Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 nov 2015 - Anul XX, nr. 257 (6069)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Funcţie

Ovidiu Donţu a fost ales preşedinte al Comisiei de constituţionalitate a Senatului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu a fost ales, ieri, preşedinte al Comisiei pentru constituţionalitate, libertăţi civile şi monitorizare a executării hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului. Ovidiu Donţu a declarat că înfiinţarea acestei comisii s-a făcut în baza unei recomandări şi a unei rezoluţii a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, prin care Parlamentele naţionale trebuie să înfiinţeze un mecanism destinat controlului executării deciziilor CEDO de către autorităţile naţionale.

Donţu a explicat că această comisie va elabora, la solicitarea Biroului permanent al Senatului, avizele de stabilire a competenţei privind adoptarea, în „Cameră de reflecţie”, a anumitor proiecte de legi şi propuneri legislative cu care a fost sesizată Camera superioară a Parlamentului. El a adăugat că în cazurile de neconstituţionalitate constatate, comisia va elabora un raport, reexaminând prevederile respective pentru punerea lor de acord cu decizia Curţii Constituţionale, operând şi corelările tehnico-legislative necesare, cu avizul comisiei de resort care a întocmit raportul legii trimise la promulgare şi atacate la Curte. „În cazurile de neconstituţionalitate constatate, când Biroul permanent sau preşedintele Senatului sesizează comisia, aceasta pune de acord prevederile declarate neconstituţionale cu prevederile Constituţiei, elaborând un raport în a cărui anexă este cuprinsă iniţiativa legislativă care modifică prevederile legii sau ordonanţei în vigoare în conformitate cu decizia Curţii. În cadrul dezbaterilor, Comisia poate invita un reprezentant sau poate cere, în scris, punctul de vedere al Consiliului Legislativ şi al Guvernului”, a mai spus noul preşedinte al Comisiei pentru constituţionalitate.

Ovidiu Donţu a adăugat că noua comisie se va pronunţa, la solicitarea preşedintelui Senatului, printr-un punct de vedere asupra conflictelor de natură constituţională între instituţii. Donţu a adăugat că printre atribuţiile acestei comisii se numără şi monitorizarea hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului prin care se stabileşte încălcarea Convenţiei Europene a Drepturilor Omului de către statul român şi informarea plenului Senatului cu aspectele importante constatate, şi elaborarea de avize sau puncte de vedere cu privire la orice alte sesizări referitoare la drepturile şi libertăţile garantate de Constituţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ovidiu Donţu a fost ales preşedinte al Comisiei de constituţionalitate a Senatului.
 Vizualizări articol: 1212 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Ovidiu Donţu a fost ales preşedinte al Comisiei de constituţionalitate a Senatului1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitură cu lămâie Această prăjitură răcoritoare și aromată o putem întâlni, fie tăiată în diferite forme, fie ca tartă savuroasă, în cofetăriile din numeroase țări, din Marea Britanie până în Brazilia. Rețeta este aproape identică... Citeşte