Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 oct 2015 - Anul XX, nr. 233 (6045)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Studenţii Universităţii din Suceava sunt îndemnaţi să denunţe cazurile de corupţie din instituţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava încurajează studenţii să sesizeze faptele de corupţie din instituţie, pentru a putea elimina complet aceste practici ilegale.

Rectorul Valentin Popa a menţionat că reprezentanţii Universităţii au toleranţă zero faţă de orice fel de practici ilegale şi „dacă există cazuri, încurajez studenţii să colaboreze cu cei din conducerea Universităţii. Noi suntem deschişi să anihilăm orice astfel de încercare, însă este necesară şi colaborarea lor”. Referitor la fenomenul corupţiei în instituţia suceveană, rectorul a mai subliniat că semnalele din această direcţie sunt „izolate”, mult mai reduse ca număr faţă de acum cinci, şase ani în urmă.

La rândul său, prorectorul Mihai Dimian a amintit că Universitatea din Suceava este prima şi deocamdată singura universitate din România care, în 2012, a realizat un sondaj pe un eşantion de 4.000 de studenţi (în condiţiile în care la nivel naţional se fac sondaje şi pe 1.000 de studenţi), sondaj referitor la corectitudinea cadrelor didactice din instituţie.

„La nivel de masă am analizat percepţia studenţilor, a urmat un set de măsuri aprobate de senat şi implementate. Dacă mai există cazuri izolate, ele nu vor fi în nici într-un caz protejate, ci vom căuta măsuri necesare de stopare a acestor cazuri dacă ele mai există”, a subliniat Dimian, acesta completând că Universitatea a făcut mari progrese în ultimii ani în ceea ce priveşte reducerea de practici ilegale.

Studenţii pot reclama cazurile de corupţie şi pe pagina online a USV.

 

Rezultatele sondajului din 2012 

La mijlocul anului 2012, la USV a fost realizat, în rândul studenţilor, un sondaj de opinie referitor la corectitudinea cadrelor didactice. 28,5% dintre studenţii respondenţi au afirmat atunci că au cunoştinţă de cadre didactice care primesc bani sau cadouri în vederea promovării examenelor.

Chestionarul a fost anonim şi a constat în zece întrebări cu răspuns închis, la care studenţii au răspuns cu Da sau Nu.

Conform răspunsurilor din 2012, cele mai multe nereguli se înregistrau la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, unde au fost consemnate cele mai multe răspunsuri pozitive, respectiv 44,1%. Aceasta era urmată de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, unde 33,6% dintre studenţii au răspuns cu Da, şi de Facultatea de Istorie şi Geografie, cu 33,2% răspunsuri afirmative.

Nici procentul de studenţi care au sesizat fapte de corupţie la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor nu era unul neglijabil, 27,5% dintre aceştia răspunzând afirmativ. 

Urma Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, cu 20%, Facultatea de Inginerie Alimentară cu 19,6%, Facultatea de Inginerie Mecanică cu 18,1% şi Facultatea de Silvicultură cu 10,2%.

Conform respondenţilor, prestaţia cadrelor didactice ale Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei este una corectă, doar 8,1% dintre studenţi având cunoştinţă de fapte de corupţie în cadrul FSE.

„Procentele care au rezultat în urma centralizării răspunsurilor consemnate în formularele completate se referă la percepţia studenţilor asupra fenomenului de corupţie la USV şi nu descrie neapărat fenomenul în sine”, spun reprezentanţii Universităţii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţii Universităţii din Suceava sunt îndemnaţi să denunţe cazurile de corupţie din instituţie.
 Vizualizări articol: 2528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 7 voturi
Studenţii Universităţii din Suceava sunt îndemnaţi să denunţe cazurile de corupţie din instituţie3.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei