Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 oct 2015 - Anul XX, nr. 233 (6045)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După gratii

Un bărbat din comuna suceveană Frumosu, urmărit pentru o crimă comisă în 1999, a fost extrădat în România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare pentru o crimă comisă în 1999 şi descoperită după 13 ani a ajuns zilele trecute într-o închisoare din România, fiind extrădat din Italia, acolo unde a petrecut câteva luni după gratii.  Mihai Gheorghe Ureche, în vârstă de 39 de ani, domiciliat în comuna Frumosu, este condamnat definitiv şi irevocabil din martie 2015, însă la acea dată era deja plecat din ţară. El a fost dat în urmărire internaţională, iar pe 10 aprilie 2015 autorităţile judiciare române au fost anunţate că Ureche a fost reţinut de carabinierii italieni în regiunea Calabria. Extrădarea sa a fost întârziată pe o perioadă de câteva luni de zile. Cert este că Mihai Gheorghe Ureche a fost extrădat în România, în vederea executării pedepsei, şi se află în Penitenciarul de maximă Siguranţă Bucureşti Rahova. 

Mihai Gheorghe Ureche a fost găsit vinovat, alături de fratele său, Vasile Bidirel (fost Ureche), pentru uciderea cumnatului lor. Crima, dar şi evoluţia ulterioară a anchetei, pot constitui oricând scenariul unui film.

Povestea din acest caz începe în 1999, când Sorin Constantin Badale, în vârstă de 42 de ani, din comuna Frumosu, a dispărut. Anchetatorii au crezut că acesta a fugit, întrucât pe numele său exista un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru furt. Cazul lui Badale a rămas în evidenţele poliţiei ca dispariţie neelucidată până în 2012.

În 2012, fiul celui dispărut, Nicolae Gabriel Badale, arestat preventiv într-un dosar de trafic de minori şi proxenetism, a făcut o mărturisire şoc din spatele gratiilor. Nicolae Gabriel Badale, care în 1999 avea 7 ani, a relatat cum tatăl său a fost omorât în bătaie de fraţii mamei sale. El a povestit că tatăl său era agresiv şi îşi bătea soţia, iar cei doi cumnaţi l-au bătut până ce l-au omorât. Tânărul a indicat inclusiv locul în care a fost îngropat tatăl său, în grădina din spatele casei în care a locuit. A urmat verificarea sesizării la faţa locului, iar în grădina casei părăsite au fost găsite oseminte umane. S-a stabilit ulterior, după expertize genetice, antropologice şi medico-legale, că osemintele îi aparţin în mod cert bărbatului dispărut în 1999 şi că acesta a murit în urma unui act criminal.

Vasile Bidirel a recunoscut comiterea omorului şi a colaborat cu anchetatorii, fiindcondamnat, în 2014, la zece ani de închisoare cu executare.

Mihai Gheorghe Ureche a fost condamnat definitiv la cei 20 de ani de închisoare, ca principal autor al faptei, în martie 2015.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat din comuna suceveană Frumosu, urmărit pentru o crimă comisă în 1999, a fost extrădat în România.
 Vizualizări articol: 4245 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Un bărbat din comuna suceveană Frumosu, urmărit pentru o crimă comisă în 1999, a fost extrădat în România4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu! trimis de
( 7 oct 2015, 11:54:24
Daca nu ajungea sa fie arestat pentru trafic de minori idiotul asta nu spunea nimic de crima? de ce a spus tocmai acum? oare nu cumva sa scape si el de parnaie, sau nu i-au dus pachet la puscarie si sa enervat, in fine e bine ca i-au arestat pe criminali

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei