Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 oct 2015 - Anul XX, nr. 233 (6045)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Indiferenţă

Firma Pfeiffer nu mai are nici un reprezentant în Suceava pentru a coordona lucrările la reţelele de apă şi canalizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firma germană Pfeiffer care realizează lucrările de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare în Suceava nu mai are nici un reprezentant sau şef cu care autorităţile locale şi beneficiarul investiţiei, SC ACET SA, să discute cu privire la implementarea acestui proiect. De altfel, la şedinţa de lucru săptămânală de la Primăria Suceava, care a avut loc ieri, nu a fost prezent nici un reprezentant al firmei germane, primarul Ion Lungu arătându-se deranjat de acest lucru. Ion Lungu a spus că deşi atât dirigintele de şantier, cât şi reprezentanţii SC ACET SA confirmă că muncitorii celor de la Pfeiffer încă mai lucrează în teren, în momentul de faţă nu există nici un responsabil de acest proiect din partea companiei germane. „Am înţeles că sunt într-o fază de reorganizare, că au luat oamenii de aici, i-au dus în altă parte. E problema lor. Însă ei au avut finalizarea proiectului la data de 30 septembrie a.c., cea oficială, iar ACET a mai prelungit acest termen cu încă o lună, până pe 30 octombrie, motivarea principală fiind intervenţiile de pe strada Narciselor, pentru că acolo lucrările sunt foarte dificile, realizându-se la adâncime mare”, a spus Lungu. El a arătat că toate „persoanele de contact” de la firma Pfeiffer responsabile pentru realizarea proiectului în Suceava nu pot fi contactate în momentul de faţă.

După o întâlnire cu directorul SC ACET SA, Ştefan Groza, care a avut loc tot ieri, primarul Sucevei a declarat că sub nici o formă nu va mai fi prelungit termenul de 30 octombrie 2015 ca dată limită pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare în Suceava. Ion Lungu a atras atenţia că după data de 30 octombrie a.c. firmei Pfeiffer i se vor aplica sancţiunile din contract, respectiv penalităţi de 0,1% pe zi din valoarea lucrărilor rămase de executat.

„Este bine că am ajuns până aici. Sunt oraşe care au rămas la jumătatea lucrărilor. Sigur că mai avem câteva lucrări care sunt importante. Rămâne în continuare lucrarea cea mai sensibilă, pe strada Narciselor, dar mai sunt încă câteva străzi care nu sunt finalizate. Sper să facem tot posibilul să găsim pârghiile necesare prin contract pentru finalizarea lucrărilor, iar acesta este atributul contractorului, SC ACET SA, pentru că noi, ca primărie, suntem beneficiarul final al acestor lucrări”, a mai declarat Lungu.

La rândul său, directorul SC ACET SA Suceava, Ştefan Groza, a confirmat faptul că de la începutul acestei luni nu mai există nici un reprezentant legal din partea companiei Pfeiffer care să fie responsabil de lucrările din Suceava. Groza a precizat că din informaţiile pe care le are, responsabilului firmei germane pentru lucrările din Suceava, dar şi din Rădăuţi, Florin Stanciu, i-a expirat mandatul pe care îl avea încheiat cu Pfeiffer încă din data de 30 septembrie 2015.  „Ei trebuie să-i înlocuiască pe reprezentanţii legali ai firmei în contractul pe care îl au încheiat cu noi. Iar lipsa acestor responsabili de proiect reprezintă o problemă, pentru că sunt lucruri care zilnic trebuie puse la punct sau hârtii care trebuie semnate. Cert este că astăzi în Suceava nu mai avem nici o persoană autorizată cu care să discutăm despre lucrări şi actele care trebuie semnate”, a spus Ştefan Groza.

Investiţiile în reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare în Suceava se realizează printr-un proiect european finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firma Pfeiffer nu mai are nici un reprezentant în Suceava pentru a coordona lucrările la reţelele de apă şi canalizare.
 Vizualizări articol: 2738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Firma Pfeiffer nu mai are nici un reprezentant în Suceava pentru a coordona lucrările la reţelele de apă şi canalizare3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei