Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 oct 2015 - Anul XX, nr. 233 (6045)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără autorizaţie

Zeci de panouri publicitare ilegale, demontate de pe principalele drumuri naţionale din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de panouri amplasate ilegal la marginea carosabilului, pe principalele două drumuri naţionale care străbat judeţul Suceava, DN 2 şi DN 17, au fost demontate ori urmează a fi desfiinţate în cel mai scurt timp, au anunţat reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, reprezentanta pe Moldova a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

„Toţi deţinătorii panourilor montate fără autorizaţie de amplasament au fost somaţi în vederea prezentării documentaţiei tehnice de avizare şi de obţinere a autorizaţiei de amplasament. Ca urmare a demersurilor făcute de personalul nostru au fost desfiinţate 34 de panouri amplasate ilegal şi urmează ca în perioada următoare să fie desfiinţate şi celelalte panouri amplasate fără autorizaţie”, au anunţat oficialii de la „Drumuri Naţionale”.

Reprezentanţii companiei au precizat că autorizarea panourilor publicitare este reglementată de Ordonanţa Guvernului nr. 43/1997, privind regimul drumurilor.

 

Panourile amplasate ilegal pot duce la tragedii  

Prin amplasamentul lor, prea aproape de şosea, aceste panouri pot contribui decisiv la producerea unor tragedii. În acest sens poate fi amintit un accident produs în august 2014, la intrarea în Vatra Dornei dinspre Iacobeni. Atunci, un Opel Tigra scăpat de sub control s-a izbit violent de schela din fier a unui panou publicitar abandonat, iar pasagera din dreapta, o tânără în vârstă de 18 ani, a decedat în urma impactului.

O întrebare firească este de ce astfel de panouri abandonate sau amplasate ilegal nu au fost demontate mai repede, unele fiind uitate la marginea drumurilor de ani de zile.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi au mai precizat că pe cele două drumuri naţionale, DN 2 (de la intrarea dinspre Iaşi şi până la ieşirea spre Siret) şi DN 17 (care leagă Suceava de Ardeal), sunt autorizate în momentul de faţă 33 de panouri care sunt amplasate legal.

„Eliberarea autorizaţiei se face în baza OG 43/1997 şi a unei documentaţii tehnice de avizare întocmită cu respectarea prevederilor legale. Beneficiarul panourilor are obligaţia de a respecta autorizaţia de amplasament şi documentaţia avizată”, au mai transmis oficialii de la „Drumuri Naţionale”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de panouri publicitare ilegale, demontate de pe principalele drumuri naţionale din judeţ.
 Vizualizări articol: 1923 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zeci de panouri publicitare ilegale, demontate de pe principalele drumuri naţionale din judeţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei