larg, pentru părinţi şi copii”, a declarat Nechifor.

El a mai spus că în momentul de faţă toată lumea este preocupată de incendii, însă nimeni nu vorbeşte despre ceea ce se poate întâmpla dacă are loc un cutremur.

„Mă uitam foarte atent la Casa de Cultură din Suceava. Poate aici nu sunt multe materiale care pot să se aprindă şi să creeze dificultăţi. Dar la cutremur ne-am gândit? Pentru că e o singură uşă de acces şi de ieşire. Acolo încap 800 de oamenii, din alte surse 2.000, dar dacă luăm un număr de 1.000 de persoane şi ai o singură uşă de ieşire şi Doamne fereşte are loc un cutremur, ce facem?”, a declarat şeful CJ Suceava. Din acest motiv el a anunţat că  îi va propune prefectului Constantin Harasim să facă demersurile pentru organizarea la Casa de Cultură a unei aplicaţii pentru a testa viteza de reacţie a autorităţilor în situaţia unui cutremur, dar şi o simulare de incendiu la un liceu sucevean. „Mesajul meu este să încercăm să fim pro-activi, să fim axaţi pe zona de prevenţie, şi chiar să facem astfel de aplicaţii. Şi mă bucur că în urmă cu mai bine de un an, când a fost incidentul cu avionul din Apuseni, am cerut prefectului de la vremea respectivă şi am realizat un exerciţiu de simulare a unei prăbuşiri de avion”, a spus Nechifor. El a precizat că populaţia trebuie să ştie că în judeţ existe resursele materiale şi umane necesare pentru intervenţii în situaţii de urgenţă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean va publica pe site-ul propriu lista cluburilor, barurilor şi discotecilor fără autorizaţie.
 Vizualizări articol: 1772 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Consiliul Judeţean va publica pe site-ul propriu lista cluburilor, barurilor şi discotecilor fără autorizaţie1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Chiar asa? trimis de
( 4 nov 2015, 15:24:48
Suspecta decizia consiliului judetean. Deci continuam cu ilegalitati avizate de cj. Cum adica "o lista a localurilor care FUNCTIONEAZA fara o autorizatie???" Daca nu ai autorizatie NU FUNCTIONEZI. Imi scapa ceva? Nu e mai simpla o lista cu cluburile autorizate? Mai putin timp pentru scris mai mult timp pentru controalele din teren.
O sugestie pt cei care dau ok de functionare: afisarea la intrarea in fiecare local a numarului maxim admis de persoane.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitură cu lămâie Această prăjitură răcoritoare și aromată o putem întâlni, fie tăiată în diferite forme, fie ca tartă savuroasă, în cofetăriile din numeroase țări, din Marea Britanie până în Brazilia. Rețeta este aproape identică... Citeşte