Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iun 2015 - Anul XX, nr. 143 (5955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liber

Adolescentul judecat pentru că şi-ar fi împuşcat unchiul a scăpat şi de arestul la domiciliu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarul în care un tânăr în vârstă de 18 ani din Siliştea - Liteni este judecat pentru omor calificat, după ce l-ar fi împuşcat pe unchiul său cu o armă artizanală, şi-a consumat un nou episod acum două zile, la Tribunalul Suceava, unde magistraţii au decis ca inculpatul să nu mai stea în arest la domiciliu, ci să-i fie impusă doar măsura controlului judiciar. Decizia vine după ce, în ultimele două săptămâni, inculpatul, Săvel Cătălin Ostăcioaie, a fost trimis dintr-o celulă de arest a Poliţiei în arest la domiciliu, a fost din nou arestat preventiv, după care instanţa superioară a stabilit definitiv ca acesta să rămână în arest la domiciliu.

Pus acum sub control judiciar, tânărul nu mai are atât de multe restricţii, iar cel mai important aspect este că poate ieşi când vrea pe raza localităţii de domiciliu. Nici decizia de impunere a controlului judiciar nu este însă definitivă, existând varianta ca procurorul de caz să facă apel la instanţa superioară.

 

Membrii familiei celui ucis, vecini cu inculpatul

Toate aceste decizii care se succed una după alta sunt revoltătoare pentru familia bărbatului ucis. După ce au aflat că cel care l-ar fi omorât pe Neculai Costache, în vârstă de 47 de ani, va sta în arest la domiciliu, acasă, la o sută de metri de locuinţa lor, acum, mai nou, membrii familiei Costache au aflat şi că adolescentul poate să-şi părăsească oricând domiciliul. Practic, dacă decizia Tribunalului Suceava va rămâne definitivă, acesta va fi liber.

 

Ce restricţii mai are tânărul judecat pentru omor calificat

Măsura controlului judiciar, valabilă 60 de zile, îi impune lui Săvel Cătălin Ostăcioaie următoarele obligaţii: să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la Poliţia Oraşului Liteni, desemnată cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu părăsească localitatea de domiciliu, respectiv satul Siliştea, oraşul Liteni, decât cu încuviinţarea prealabilă a Tribunalului Suceava, să nu se apropie şi să nu comunice, direct sau indirect, pe nici o cale, cu părţile civile sau cu martorii din dosar şi să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. 

 

Cum a confecţionat o armă şi şi-a ucis unchiul într-un acces de furie

Tânărul în vârstă de 18 ani, trimis în judecată pentru omor, faptă comisă în octombrie 2014, a fost plasat în arest la domiciliu pe 5 iunie, după ce Curtea de Apel a infirmat condamnarea stabilită de Tribunalul Suceava, care îi stabilise o pedeapsă de doar 6 ani şi 6 luni de detenţie. Această pedeapsă a fost anulată, iar procesul se va relua de la zero. Unul din motivele pentru care Curtea de Apel Suceava a decis ca procesul să se reia de la prima instanţă este că adolescentul a fost judecat ca minor, deşi la data trimiterii în judecată împlinise deja 18 ani.

Conform rechizitoriului de trimitere în judecată al procurorului criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, inculpatul şi-a confecţionat singur o armă dintr-o ţeavă metalică, un arc de la o bicicletă, o bucată de lemn şi diverse şuruburi şi piuliţe.

Arma avea să fie folosită la crimă pe 20 octombrie 2014, pe fondul unui conflict spontan.

În acea zi, Săvel Cătălin Ostăcioaie s-a deplasat cu tatăl său şi cu alţi membri ai familiei la un bar din Siliştea. Au consumat alcool, iar la un moment dat în local a intrat şi Neculai Costache, în vârstă de 47 de ani, vărul tatălui său, care era într-o veche relaţie conflictuală cu familia Ostăcioaie. Anchetatorii au stabilit că Neculai Costache a fost cel care a început scandalul, încercând să-i lovească pe adolescent şi pe tatăl său.

Fapta a fost comisă la scurt timp, după ce adolescentul s-a dus acasă după armă. L-a aşteptat pe Neculai Costache pe un drum din câmp, pe care ştia că acesta se va întoarce acasă de la local, şi l-a împuşcat. Tânărul a recunoscut comiterea faptei, anchetatorii reţinând şi premeditarea faptei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adolescentul judecat pentru că şi-ar fi împuşcat unchiul a scăpat şi de arestul la domiciliu.
 Vizualizări articol: 1409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Adolescentul judecat pentru că şi-ar fi împuşcat unchiul a scăpat şi de arestul la domiciliu5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(24 iun 2015, 11:49:19
Cred ca trebuia sal aresteze, asta si pentru siguranta la criminal, sau judecatori cauta un fir cat de mic sa scape de acest individ, il prinde rudele si la o furie il face bucati, la asta nu se gandeste judecatori? se cheama prevenire sau ei nu stiu ce inseamna asta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sarmale cu păsat (rețeta bunicii) Nu cred sa mai fi mancat altundeva celebrele sarmale din pasat ale bunicii. (Pasatul - ori crupele de papusoi - sunt boabe de porumb zdrobite. Asta pentru cine nu stie).Si a fost nevoie de ceva eforturi reportericesti ca sa dau de reteta cea veche,... Citeşte