Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iun 2015 - Anul XX, nr. 143 (5955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Învăţământ

Sindicaliştii vor majorarea sumelor acordate profesorilor implicaţi în desfăşurarea examenelor naţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sindicatul „Spiru Haret” solicită Ministerului Educaţiei ca sumele, „şi aşa insuficiente”, acordate personalului implicat în derularea examenelor naţionale să fie majorate cu 15% faţă de nivelul reglementat prin ordinele din anul 2014.

Totodată, sindicaliştii au reiterat o solicitare constantă a lor, aceea ca, în cuprinsul ordinelor să se reglementeze expres ca persoanele care fac parte din comisii, precum şi elevii participanţi la examene să primească apă minerală, totodată persoanele care fac parte din comisii să beneficieze de o masă pe zi (în cazul supraveghetorilor), respectiv două mese pe zi în cazul preşedinţilor, vicepreşedinţilor, secretarilor şi evaluatorilor, precum şi de decontarea cheltuielilor de cazare şi transport, după caz.

Potrivit unui document remis de Traian Pădureţ, liderul „Pro Educaţia”, sindicat afiliat la „Spiru Haret”, ordinele privind modul de plată a personalului didactic care face parte din comisiile pentru examene au fost emise fără discutarea şi consultarea lor cu federaţiile sindicale.

Cadrele didactice care vor evalua lucrările candidaţilor la examenul de bacalaureat vor primi câte 5,6 lei pentru fiecare lucrare corectată, sumă impozabilă. La probele „orale”, cele de evaluare a competenţelor în limba română sau a celor digitale, fiecare evaluator va primi câte 2,8 lei pentru fiecare candidat, în timp ce profesorii de limbi străine sunt remuneraţi cu 4,3 lei pentru fiecare elev. Cei care supraveghează candidaţii în sălile de examen primesc câte 33,6 lei pe zi.

