Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 nov 2015 - Anul XX, nr. 257 (6069)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prăjitură cu lămâie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Această prăjitură răcoritoare și aromată o putem întâlni, fie tăiată în diferite forme, fie ca tartă savuroasă, în cofetăriile din numeroase țări, din Marea Britanie până în Brazilia. Rețeta este aproape identică peste tot, dar diferă cantitatea de zahăr – englezii preferă prăjitura acrișoară și cu crusta crocantă, în timp ce brazilienii sau indienii o vor face mai dulce și cu crusta mai sfărâmicioasă.

Ingrediente necesare:

Pentru blat – 150 g unt la temparatura camerei, 200 g făină albă, 3 linguri zahăr, un praf de sare, jumătate de plic de praf de copt

Pentru cremă – 4 ouă, 250 g zahăr, 2 lămâi medii, 4 lingură făină albă

Pentru decor – 2 linguri zahăr pudră

Preparare:

Amestecăm făina pentru blat cu praful de copt. Batem spumă untul cu zahărul și sarea, adăugăm făina și amestecăm să obținem un aluat omogen, pe care îl așezăm cât mai uniform într-o tavă medie, unsă și tapetată prealabil sau căptușită cu hârtie de copt. Coacem blatul la 170-180 grade Celsius timp de 20-25 minute, până începe să se rumenească pe margini foarte ușor. Scoatem tava din cuptor și lăsăm să se răcorească puțin.

Pentru cremă, batem spumă ouăle cu zahărul până acesta se topește, adăugăm zeama și coaja rasă de la cele două lămâi, adăugăm făina și amestecăm cu mixerul, ca să nu formeze cocoloașe.

Vărsăm amestecul peste crusta un pic răcorită și coacem din nou totul, la foc mic, la cel mult 150 grade Celsius, încă 20-30 minute, până când observăm că nu mai este lichidă crema nici în mijlocul tăvii, ci a devenit ca un sos. Scoatem tava și lăsăm să se răcească fără a scoate prăjitura din tavă, apoi dăm tava și la frigider pentru cel puțin o oră, pentru ca crema să se închege complet. După acest interval putem cerne peste prăjitură zahăr pudră și o putem tăia în forma dorită, scoate din tavă și așeza pe un platou.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prăjitură cu lămâie.
 Vizualizări articol: 8947 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Prăjitură cu lămâie3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitură cu lămâie Această prăjitură răcoritoare și aromată o putem întâlni, fie tăiată în diferite forme, fie ca tartă savuroasă, în cofetăriile din numeroase țări, din Marea Britanie până în Brazilia. Rețeta este aproape identică... Citeşte