Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iun 2015 - Anul XX, nr. 143 (5955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Ospitalitate bucovineană

5.000 de sarmale şi sticle cu apă, oferite de primarul Ion Lungu pelerinilor veniţi la hramul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru al 11-lea an consecutiv, la hramul Sucevei, primarul Ion Lungu şi familia sa au oferit 5.000 de sarmale, pâine şi 5.000 de sticle de apă pelerinilor veniţi din toată ţara să se roage la moaştele Sfântului Ioan cel Nou. Ajutat de soţia sa, Luminiţa, edilul sucevean le-a oferit "musafirilor" veniţi din Maramureş şi din Moldova, dar şi sucevenilor veniţi la mănăstire, pachete cu sarmale calde, de post, pâine şi câte o sticlă de apă. Împărţirea bucatelor s-a făcut în mod civilizat, fără ca mulţimea să se îngrămădească, un rol important avându-l măsurile luate de Poliţia Locală, care a securizat zona cu garduri de protecţie, lăsând doar un culoar pe care oamenii intrau pe rând.

„Iată că a mai trecut un an şi pentru al 11-lea an consecutiv, împreună cu familia mea, ofer sarmale pelerinilor care vin şi vizitează oraşul de această mare sărbătoare de Sânziene aici la Suceava. Sigur, dorim să ne adresăm în primul rând celor care vin din Maramureş şi în mod special de la Borşa, care fac un efort deosebit, dorm prin curtea mănăstirii, avem noroc că în acest an este o vreme mai frumoasă comparativ cu alţi ani. Sigur, chiar dacă unii interpretează acest gest ca populism, demagogie, eu spun că este un simplu gest de ospitalitate bucovineană. Ca primar, mi se pare corect să dau tonul, să arătăm că suntem oameni ospitalieri. Chiar dacă eu şi familia mea împărţim 5.000 de sarmale, sunt convins că multe alte mii de sarmale le împart gospodinele din oraşul Suceava şi vreau să le mulţumesc pe această cale”, a declarat şeful municipalităţii sucevene.

Faptul că împărţirea sarmalelor la hramul Sucevei a devenit o tradiţie cunoscută la nivel naţional a fost remarcat de edilul municipiului din prisma comentariilor făcute la televiziuni naţionale.

„Sigur că m-a amuzat atunci când am văzut că un ziarist cu notorietate, la o televiziune naţională, la emisiunea <Dosar de politician>, a spus <primarul sarmale la Suceava>. Dacă am reuşit să trecem de graniţa judeţului şi să facem o imagine şi la nivel naţional, să promovăm gastronomia, sarmalele bune, sucevenii, bucovinenii, înseamnă totuşi că este un lucru bun”, a adăugat Lungu.

Pentru cei veniţi de departe pentru a se ruga la moaştele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, municipalitatea suceveană a pregătit şi 300 de locuri de cazare, la cinci unităţi şcolare din oraş, fiindu-le asigurat inclusiv transportul necesar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 5.000 de sarmale şi sticle cu apă, oferite de primarul Ion Lungu pelerinilor veniţi la hramul Sucevei.
 Vizualizări articol: 3905 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
5.000 de sarmale şi sticle cu apă, oferite de primarul Ion Lungu pelerinilor veniţi la hramul Sucevei1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Populism de joasa speta trimis de
(24 iun 2015, 11:56:25
Domnul Lungu are trei fixatii .Primavara iese cu ziaristii sa dea cu matura 5 minute demonstrativ si ostentativ.A doua fixatie este sa stea in poarta bisericii Sfantu Ioan si sa ofere pelerinilor veniti sa se roage la moaste 5000 sarmale si sticle de apa.Iar a treia e sa dea bani cu toptanul pentru catedrala.Aceste fixatii desigur nu sunt intamplatoare.Sunt acte de populism ieftin menite sa-i castige electoratul.Pentru primarie sau pentru parlament.Speculeaza ca si toata clasa politica gradul de educatie si de constiinta redus al poporului care nu este atent la realizarile in orasul Suceava ci este sensibil la gesturi de suprafata,superficiale ,dar de efect.
2.   Sarmalele lui Lungu trimis de
(24 iun 2015, 11:57:25
Costica visează că s-a dus la moaştele Sfântului Ioan cel Nou. Acolo îl întâmpină primarul Lungu astfel:
– Bine ai venit! Ia loc să mănânci o porţie din aceste sarmale, că ţi-o fi foame…Apropo, să ţi le încalzesc sau nu?
– D’apăi, încălzeşte-le,domnu primar că nu mă grăbesc!…, zise Costica , dând să se scarpine în cap.
Dar când întinse mâna să se scarpine, se lovi de fierul rece al patului şi se trezi . Atunci, cu maţele ghiolcăind de foame, Costica zise cu ciudă:
– Ptiu, că prost am fost! Nu am putut io să le mănânc reci?!?
3.   Primarul Sarma trimis de
(24 iun 2015, 12:04:12
Sa facem un calcul al pomenii :
5000 sarmale * 1 ron = 5000 roni
5000 sticle apa * 2 ron= 10.000 roni
500 paini * 2 ron = 1000 roni
1000 caserole * 0,5 ron = 500 roni
TOTAL 16.500 RONI
3.1  RE: Primarul Sarma trimis de
(24 iun 2015, 12:16:34
Corect ! 16.500 ron cumparaturile!..dar "desfasurarea de forte"..bucatarese+masini+sofe 3.500 RON ?...pe-aproape!
TOTAL : ~~~ 20.000 RON : 3.800 / sal. pe o luna(declarat de el) = ~ 5 LUNI !!! A luat luna asta salariul si pe luna MAI, deci 5 luni, vad ca...a muncit degeaba anul asta !!!
ASTA GOSPODAR, FRATILOR !!! IA PAVICA...na SARMAUA !!!
4.   Rautaciosilor... trimis de
(24 iun 2015, 12:07:31
Si ce voiati?...sa dea PAVELE?...laughing Alea-s pentru Suceveni, sa le stea-n gat, da' la greu!tongue La musafiri, nu ne face de rusine, da sarmalutze si apa..happy
Nu se sade, ca asa un gospodar, sa stea cu PAVICA si cu CANCIOCU de nisip...nuuuulaughing
5.   Sa ne reamintim de poetul ABCDR trimis de
(24 iun 2015, 12:25:12
Era pe vremuri poetul ABCDR care scria poezii pe forum.Ii transmit sanatate si imi exprim regretul ca nu mai activeaza aici:
"OSPITALITATE PE BANII CUI???
zeama de pavelă e din bugetu' Primăriei
sarmaua dreptcredinciosului e "mită" acceptată
moaştele sunt din partea ... Patriarhiei
evenimentu' e-al sucevenilor (e marcă înregistrată )
e clar ? e mulţumită lumea ... toată ?
5.1  RE: Sa ne reamintim de poetul ABCDR trimis de
(24 iun 2015, 14:44:28
„Când privesc zilele de-aur a Scripturilor române…”

Lăducule, hai să-ți spun Io* cam care-s motivele pentru care ABCDAR a renunțat să mai posteze și aidoma lui, mulți alți veterani ai site-ului au renunțat să se mai ostenească să-și mai spună gândurile pe aici:
Primul și cel mai important motiv ar fi CENZURA.
Amintește-ți de vremurile de prin 2012-2014 când efectiv pe acest sit se punea pumnul în gură, în mod discreționar. Întro perioadă anterioară lui 2012 nu era voie de vorbit la adresa MECENELOR din PDL. Imediat după aceea, nu era voie de gavarit despre MECENELE din PSD, mai apoi, nu era voie de vorbit despre MECENELE din PNL (partidul Miau).
Cam acesta a fost momentul în care a dispărut ABCDAR, la început pentru intervale mai scurte, pentru ca mai apoi boicotul să fie definitiv.
Apoi, alt motiv pentru care cititorii ediției online au renunțat la a-și risca libertatea comentând ceva pe acest sit este dat de evidența faptului că MONITORUL DE SUCEAVA este MÂNĂ ÎN MÂNĂ cu MILIȚIA neo-socialistă și Procuratura kaghebistă.
Despre acest amănunt trebuia să dea de bănuit fervoarea cu care administratorii site-ului aplicau interdicția de spam tuturor adreselor de tip Proxy, pentru a determina astfel cititorii să-și dezvăluie adevăratul provider și IP.
În cazul meu, cu ocazia articolelor corespunzătoare, mulți cititori au întrebat de unde s-a aflat identitatea unui user care postează sub username, autentificat fiind cu adresă de e-mail și parolă.
Ei bine, abia acum pot să confirm faptul deosebit de grav că Monitorul de Suceava DEZVĂLUIE, DIN PROPRIE INIȚIATIVĂ, IDENTITATEA REALĂ A USERILOR CE ACTIVEAZĂ PE SITE-ul EDIȚIE ONLINE.
5.2  RE: Sa ne reamintim de poetul ABCDR trimis de
(24 iun 2015, 14:45:24
Alaltăieri am fost și am consultat un dosar, în care monitorul de Suceava a depus întâmpinare. Ei bine, acolo, fără a fi în legătură cu obiectul dedus judecății, fără a i se fi solicitat, apărătorul ales al Monitorului declară nici mai mult nici mai puțin decât identitatea reală a userului Iotazm….
Și era vorba despre un username creat DUPĂ 4 martie 2014, deci nu ar mai fi fost oportună această divulgare pompieristică, absolut gratuită și efectuată numai din exces de zel și lustruială.

Să mai pomenesc despre faptul că Monitorul a utilizat, în articolul lor din 4 martie date NELEGALE, constând în date rezultate dintr-o sentință penală care NU AVEA CE SĂ CAUTE ÎN MÂNA UNOR TERȚI, sentința penală comunicându-se, conform legii, părților, procurorului, apărătorilor aleși.

Iar ca să închei apoteotic, tot în acel articol de pomină, Monitorul de Suceava a utilizat conținutul unor comentarii CARE AU FOST ȘTERSE LA CEREA AUTORULUI, prima dată prin e-mail expediat la sfârșitul lunii noiembrie direct redacției ziarului, apoi, după reapariția „uimitoare” a acelor comentarii, solicitarea de ștergere am efectuat-o prin convorbire telefonică directă cu redactorul-șef.
5.3  RE: Sa ne reamintim de poetul ABCDR trimis de
(24 iun 2015, 14:46:34
Deci, să rezumăm:
1. Monitorul de Suceava e mână în mână cu poliția și Parchetul;
2. Monitorul de Suceava colaborează frățește cu aceste structuri, mergând până acolo încât face publice date confidențiale din documente a căror posesie nu le este permisă de lege (sentințele penale ale unor terți).
3. Monitorul de Sucevava republică, funcție de interesele lor și ale systemului de forță milițienesco-securist, comentariile care AU FOST ȘTERSE LA CEREREA EXPERESĂ A AUTORILOR ACESTOR COMENTARII.
4. Monitorul de suceava, fără a i se solicita, DEZVĂLUIE IDENTITATEA REALĂ A USERILOR ce postează sub clauza confidențialității usernamelui ales prin logare cu adresă de e0-mail și parolă.

În concluzie: DE CE NU MAI POSTEAZĂ veteranii forumului?
Răspuns: pentru că acest „deontologic” Site al acestei „mirabile” publicații de partid și de stat este cea mai strașnică capcană și cel mai nimerit loc în care poți să bëlești Püla binișor.

p.s. Deși e de domeniul trecutului și iertat, inclusiv în luna martie 2013, monitorul de Suceava a comunicat, informal, organelor de poliție identitatea reală a comentatorului ce posta sub pseudonimele având drept punct de referință diferite grade ierarhice din SS. (un înscris oficial din dosarul meu confirmă acest fapt nedemn pentru o publicație de anvergura Monitorului).
Am făcut și această precizare nu din reproș, căci vremurile sunt iertate, ci pentru a confirma cele afirmate mai sus: nu ți-e bine și vrei să bëlești Püla? Postează pe ediția online a monitorului de Suceava.

Asta e!
De asta NU MAI POSTEAZĂ OAMENII pe Monitorul!
Cine-i atât de inconștient să-și bage singur capul sub tăvălugul tovarășilor neo-securiști?
5.4  RE: Sa ne reamintim de poetul ABCDR trimis de
(24 iun 2015, 15:08:49
Addendum: spuneam de CENZURA APLICATĂ de scorMonitori în trecut și, involuntar, l-am exclus din cauză pe cel care ACTUALMENTE este obiect al aceleiași nerușinate practici a jurnaliștilor cu zgardă, lanț și botniță. Ia citește mai jos ce zâce Bokowinean PS2 Keyboard și, pe slava Măritului și Înțeleptului Zeu Odin că are direptate.
Nuș ce au cu el, dar îi dă cu halebarda în căpățână de parcă ar fi fâșcâit indecent și ludic-tendențios pe lângă mamica vreunui redactor de la Monitorul.
Căci, de strajă patriei fiind uneori, am constatat și Io* că amu citeam câte-o floricică de-a Keyboardului și, în 3,1415926 secunde respectivul commentariu se regăsea la marele Kosh, deși conținutul comentariului ERA PERFECT REGULAMENTAR, judecând sub aspectul celor 4 puncte enunțate în regulament.
Deci, năravul nu se dezbară, indiferent câte orânduiri vremelnice s-ar schimba și indiferent care o fi numele MECENEI de partid care răstoarnă basculanta cu RON și Euroi în curtea publicitară a ziarului.
Dă-i draaqului de jegoși, că mi-e greață numai când mă gândesc la micimea lor umană.
Vor fi la viața lor tot ce vor dori, vor avea faimă, avere, notorietate, putere, influență cu toptanul.
Un singur lucru nu vor fi acești șobolani cu lanț, zgardă și botniță: NU VOR PUTEA FI NICIODATĂ OAMENI!
AM ZIS!
6.   Sarmale,gogosi,caltabosi,tochitura trimis de
(24 iun 2015, 12:38:53
*S-a zis de mult ca multi politicieni romani sunt miliardari in euro.Iata ca avem o confirmare.Procurorii au descoperit un contract incheiat la notar prin care soacra lui Vlad Moisescu, implicat in dosarul primarului Andrei Chiliman, a imprumutat-o pe sotia lui Moisescu cu 670 milioane de euro, contract suspectat de procurorii DNA ca fiind fictiv. Se cerceteaza cum reteau infractionala a spalat o suma totala de circa 600 de milioane de euro.
*DNA si DIICOT in Suceava au inceput in forta dar acum sunt intr-o pauza relativa.
Acu ceva timp DIICOT i-a ridicat pe Vasile Florea,patronul Florconstruct.Pe Sorin Iacob patronul Loial.Pe Pastrav patronul pensiunii Santa fe si al service.De atunci nu s-a mai auzit nimic.
DNA a inceput fulminant dosarul APIA.Fosta directoare adjuncta de la APIA Suceava, Delia Moldoveanu, ridicată de DNA anul trecut în scandalul subvenţiilor ilegale, ocupă acum aceeaşi funcţie în judeţul Neamţ. Prietenul de suflet al Deliei Moldoveanu, fostul şef al APIA central, Gheorghe Benu, este acum şef la APIA Ilfov.
DNA a inceput fulminant dosarul prefect Sinescu.A avut opt capete de acuzare.Actualmente Sinescu lucreaza tot in cadrul prefecturii.Si atat.
DNA a inceput fulminant dosarul Consiliu Judetean unde erau implicati Nechifor,Dontu,Marza,ieremciuc atat.DNA a inceput fulminant dosarul Primaria Suceava(pardon,asta nu s-a intamplat si poate nici nu se va intampla vreodata:))
7.   Generalul face ordine trimis de
(24 iun 2015, 13:06:18
Si ce-a mai muncit domnul Dontu la proiectul de lege care modifica codul penal.Si ce-a mai modificat el conditiile arestului preventiv.Adica să se facă numai pe baza unor "probe sau indicii temeinice", şi nu pe baza "suspiciunilor rezonabile", cum se procedează acum.Si cum a stat el nopti intregi sa conceapa aceasta capodopera a modificarii codului penal alaturi de cel mai eminent jurist la tarii,doamna invatatoare Cristiana Anghel cea imbracata in sacou cu mikimausi.Si ce-au mai muncit colegii sai PSD sa mai faca vreo 22 de modificari la codul penal.Adica sa-l cioparteasca complet si sa ingreuneze si blocheze activitatea procurorilor si a justitiei.Si dupa toata aceasta munca ce sa vezi????Vine generalul Oprea,le da cateva culcaturi in noroi la PSD-isti si le spune sa nu umble cu fofarlica,codul penal ramane asta.Bravo generale,ai fost tare.Tine-o tot asa inainte si fa ordine cu pifanii.
8.   Generalul face ordine trimis de
(24 iun 2015, 13:13:10
Si se vorbira alde taricenii si psd-istii sa nu voteze strategia nationala de aparare a lui iohannis.Asa ca sa faca mistocareala de neamt.Au bagat-o pe la nu stiu ce comisiii unde nu aveau majoritate,au vrut sa voteze alta data ,au vrut sa nu aiba forum si toate cele pe care le fac psd-istii cand vor ei.Si veni GENERALUL si a dat cu ei de pamant.A fauct out comisiei(ca si asa avizul ei era consultativ0 si i-a strans pe iepurasi de pe holuri,wc-uri si alte locuri dosnice sa vina sa voteze.A dat cu pumnul in pupitru si s-a votat strategia.PSD-istii au facut cateva culcat sculat,cateva flotari,au curatat wc-urile parlamentului si holurile cu periuta de dinti dupa care au votat strategia.Bravo generale,ai fost tare.Tine-o tot asa inainte si fa ordine cu pifanii.
9.   Nasul lui Pinochio tot creste si creste trimis de
(24 iun 2015, 13:20:19
Premierul Victor Ponta a susţinut că, pentru operaţia soţiei ambasadorului Olandei, a fost blocat un întreg etaj din Spitalul Universitar din Bucureşti. Medici şi pacienţi spun că nici vorbă de aşa ceva. Cum Olanda este unul dintre statele care critică obstrucţionarea Justiţiei şi se opun, din acest motiv, intrării României în Schengen, vorbele aruncate de premier pot aduce din nou efecte negative pentru România pe plan extern.Ce spune minciunosul la Antena 3:
". Mi-a spus Nicu Bănicioiu ( ministrul Sănătăţii) că pentru doamna ambasador a Olandei s-a blocat un etaj la Spitalul Universitar. Bănuiesc că pentru mine se blocau două etaje la Spitalul Militar, ori nu am vrut să se întâmple acest lucru“, a afirmat Ponta.
Soţia ambasadorului Olandei la Bucureşti, Cristina van Bonzel, a fost operată la genunchi, săptămâna trecută la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti. Numai că nu s-a blocat niciun etaj, ba din contră, soţia ambasadorului olandez a fost tratată ca orice pacient. Mărturii în acest sens au depus medici de la Spitalul Universitar, dar şi pacienţi care au împărţit salonul chiar cu Cristina van Bonzel, spre exemplu, jurnalistul Ovidiu Marincea.

10.   Ienicerul ponta trimis de
(24 iun 2015, 13:31:55
*Operatia a fost un succes .Se estimeaza ca intr-o luna premierul va putea merge iar in doua va putea fugi de DNA
*Primarul Chiliman a zis ca-i trimite lui ponta vreo 600.000 euro sa aiba de suc,guma,baclava.
*Medicii turci s-au gandit mult ce materiale sa-i puna ca ligamente .initial au optat pentru titan dar apoi afland ca i se spune pinochio i-au pus o rotul de lemn.Operatia a fost un succes deosebit.exista o singura problema ,sa-si fereasca rotula de umezeala.deci daca Ponta va intra la apa din cauza DNA,va fi jale.
11.   Bannatul e fruncea trimis de
(24 iun 2015, 14:31:54
imi pare rau stapler, dar pina cind pe mama mea nu o va chema ca pe a lui radu, s-ar parea ca bannarile ne vor strica mereu distractia.
12.   Cronica unei mascarade anuntate trimis de
(24 iun 2015, 14:57:08
hopa, hai ca a luat-o!
s-o fi dus si cenzorii la masa, oricum impresiile sau mai racit si pierdut, acum la fisuratul tirgului, dar sa incercam niste parari. s-ar parea ca mi-a expirat eliminarea pe banca, e ca la hochei.
privit de undeva de aproape si de la inceput, panarama, pardon panorama a fost bucolica. sau bovina, daca luam in calcul personajele. initial, la primele ceasuri, au patrulat in ml si skoda popii baltag si tibie costiuc. plini de importanta momentului, ca niste vedete de Cannes, cel putin, ei fiind niste diCaprio. acum pentru cine nu se extaziaza la fake-uri de astea, poti spune lejer ca erau mai mult ai caprei, de faptul privindu-l pe pimen din profil, ai tapului.
a urmat ma rog, nu insist, ca nici ei nu au parut prea interesati, slujba si apoi cursa de stafeta cu racla. din amuzament am insotit-o pina in bulevard, prilej cu care am mai vazut cite ceva. pe post de antemergatori au iesit inaintemergatorii, tunurile gemene, recte fratii dinamita, pardon lungu. costumati, crispati, aruncind ocheade nelinistite, s-au convins rapid ca nu le da nimeni in cap, cum ar merita si dupa moacele umile intilnite in cale si-au facut deja socotelile pentru a candida la anul pe principiul lapusnean: prosti dar multi, multi dar prosti.
a urmat alaiul. parca eram in poezia Acceleratul de Topirceanu. a venit, vuiet si s-a dus. mitropolit, arhiepiscopii escroci pimen si teodosie, protopopi, popi, popici, ca nu aveai voie sa parchezi pe dreapta. cu o exceptie, forduletul lui ilie a ramas in mod obraznic la margine, probabil comunitarii nu au indraznit sa latre la el sa o ridice. si nici nu cred ca ar fi avut unde sa o duca, acasa fiind deja tixit cu gipuri: hyundai, mercedes, rexton. ei, e bine sa lucrezi la stat, nu? parca am vrea si noi...
in fine, cit am mai apucat sa vad, ca alergau unii sa se bage sub racla, parca eram in india coloniala unde supusii se lasau calcati de elefantul maharajahului, nu s-au intimplat multe....
13.   Cronica unei mascarade anuntate trimis de
(24 iun 2015, 15:25:57
... mitropolitul a dat un interviu din mers, razind minzeste, ceea ce il facea sa arate foarte natural, pimen parea ca binecuvinteaza in stinga si dreapta, dar cred ca incerca sa il atinga pe un copil ghidus ce vroia sa ii smulga mitra pentru a controla daca are amplificator de gsm in ea, iar teodosie calcula in cap cam citi teologi la hectar ii ies anul asta din fabrica din constanta.
tern, sters, formal. lume mai putina ca anul trecut. plictisitor ca si comentariu meu, drept care il vom imbogati cu imaginatie.

pentru ca impresia ramasa sa fie puternica iata programul urmatoarelor momente din zilele si noptile sv:

la concurenta cu circul de la mall, lungu and pimen vor oferi un spectacol nemuritor pentru muritori:
lume, lume, mare circ mare!
dresuri de camile, lei, sobolani si broaste testoase.
veniti de cascati gura si punga!
primarul in functie de cit e spaga va executa inca un an dresura de supunere pe 100.000 de mii de camile sucevene, fosti oameni dar ajunsi asa din cauza ca au fost cocosati de impozite si spagi locale. dresura de lei: primarul printr-o pasa magica a baghetei in forma de pix va face ca din contractul cu simetrica sa dispara leul in fum si sa apara pavela in viu. si asta va repeta de milioane de ori, pina la extinctia totala a speciei de felina a bancii nationale.
sobolanul pimen isi va antrena testoasele ninja pe spatele fraierilor, subtilizindu-le cu abilitatea lui Jackie Chan toti banii de cosnita. in acest scop, calugarii vor impinge limitele ortodoxiei pe marginea pericolului si vor transforma cutia milei in Xbox pentru a juca candycrash cu bomboane de lapte.un taraf condus de curutza coveshi ii va face pe procurori sa joace cum le cinta ea la ureche adica fara sa se atinga de flutur, ca e animal ocrotit, iar zona lui e rezervatie, adica munti cu stinca naturala, fara copaci, ca aia stricau aspectul si nu puteai vedea padurea din cauza lor.
14.   Cronica unei mascarade anuntate trimis de
(24 iun 2015, 15:27:07
adjunctul ilie va citi la firul ierbii, pardon mustatei toate contoarele in versuri albe, ca si noptile in care fura cu flutur.nechifor va face o demonstratie de mare curaj si stapinirea de sine, reusind sa se opreasca din mincat imediat dupa sarmaua marcata cu numarul 193.directorul muzeului, ursu se va barbieri pentru prima data de cind a fost intarcat si va depasi propriu record de stat pe labele din spate, dind astfel posibilitatea copiilor de a nu mai alerga dupa el pe culoarele sectiei de paleontologie, strigind: mami, uite un pitecantrop viu!
petrecerea continua, vorba lui Toma Caragiu
15.   Umberto Ieco - Numele patrafirului trimis de
(24 iun 2015, 15:53:00
Ba nu-i așa știrea!shame on you
Io* am citit altceva prin Huffington Post, cu reluarea știrii pe Uașington Taims, că la Suceava, în douășpatru cireșar veleat 7523 de la fuckcerea Lumii (așa cum ne anunță cu onor, pochii, bolborosind vorbe de afurisenie rostite printre bărbile răpănoase, din care păduchii sar cu o voioșie kamikaziană direct pe racla cu sântele Moaște ale Ivanului), ei bine, am cetit aclo că la Suczava, de sărbătoarea Arhaicei Zeițe a vânătorii și pescuitului sportiv Diana, transformată de pochii bizantini din Sanktă Diană în Sânziană – virginala fată de la Pagina 5 din „Lumina” - publicația Mitrolopliei Moldovei că o să se desfășoare Jocurile Olimpice Ecumenice de vară intitulate „Moaștele de aur și siclii de argint”, în ediție aniversară, jocurile desfășurându-se sub sigla a 5 ghiuluri olimpice zmulte de pe deștele înmoștite ale unor defuncți mitropoliți ortodocși și sub deviza: „Să Dăm binețe Chezarului iar dinarul cuvenit Chezarului să-l asvârlim în afundul buzunarelor sutanei popii!”

Curios nevoie mare, am dat searci pe saitul Patriarhiei române unde, la rang de cinste trona imaginea Marelui Alb având în fundal Cathedrala Mântuirii Neamului prost al Popimii hapsâne și păgâne, imediat dedesubt un comunicat de presă intitulat „Sâc, fraierilor, v-am footat!” având drept subiect recenta acoperire a picturii murale din Bucale reprezentându-l pe Sântul Gheorghe în luptă cu leviathanul în sutană.
Scroll din rotișica mausului, trec peste bilanțul fiscal al S.C. „Dinarul Argintat” S.R.L din anul 2014, cu sediul social în Dealul Mitropoliei, bilanț fiscal reprezentat de un profit net de 6,66 milioane de $ și într-un final dau de programul Jocurilor Olimpice de Vară de la Suczeava.
15.1  RE: Umberto Ieco - Numele patrafirului trimis de
(24 iun 2015, 15:53:48
Probele de concurs anunțate fiind:
- Semimaraton 21 km purtând în cârcă o traversă de cale ferată semnificând lemnul orizontal al Mântuirii Omenirii;

- Cursa de alergare cu obstacole, printre crucile țintirimului, purtând în brațe un tabernacol la scară 1.50 al celebrei, ipocritei și deșartei Catedrale a Mântuirii Neamului-prost al Popimii Hapsâne și Neobrăzate;

- Cursa de 50 metri viteză în zmulgerea pungilor, chimirelor, portofelelor, cursă rezervată exclusiv clerului de mir. Podiumul fiind ocupat de cei ce au reușit, în numai 50 de metri, să dobândească prin furluare pastorală, cât mai multe din tabernacolele iobagilor.

- Proba de 100 de metri târâș, târâș pe coate și genunchi, târâș în genunchi pe sub racla cu moastele putrefacte și urât mirositoare ale Sântului, probă rezervată meltenilor și iobagilor, având rolul de înviorare a stomacului giorțăitor înaintea probei de înfulecat găluște-viteză;

- Concurs de jonglerie utilizând prapurile ritualice, prestidigitație cu cădelnița mică de infanterie din dotarea trupelor SS ale Leviților și iuzionism utilizând portofelele enoriei, anterior trecute întru sfeștanie peste suprafața divină a raclei putrefactului;

- Concurs de car-tuning și probă de îndemânare la auto-drifting, concurs rezervat, de asemenea, exclusiv reprezentanților clerului, competiție la care vor concura cele mai noi modele de Merțan, Beamweu, Audi, Toyote, Wranglere etcaetera, din dotarea personală a sărmanilor rotitori ai Jurământului de Sărăcie;

- Concurs de înfulecat-viteză sarmale simultan cu declamarea Koheletului Măritului și Înțeleptului Rigă Solomon, concurs rezervat gurilor iobagilor și urechilor pochilor;

_ concurs de Iodlere gregoriene acapela, concurs rezervat dascălilor, țârcovnicilor, clopotarilor și groparilor;
15.2  RE: Umberto Ieco - Numele patrafirului trimis de
(24 iun 2015, 15:55:10
- concurs de caligrafie și scriere masoretică a notelor infiormative, concurs jurizat de înșuși Mega-fericitul Petrea Pigment Sidorovitul îm preună cu un stabor de preoți semnatari ai legământului esoteric de colaborare cu … șșșșt!

Lista manifestărilor și a evenimentelor E-PO-CA-le de la Suceava rămâne deschisă, în așteptarea cronicilor și ale altor participanți la evenimente.

Tiberiu, ai legătura!
16.   Bum,bum,fâssss ! trimis de
(24 iun 2015, 21:04:31
Aștept și artificiile.
17.   Night Fire Show trimis de
(24 iun 2015, 21:27:09
Ș-auzi a năibii scorneală ce-mi apare pe rîsîsî feed:
Cică mai disară, pisti vreo câteva zăci de minute când Soarili Invictus o să se crăcăneze dindărătul nadirului, cică o pregătit Gușă Lungă și cu pochii un spectacol de artificii dat în quizda mă-sii.
Cică o să fie așa pe cer un foc maaare-maaare de tot, cam cum o fost amu ceva vreme la Săminarul teologic construit numai din lemn și fără autorizație sau avize de construire. Cică o să fie și artificii pe ceriu, da și holograme tridimensionale proiectate din Turla Catedralei Mântuirii neamului cel Prost al Popimii Hapsâne Bokowinene de pe Mărășăști.
Cică o să fie așa ca un fel de reconstituire Biblică a urgiei trecerii prin foc și pară a Săminarului, iar sămnalul de început al spectacolului de lumini și umbre înșelătoare, zgomot, pală, urgie și sirene de pompieri o să fie dat de prostanul ceala de administrator de la Săminar care o să stingă flacăra Jocurilor Olimpice Teologice de Vară aprinzând și preumblându-se în mânuri cu o feștilă, pe post de făclier-templier, feștilă cu care o să încerce în toiul verii să dezghețe conducta de gaze Southstream ce face legătura dintre Cetatea de scaun a Sucevei și cetățile Cahul, Bolgrad și Ismail.
Apoi după ce pălălaia o să ia amploare, mizanscena o să fie atât e fascinantă și captivantă încât toți meltenii și iobagii ce-o căscat azi gura comtemplativ taman ca ghițălușii la o intrare de acces proaspăt inaugurată, or să steie cu ochii ațintiți la spectacol, cu gura căscată râgâind miros de sarmale de post aditivate cu cărniță.
17.1  RE: Night Fire Show trimis de
(24 iun 2015, 21:27:55
Aiștea cică or să fie atât de captivați de spectacolul ce li se desfășoară ’naintea ochilor încât n-o să mai fie atenți la detaliile telurice ale megieșiei și n-o să vadă cum, printre pelerini, pelerine, mantale de ploaie și umbrele, o să se preumble niște caizi ghiauri, cu mutre de boxeri pensionați prin knock-out, costumați în robe încapuciate de tip Ku-Klux-Klan, bizari „călugări” conjuncturali care or să șutească din buzunarele, poșetele, starițele, panerele celor prezenți toate elementele de marochinărie conținând elemente valorice de tip monedă, bancnotă, card, ghiul, lănțișor, cercei, broșe, pandantive, coliere. Care citizeni or să fie mai cu băgare de seamă și o să protesteze față de furtișagul teologic, aiștea călugări capucini, mari și urâți ca niște urangutani o să le priponească sub nas câte un pumn dintr-aceala mare cât lopata lui Stahanov și o să le incanteze la păgubași o omilie porno, care o să-i anestezieze volitiv pe protestatari motivându-le că furtișagul este condiție necesară și suficientă, enunțată imperativ de Daniel – Ultrafericitul Mare-Alb, pentru isprăvirea Catedralei Mântuirii Neamului Cel Prost al Popimii puturoase, hapsâne și jinduitoare de trai bun pe banii pülimii proaste și imposibil de cuantificat numeric (adicătelea tot proști, dar mulți, cum zâce un antecronicar de inspirație Lăpușneană).
17.2  RE: Night Fire Show trimis de
(24 iun 2015, 21:29:05
În fine, „Als uel dat ends uel!”* Lumea s-o distrat, s-o închinat, s-o râs, o mâncat, o băut, s-o socializat, s-o facializat, s-o sodomizat, s-o gomorizat, ce mai! rezultatul Sărbătorii Sanktei Diana a fost un succes deplin: pochii cu chimirele pline, Gușă lungă cu siguranța unui nou mandat oferit de boii și prostanii cetății, boii și prostanii cetății cu gâtițele ghiftuite de sarmale de post cu cărniță proaspătă…
Trai nineacă! Viață și acordeoane, șaltădată șaltădată osofacem șimaișimailată.
Gudnait Țărănoaie a Sucevei, oriunde te-ai afla în feudalism, ca reper istorico-temporal și standard comportamental minimal.
17.3  RE: Night Fire Show trimis de
(24 iun 2015, 21:39:23
Taz izman de pamp a lache pe cand jihadul si lovitura fulgeratoare cu, care te laudai ca o vei "produce" la sfarsitul lunii. Ai inceput modest de vreo 2 sau 3 zile cu prietenasii tai si personagiile consacrate adica fanfomitza, stapler, SCHLOSS_ADLER si alti luseri imaginari. Pe cand jihadul , bomba bombelor, dreapta RAZBUNARE a minunii care face din ccccacaaat , bici ?
18.   M-am zuitat nota: trimis de
(24 iun 2015, 21:49:08
* Cum ar zâce amicul meu Șecspir din Inglitera milostivei Reginuțe Lisbeth a Dooa, renumit dramaturg englez carele, alături de Hamlet și Cervantes Saavedra reprezintă cei mai mari dramaturci ai literaturii universale, astfel după cum delira o maimuță pesedistă, proastă pleonastic și TâNpită tautologic, ce tocmai o trecut a patra oară repetenția clasei a dooa primare și s-o trezit pe cap cu pălăria de ministru al inculturii și agri-culturii generale de tip maimuță neo-socialistă sfertodoctă.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sarmale cu păsat (rețeta bunicii) Nu cred sa mai fi mancat altundeva celebrele sarmale din pasat ale bunicii. (Pasatul - ori crupele de papusoi - sunt boabe de porumb zdrobite. Asta pentru cine nu stie).Si a fost nevoie de ceva eforturi reportericesti ca sa dau de reteta cea veche,... Citeşte