De cealaltă parte, profesorii angrenaţi în examenul de la finele clasei a VIII-a vor primi bani mai puţini, aceştia urmând să încaseze câte 4,3 lei pentru fiecare lucrare corectată. De asemenea, supraveghetorii sunt remuneraţi cu 28,4 lei pe zi. Toate sumele menţionate sunt impozabile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii vor majorarea sumelor acordate profesorilor implicaţi în desfăşurarea examenelor naţionale.
 Vizualizări articol: 1583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 2 voturi
Sindicaliştii vor majorarea sumelor acordate profesorilor implicaţi în desfăşurarea examenelor naţionale2.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Membri... trimis de
(24 iun 2015, 11:59:44
Intrebati-l, va rog, pe dl Paduret, cati membri are sindicatul "Pro Educatia" in judetul SUCEAVA. Apoi , in comparatie cu ASI SUCEAVA ( Alianta Sindicatelor din Invatamant Suceava), va rog sa-l publicati... "proportional" !!!tongue ...sa vedem si noi ce "reprezinta" de fapt...big grin
1.1  RE: Membri... trimis de
(24 iun 2015, 13:58:25
Habar nu am cati membri are, dar nu inseamna ca daca sunt mai multi sunt mai culti, nu?
Ideea insa e ca cere bani doar ca sa se bage in seama sa mimeze activitatea si apararea intereselor profilor pe principiul hai sa ne facem ca facem. Stie orice profesor ca un profesor debutant are aprox 1200 RON. Asta inseamna ca 1200 : 25 zile lucratoare : 8 ore/zi = 6 RON/ora. Deci cei 33.6 RON pt pazit 3 ore sunt arhi-suficienti. Sa nu iuitam ca un dascal grd I are cam 1800 salariu, deci cam 9 RON/ ora. Deci si ei ar trebui sa fie multumiti.
Sa nu uitam insa ca se vrea mai mult fiindca au "evoluat" procentele de promovabilitate la bac. De la 99%, cu sau fara spaga de rigoare, la chiar 15% la unele colegii unde te miri ca intra tontii in bac. Oare sa fie spaga explicatia promovarii alora de nu iau bac? Eu sunt sigur ca da. Vedeti perlele promovatilor picati la examenele de bac cu sitemele de supraveghere.
2.   Foaie verde loboda eu ma plimb prin trestie ! trimis de
(24 iun 2015, 15:53:51
Cand eram mai mic am auzit la noi la stana un domn din sat care a spus ceva de genul asta : E USOR A SCRIE VERSURI ,
CAND NIMIC NU AI A SPUNE !
Domu" Paduret da problema asta e de multi , multi ani dumneavoastra asa de tarziu v- ati trezit , sunt mult mai multe si mai grave probleme in invatamant decat renumeratia cadrelor didactice la examenele de competente si bac ! Mai gasiti si dumeavoastra un articol mai la timpul prezent , mai interesati - va de problemele angajatilor din invatamant si modalitatile de rezolvare , nu umblati din scoala in scoala cu minciuni si vrajeli de doi lei poate poate mai pune botul cineva !
Cu scuze si respect al dumneavoastra ION DIN CAPU" SATULUI cioban la stana comunala si muncitor calificat la spanac in Germania .
3.   Trebuie luata in seama calitatea si nu canitatea! trimis de
(24 iun 2015, 18:35:17
,,Prosti, da multi !" - spunea cineva odata. Fara a jigni pe cei de la ASI sau pe cei de la Pro-Educatia, fiecare membru de sindicat alege organizatia care sa-l reprezinte. Ca unii o fac mai bine sau mai rau, e alta problema. Cred ca a venit vremea sa ne indreptam atentia mai mult spre calitate si nu - ca pe vremea lui Ceausescu - pe cantitate. Cei de la ASI au dublat cotizatia, cei de la Paduret, NU ! Cei de la ASI nu se mai satura de bani ( ca pe vremea lui Cernica; ce a lasat Cernica la Suceava dupa 24 ani in care au avut cei mai multi membri de sindicat ?; vedeti d-lor de la ASI ce a lasat Liviu Pop la Maramures in urma sa; nu se compara), cei dela Paduret se descurca,probabil, cu cat au. Problemele ridicate in presa sunt actuale - acum sunt examenele. Ioane, iesi in lume de la stana si lasa-l pe ,,sefu" sa se apere singur...cei ca tine se numesc cumva ...pupin ...nu mai stiu cum...Scrie si tu un articol sa vezi cum e ......la stana e mai greu cu cartea .... si nu-ti mai bate capul, ca te doare... lasa-i pe oameni sa-si faca treaba- fiecare in directia lui....mai era o chestie cu grija .. nu stiu cine moare de grija altuia... Cred ca la Pro -Educatia se vede calitatea si modestia celui care-i conduce, iarla ASI cantitatea - in fiecare articol al D-lui Leonte se incepe cu ,,ASI cea mai mare organizatie din judet....", ,,FSLI - cea mai mare federatie din tara". Asa o fi, dar asta arata ca nu aveti alte argumente de cat marimea ... care uneori conteaza... dar nu place tuturora....
4.   Bineee! trimis de
(24 iun 2015, 21:38:00
domnule TACHE ai scris acu mai bine decat in articol !laughing
5.   Pt Chelba trimis de
(25 iun 2015, 09:25:06
Daca salariile sunt mai mici, evident ca ar trebui sa fie cu atat mai multumiti. Nu am timp sa detailez cu explicatii, dar cred ca e simplu de inteles. Deci plata e mai mult decat indestulatoare raportat la cat ia un prof pe ora, dupa spusele matale.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sarmale cu păsat (rețeta bunicii) Nu cred sa mai fi mancat altundeva celebrele sarmale din pasat ale bunicii. (Pasatul - ori crupele de papusoi - sunt boabe de porumb zdrobite. Asta pentru cine nu stie).Si a fost nevoie de ceva eforturi reportericesti ca sa dau de reteta cea veche,... Citeşte