Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 iun 2015 - Anul XX, nr. 124 (5936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După trei săptămâni

Angajaţii Primăriei Rădăuţi îşi vor primi în cele din urmă salariile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei aproximativ 200 de angajaţi ai Primăriei Rădăuţi îşi vor primi săptămâna aceasta salariile, după aproape trei săptămâni în care au aşteptat ca autorităţile centrale, în speţă Guvernul României, să ia o decizie cu privire la numirea unei persoane care să conducă municipalitatea şi care să aibă „puterea” să le semneze statele de plată. Angajaţii primăriei, dar şi cei ai Casei de Cultură, ai Clubului Sportiv Municipal şi ai Poliţiei Locale nu şi-au mai luat salariile de mai bine de trei săptămâni, în condiţiile în care Primăria Rădăuţi a rămas fără primar, Consiliu Local, viceprimar şi secretar. În cele din urmă, după ce Guvernul a emis săptămâna trecută o ordonanţă de urgenţă prin care a modificat Legea administraţiei publice locale, în cursul zilei de sâmbătă, 30 mai a.c., la conducerea Primăriei Rădăuţi a fost instalat secretarul comunei Frătăuţii Noi, Marinică Sofroni. Potrivit prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului de modificare a Legii administraţiei publice, Marinică Sofroni a fost numit de prefectul Constantin Harasim în funcţia de secretar al municipiului Rădăuţi, până la ocuparea postului prin concurs în condiţiile legii, dar nu mai mult de şase luni. Odată cu numirea în noua funcţie, Marinică Sofroni are atribuţii de primar şi poate rezolva problemele curente ale municipiului, având în acelaşi timp şi funcția de ordonator principal de credite. Ceremonia de instalare în funcţia de secretar a lui Marinică Sofroni a avut loc în prezenţa prefectului Constantin Harasim, a deputatului Constantin Galan, precum şi a angajaţilor primăriei din Rădăuţi.

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, ne-a declarat că în condiţiile în care ziua de ieri a fost liberă, noul secretar al municipiului Rădăuţi se va prezenta marţi dimineaţa cu noul „specimen de semnătură” pentru Trezorerie, apoi se vor semna statele de plată a salariilor. În aceste condiţii, cel mai probabil, cei aproximativ 200 de angajaţi ai primăriei ar urma să-şi primească salariile în conturi în cursul zilei de miercuri.

La rândul său, noul secretar interimar al Primăriei Rădăuţi, Marinică Sofroni, a declarat că prioritatea sa va fi deblocarea tuturor plăţilor restante, în principal a salariilor. El a adăugat că le-a solicitat tuturor şefilor de servicii din primărie să prezinte o listă cu priorităţile pe fiecare domeniu de activitate şi cu documentele care trebuie semnate de urgenţă.

„După ce vom avea aceste liste cu priorităţi vom trimite o adresă către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin care să solicităm să ni ne spună care dintre aspectele prezentate se încadrează în problemele curente ale primăriei, în aşa fel încât să vedem care sunt limitele până la care putem acţiona. Vrem astfel să primim un fel de norme de aplicare la ordonanţa de urgenţă prin care s-a deblocat activitatea primăriei de la Rădăuţi, pentru că lăsând totul la libera apreciere a noastră există riscul ca cineva să spună că ne-am depăşit atribuţiile”, a precizat secretarul interimar al Primăriei Rădăuţi.

El a arătat că va solicita Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice o opinie cu privire la modul în care va trebui să acţioneze în cazul investiţiilor mari care trebuie realizate în Rădăuţi, respectiv cele care au finanţare prin bugetul de anul acesta, dar pentru care nu au fost demarate procedurile de achiziţie publică sau licitaţii. Nu în ultimul rând, şi prefectul Constantin Harasim a spus că le va solicita juriştilor din acelaşi minister să formuleze o opinie cu privire la modul în care actualul secretar poate debloca şi problemele de urbanism ale municipiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajaţii Primăriei Rădăuţi îşi vor primi în cele din urmă salariile.
 Vizualizări articol: 1867 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Angajaţii Primăriei Rădăuţi îşi vor primi în cele din urmă salariile3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei