Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iun 2015 - Anul XX, nr. 143 (5955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Peste 20.000 de credincioşi au participat la procesiunea cu moaştele Sf. Ioan cel Nou

Miercuri, 24 Iunie 2015 (14:25:50)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Sărbătoarea Sfântului Ioan cel Nou, ocrotitorul Sucevei, a adunat în acest an peste 20.000 de credincioşi din toate colţurile ţării, aceştia participând la slujba arhierească, prilejuită de sărbătorirea hramului lăcaşului de cult, dar şi la procesiunea de Sânziene, când racla cu moaşte a Sfântului Ioan a fost plimbată pe străzile oraşului. Conform estimărilor realizate de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie, dacă în timpul Liturghiei în curtea mănăstirii şi în împrejurimi s-au aflat peste 5.000 de pelerini, pe traseul ales pentru procesiune s-au mai adăugat circa 8.000 - 9.000 de oameni care au ieşit în întâmpinarea sfintelor moaşte.De menţionat, că de marţi dimineaţă, de la ora 6.00, când racla cu moaştele sfântului a fost aşezată sub baldachinul din curtea mănăstirii, alături de icoana Sf. Ioan cel Nou, şi până ieri, la orele amiezii, când a început procesiunea de Sânziene, peste 10.000 de credincioşi se rugaseră la moaştele sfântului.Slujba prilejuită de sărbătorirea hramului Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” a început în jurul orei 9:00, fiind săvârşită de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, şi PS Macarie, episcop al Europei de Nord, împreună cu un numeros sobor de preoţi şi diaconi. Racla cu moaştele Sf. Ioan cel Nou, patronul spiritual al sucevenilor, a fost purtată de-a lungul principalelor artere ale municipiului, cu popasuri în dreptul următoarelor locaşuri de cult - Biserica Sf. Înviere, Biserica Sf. Gheorghe - Mirăuţi, Biserica Sf. Dumitru, Biserica Sf. Nicolae, Catedrala Naşterea Domnului – de pe Mărăşeşti, Biserica Naşterea Maicii Domnului – de la Tribunal, după care s-au întors la mănăstire.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 20.000 de credincioşi au participat la procesiunea cu moaştele Sf. Ioan cel Nou.
 Vizualizări articol: 2702 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Peste 20.000 de credincioşi au participat la procesiunea cu moaştele Sf. Ioan cel Nou4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sarmale cu păsat (rețeta bunicii) Nu cred sa mai fi mancat altundeva celebrele sarmale din pasat ale bunicii. (Pasatul - ori crupele de papusoi - sunt boabe de porumb zdrobite. Asta pentru cine nu stie).Si a fost nevoie de ceva eforturi reportericesti ca sa dau de reteta cea veche,... Citeşte