Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iun 2015 - Anul XX, nr. 143 (5955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Legislaţie

Steliana Miron anunţă că au fost eliminate discrepanţele privind vechimea pentru pensiile militare de stat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatoarea PNL de Suceava, Steliana Miron, a condus ieri dezbaterile din partea Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială, alături de Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, cu privire la proiectul de lege privind pensiile militare de stat. Steliana Miron a precizat că la discuţii au fost prezenţi reprezentanţi ai Guvernului României direct vizaţi de actul normativ, şi anume Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Protecţie şi Pază, dar şi reprezentanți ai sindicatelor din domeniu.

Senatoarea PNL de Suceava a arătat că pe lângă proiectul de lege s-au dezbătut şi au fost admise, în parte, amendamentele depuse de senatori, cele mai importante fiind legate de baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat. „Această bază de calcul reprezintă media tuturor veniturilor brute realizate în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor beneficiare”, a spus Steliana Miron. Ea a adăugat că în acelaşi timp s-au eliminat discrepanţele legate de vechimea în serviciu, adoptându-se un amendament care micşorează vechimea la 10 ani, în condiţiile în care în textul proiectului de lege se preciza ca vechimea în serviciu să fie de 15 ani. Parlamentarul sucevean a mai precizat că un alt amendament important adoptat se referă la continuarea virării contribuțiilor la fondurile de pensii administrate privat pentru militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, prevedere neacoperită de textul prezentat de Guvern în proiectul de lege. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steliana Miron anunţă că au fost eliminate discrepanţele privind vechimea pentru pensiile militare de stat.
 Vizualizări articol: 1647 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Steliana Miron anunţă că au fost eliminate discrepanţele privind vechimea pentru pensiile militare de stat1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sarmale cu păsat (rețeta bunicii) Nu cred sa mai fi mancat altundeva celebrele sarmale din pasat ale bunicii. (Pasatul - ori crupele de papusoi - sunt boabe de porumb zdrobite. Asta pentru cine nu stie).Si a fost nevoie de ceva eforturi reportericesti ca sa dau de reteta cea veche,... Citeşte