Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iun 2015 - Anul XX, nr. 143 (5955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Cinci ani pentru un bulibaşă liberal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marele infractor Mihai Vlasov a intrat în puşcărie. Cinci ani a încasat, tataie, cinci ani, o sumă rotundă ca moaca lui. Fost judecător şi avocat cu o carte de vizită mare cât un cearşaf, el arată şi cât de cinstită este tagma care împarte legea. Fost preşedinte al Odăii de Comerţ, el arată şi cât de cinstită este tagma de sus a economiei româneşti.

Vlasov este cunoscut de poporul muncitor într-o mulţime de ipostaze. N-avem noi bani mărunţi în portofel în câte ipostaze este el cunoscut. Pe linie politică, era liberal. Sanchi! Era ăsta liberal cum sunt eu înotător subacvatic. Pe linie de familie, îl ştim ca tată al unei creatoare de modă cu buze cât roata de Logan, dar şi ca socru al unui ministru de internuri la fel de bocciu ca el.

Însă Vlasov s-a remarcat şi ca un mare combinator de sex frumos. Ohoho, ce trafic muieresc era în alcovul lui! Pe fiecare gagică compostată o răsplătea ca un mafiot ce se credea, plasând-o în posturi baban remunerate, unele chiar în străinătăţuri, pe la Bruxelles, bunăoară.

Vlasov mai e celebru şi ca individ dependent de jocurile de noroc. Pokerul îi plăcea lui mai mult, dar nu se dădea în lături nici de la babaroaze, nici de la un şeptic intelectual. Se vede însă că, de data asta, nu i-a intrat nici cartea, nici zarul!

Unul dintre supranumele lui Vlasov era Împăratul. De unde se vede că, deşi România este omologată ca republică, avem o grămadă de regi şi de împăraţi, care fac hemoroizi în voie pe tronurile lor. Lui Hagi i se spune Regele, dar şi Nicolae Guţă este Regele; ce e drept, nu al golurilor, ci al manelelor. Nici Cioabă nu era mai puţin rege, nici Iulian mai puţin împărat. Nu ştiu care escroc din domeniul construcţiilor rutiere este şi el oleacă de Rege; al asfaltărilor, mai bine zis al furturilor din asfalt. Şi putem continua tot aşa, până adormim; eu la calculator, dumneavoastră în fotoliu.

Mult mai potrivit şi mai aproape de adevăr pentru unul ca Vlasov era supranumele de Bulibaşa.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci ani pentru un bulibaşă liberal.
 Vizualizări articol: 1669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Cinci ani pentru un bulibaşă liberal4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sarmale cu păsat (rețeta bunicii) Nu cred sa mai fi mancat altundeva celebrele sarmale din pasat ale bunicii. (Pasatul - ori crupele de papusoi - sunt boabe de porumb zdrobite. Asta pentru cine nu stie).Si a fost nevoie de ceva eforturi reportericesti ca sa dau de reteta cea veche,... Citeşte