Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 iun 2015 - Anul XX, nr. 124 (5936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mandat european de arestare

Sucevean reţinut pentru 19 jafuri şi 18 furturi în Portugalia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 30 de ani, din comuna Volovăţ, a fost săltat de poliţiştii suceveni în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare portugheze, suceveanul fiind acuzat de săvârşirea a 19 jafuri şi 18 furturi în formă agravantă. Dacă acuzaţiile se vor confirma, tânărul în cauză, Petru Bordei, va intra în compania „selectă” a sucevenilor care au dat cele mai multe lovituri peste hotare încă din anii 1990. Întâmplător sau nu marea majoritate a acestora au fost din zona Rădăuţi - Vicovu de Sus. Revenind la tânărul din Volovăţ, autorităţile portugheze au cerut extrădarea sa pentru un prejudiciu imens,  respectiv 1.500.000 de euro.  

Poliţiştii au primit mandatul joia trecută, iar vineri, 29 mai, au acţionat pentru prinderea sa. Având în vedere acuzaţiile grave şi posibilitatea ca suspectul să fie periculos, poliţiştii s-au mobilizat pe măsură.   

Subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene, a declarat:

„Având în vedere mandatul european de arestare emis de autoritățile judiciare portugheze la nivelul Serviciului de Investigaţii Criminale s-a constituit o echipă complexă şi s-au dispus măsuri specifice în vederea localizării persoanei urmărite. În urma activităţilor informative şi a măsurilor de monitorizare, persoana urmărită a fost localizată, identificată și arestată pe un drum comunal neclasificat, de pe raza localităţii de domiciliu”. Poliţiştii l-au aşteptat pe suspect vineri dimineaţă, în apropiere de locuinţa sa, şi l-au oprit la scurt timp după ce acesta a ieşit din curte, pe drumul public.

Petru Bordei a fost dus în faţa unui magistrat al Curţii de Apel Suceava, care a dispus arestarea sa preventivă pe o perioadă de 15 zile.

Magistraţii au reţinut să suceveanul era căutat încă din 16 ianuarie 2015, în urma unui mandat solicitat de Departamentul Central pentru Investigaţii şi Acţiuni Penale – Secţiunea unică din Lisabona. 

Petru Bordei a ajuns deocamdată în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, urmând ca la finele acestei săptămâni, pe 5 iunie, să se judece extrădarea sa în Portugalia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevean reţinut pentru 19 jafuri şi 18 furturi în Portugalia.
 Vizualizări articol: 2938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Sucevean reţinut pentru 19 jafuri şi 18 furturi în Portugalia5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei