Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 oct 2015 - Anul XX, nr. 233 (6045)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tragic

Moartea unui ziarist originar din Câmpulung Moldovenesc, confirmată de autorităţile americane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Andrei Postelnicu, un ziarist român originar din Câmpulung Moldovenesc, a murit în SUA, informaţia fiind confirmată de autorităţile de peste Ocean. Autorităţile americane au anunţat că după efectuarea testelor ADN, cele două fragmente de os găsite pe o plajă din Florida ar aparţine românului.

Familia lui Andrei Postelnicu a fost anunţată printr-un e-mail transmis de autorităţile din Florida despre moartea tânărului, asta în condiţiile în care fragmentele osoase fuseseră găsite în aprilie anul trecut. „Nu s-au grăbit deloc. Urmează ca în mod oficial să vină un ordin judecătoresc, scris, prin care să se confirme o prezumptivă moarte”, a precizat pentru Evenimentul Zilei Mihai Postelnicu, tatăl lui Andrei.

Familia a mai fost înştiinţată că osemintele identificate ca fiind ale lui Andrei Postelnicu nu pot fi trimise în România decât incinerate, aspect care a creat nemulţumire.

Mihai Postelnicu, care acum trăieşte în Constanţa, crede că autorităţile din Florida nu s-au omorât cu firea să-i caute fiul decât după 24 de ore de la dispariţia de pe ecranele radar a aparatului cu care Andrei zbura. Alte întrebări fără răspuns sunt de ce rucsacul lui Andrei, intact, uscat, şi cu toatele documentele în el, a fost găsit pe plajă, la 50 metri de ţărm, iar în afara celor două bucăţi din micul avion nu au mai fost găsite niciodată alte fragmente din aparat.

„Americanii numără epavele din fundul oceanelor şi nu au reuşit să găsească sărăcia aia de aparat din ape mici, la 15 metri adâncime. Este vorba doar de o dispariţie. Cu toate analizele americanilor, cu ADN-ul lor cu tot. Dispariţia oficială este declarată după 7 ani. Cred că pentru autorităţile alea locale Andrei devenise doar un dosar care trebuia închis”, a mărturisit supărat, pentru EVZ, tatăl lui Andrei.

Andrei Postelnicu era un jurnalist specializat în domeniul economic, fiind un analist foarte bun. A debutat la Financial Times în SUA şi Anglia, apoi la Agenţia Blooomerg. A colaborat la BBC, Newsweek, RFI, corespondent din SUA pentru Pro TV şi Realitatea TV, iar mai apoi a fost editorialist la Evenimentul Zilei. La momentul dispariţiei sale, cu avionul pe care îl pilota în vacanţa din Florida, Andrei lucra la Moody's, una din cele mai presitigioase agenţii de rating financiar din lume.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moartea unui ziarist originar din Câmpulung Moldovenesc, confirmată de autorităţile americane.
 Vizualizări articol: 2855 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moartea unui ziarist originar din Câmpulung Moldovenesc, confirmată de autorităţile americane0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei