Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 nov 2015 - Anul XX, nr. 257 (6069)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Morţii şi răniţii de acum sunt urmaşii fetelor arse în clubul lui Fenechiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă era să se ia măsuri în privinţa securităţii din aceste ţarcuri ale inconştienţei tinereşti care sunt cluburile, ele puteau fi luate încă de acum mai bine de zece ani. Reamintim că, în anul 2002, la clubul ieşean Maxx Space, un aşezământ patronat de însuşi Relu Fenechiu, a izbucnit un incendiu, cam în genul celui din localul bucureştean. S-a stârnit atunci ca acum panică şi groază, au venit ambulanţele, s-au făcut intervenţii chirurgicale şi grefe de piele... Apoi, o fată a murit din cauza arsurilor, alţi trei elevi suportând supliciile spitalului de urgenţe. O fată, care până la urmă a supravieţuit, a ajuns de nu se mai poate privi în oglindă.

După cum cere datina strămoşească la noi, treaba a fost acoperită de justiţie cu o muşama decorată cu frumoase motive populare. Ca nu cumva dom’ Fenechiu să aibă de suferit, căci, la ora aceea, el era un mahăr de neatins, nu un puşcăriaş împuţit ca acum. Pe deasupra, s-a considerat că un mort şi un mutilat nu e propriu-zis o nenorocire, ci un bilanţ aproape fericit, care nu merită să se mişte vreun deşt, luându-se măsuri de preîntâmpinare.

Desigur, de acum încolo se va sta cu ochii pe cluburi ca pe nişte butelii care sunt încărcate cu un potenţial ridicat de explozie. Dar asemenea tragedii tot vor izbucni, chiar dacă în alte localuri, chiar dacă sub alte forme. Când nu-s incendii, atunci sunt inundaţii ori accidente rutiere, în care câte un maxi-taxi este burduşit cu pasageri.

Căci în România viaţa cetăţenilor de rând nu contează în socoteala pe care şi-o fac marii sforari naţionali. Acest dispreţ de proporţii galactice este vizibil zi de zi. Uneori, el ia forme violente, cum s-a întâmplat în clubul respectiv. În aceste cazuri, şmecherii de care vorbeam nu regretă că s-a murit masiv. N-au nici o treabă cu asta, nu-i atinge nici în şpiţ. Ei regretă doar mediatizarea negativă pe care asemenea evenimente o stârnesc.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Morţii şi răniţii de acum sunt urmaşii fetelor arse în clubul lui Fenechiu.
 Vizualizări articol: 1694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Morţii şi răniţii de acum sunt urmaşii fetelor arse în clubul lui Fenechiu4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Excelent spus trimis de
( 4 nov 2015, 11:34:35
o viata = o viata

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitură cu lămâie Această prăjitură răcoritoare și aromată o putem întâlni, fie tăiată în diferite forme, fie ca tartă savuroasă, în cofetăriile din numeroase țări, din Marea Britanie până în Brazilia. Rețeta este aproape identică... Citeşte