Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 oct 2015 - Anul XX, nr. 233 (6045)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrări

Circulaţia pe cele două bretele rutiere de sub pasarela CFR din Iţcani va fi închisă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Circulaţia vehiculelor pe cele două bretele rutiere de sub pasarela CFR din cartierul sucevean Iţcani va fi închisă de la sfârşitul acestei săptămâni. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat în cursul zilei de ieri că firma care realizează lucrările de reabilitare a pasajului CFR a solicitat închiderea circulaţiei pe cele două bretele deoarece urmează să aducă instalaţii hidraulice de mari dimensiuni pentru ridicarea pasarelei. Lucrările la pasajul CFR sunt realizate de firma Victor Construct din Botoşani. „Aceste lucrări au un grad de periculozitate, motiv pentru care constructorul a solicitat acest lucru. Noi am făcut cerere scrisă la poliţie şi sper să avem un rezultat favorabil, în aşa fel încât să se poată lucra şi să se verifice pilele de sub pasarelă”, a explicat primarul Sucevei, care a adăugat că cele două bretele de circulaţie ar urma să fie închise două sau trei săptămâni. Ion Lungu a precizat că cele două bretele au mai fost închise recent timp de circa o săptămână pentru construcţia unor trotuare, la solicitarea sucevenilor care locuiesc în această zonă. Lungu a spus că maşinile pot avea în continuare acces către cartierul Burdujeni pe strada Zefirului. „Sunt eforturi mai mari din partea locuitorilor din Iţcani, dar trebuie să înţeleagă că este o lucrare mare şi importantă în interesul comunităţii. Şi este bine că am avut ca variantă de circulaţie şi ruta ocolitoare a Sucevei, ca o alternativă uşoară şi facilă către oraş”, a mai precizat primarul Sucevei.

Revenind la lucrările de la pasajul CFR, Ion Lungu a declarat că în momentul de faţă constructorul a finalizat turnarea betonului pe întreaga suprafaţă. Lungu a ţinut să precizeze că din punctul său de vedere la acest obiectiv de investiţii s-a lucrat profesionist . El a adăugat că termenul pentru finalizarea lucrărilor este data de 1 noiembrie 2015, însă este posibil ca acesta să fie prelungit până pe 15 noiembrie. „Contractul lor este până în vara anului 2016. Sigur că nu vom ajunge cu lucrările până atunci, dar eu sunt optimist că dacă nu va fi 1 noiembrie, pe cel târziu 15 noiembrie vom ieşi cu lucrările de acolo. Pentru că dacă se termină lucrările cele mai importante, cele de turnare de asfalt şi beton, lucrările la partea de schele metalice, la montatul stâlpilor se pot face şi cu circulaţie pe anumite sensuri pe pasaj”, a explicat Ion Lungu.

Lucrările de reabilitare a pasajului CFR din cartierul Iţcani sunt finanţate printr-un proiect cu fonduri europene.

Pe de altă parte, Ion Lungu a apreciat faptul că au început lucrările de asfaltare pe strada Traian Vuia din Suceava. El a precizat că ar fi foarte bine ca în această săptămână să se finalizeze cel puţin asfaltarea unui sens de circulaţie de pe această stradă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circulaţia pe cele două bretele rutiere de sub pasarela CFR din Iţcani va fi închisă.
 Vizualizări articol: 2857 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 4 voturi
Circulaţia pe cele două bretele rutiere de sub pasarela CFR din Iţcani va fi închisă2.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei