Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 oct 2015 - Anul XX, nr. 233 (6045)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar la final

Suceveanul adus pachet din Grecia, condamnat la trei ani cu suspendare sub supraveghere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean care a fost dat în urmărire internaţională şi apoi a ajuns acasă „la pachet” după ce poliţiştii l-au depistat în Grecia, şi-a aflat ieri pedeapsa. Loredan Solovan, din municipiul Suceava, a fost judecat pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, iar pentru că în timpul anchetei s-a sustras de la cercetări, a fost dat în urmărire internaţională, întrucât existau informaţii că ar fi plecat din România. Curtea de Apel Suceava a decis ieri să-l condamne pe Solovan la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Trebuie remarcat că în timpul procesului bărbatul s-a împăcat cu rudele victimei care au reprezentat-o pe aceasta în timpul actului de judecată şi a plătit 10.000 de euro cu titlu de despăgubiri, aspect care a contat cu siguranţă în decizia finală de ieri.

Imediat după ce a fost adus legat din Grecia, în iulie 2013, Loredan Solovan a fost introdus în arestul Poliţiei Suceava, unde a stat o perioadă în baza unui mandat de arestare emis în lipsă în noiembrie 2012.

 

Pentru ce a fost judecat

Ulterior, bărbatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru o faptă comisă în prima zi a anului 2012. În acea zi, victima, Marian Boldeanu, tot din municipiul Suceava, s-a dus acasă la prietenul său, Solovan, şi a petrecut noaptea acolo, împreună cu două tinere.

Spre dimineaţă, fără un motiv anume, Marian Boldeanu a plecat din apartamentul prietenului său, luându-i geaca, cheile de la maşină şi cheia imobilului, încuind uşa pe dinafară, în timp ce celelalte persoane dormeau.

Când Solovan şi cele două tinere cu care au petrecut noaptea s-au trezit au constatat că sunt încuiați în casă, iar amicul lor era plecat.

L-au sunat în repetate rânduri pe telefonul mobil, însă de fiecare dată primeau acelaşi răspuns: „ajung îndată”.

Marian Boldeanu s-a întors la apartamentul lui Solovan abia în jurul orei 13.00, iar când a descuiat uşa de la apartamentul acestuia a fost luat la pumni de prietenul său.

Agresiunea a continuat la scurt timp, după ce Solovan a constatat că i-a dispărut portofelul care, susținea el, se afla în geacă. L-a lovit din nou cu pumnii pe amicul său, trântindu-l de pereţi şi de mai multe piese de mobilier.

 

Victima a murit în Franţa, la câteva zile după agresiune

Victima a plecat din apartament după cele două episoade violente, iar în zilele ce au urmat s-a tot plâns cunoștințelor sale că o doare capul în urma bătăii primite.

Martorii din dosar povestesc că i-au spus lui Marian Boldeanu să meargă la spital, însă acesta a refuzat, afirmând că nu doreşte să-i facă rău unui prieten din copilărie (Loredan Solovan) şi nici nu intenţionează să-şi amâne plecarea la muncă în străinătate, care era programată în acea perioadă.

Pe 7 ianuarie 2012, victima a plecat în Franţa, în localitatea Bagnols, unde stătea într-o locuinţă închiriată, împreună cu alte persoane.

În dimineaţa zilei de 17 ianuarie, Marian Boldeanu nu s-a mai trezit, intrând în comă. A fost dus la spitalul Bonnet din localitatea Frejus, iar două zile mai târziu a decedat.

În urma concluziilor legiştilor la necropsie, procurorii au stabilit că decesul a survenit ca urmare a agresiunii care s-a petrecut la începutul anului, în apartamentul lui Solovan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul adus pachet din Grecia, condamnat la trei ani cu suspendare sub supraveghere.
 Vizualizări articol: 2242 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceveanul adus pachet din Grecia, condamnat la trei ani cu suspendare sub supraveghere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei