Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 iun 2015 - Anul XX, nr. 124 (5936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   26 imagini |   ø fişiere video

Sărbătoare

Copii şi profesori plini de fericire, de 1 Iunie, la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copiii din Fălticeni au lăsat luni, 1 Iunie, tableta, calculatorul sau televizorul şi au ieşit în aer liber, participând la activităţile organizate de Primăria municipiului împreună cu „Profesorii de fericire”, Muzeul Apelor „Mihai Băcescu”, Casa Memorială „Mihail Sadoveanu” şi Galeria Oamenilor de Seamă, sub genericul „1, 2, 3... Fuga după ei!”.

Deşi activităţile erau programate să înceapă de la ora 9,00, micuţii au trecut poarta „Grădinii liniştii” de la Casa Memorială Mihail Sadoveanu încă de la ora 8,00 pentru a fi siguri că vor găsi un şorţ de hârtie pentru a-l desena, vor avea destule baloane pe care să deseneze tot felul de chipuri sau vor fi primiţi pentru a le fi pictată faţa. După ce povestitorul Atelierului poveştilor sadoveniene a obosit de atâta vorbă şi asfaltul care duce spre casa marelui scriitor a fost umplut cu desene realizate de cei mici, cei peste 100 de copii însoţiţi de părinţi, bunici, educatoare sau învăţătoare care au ajuns la Casa Memorială Mihail Sadoveanu s-au alăturat colegilor care îi aşteptau în faţa Muzeului Apelor „Mihai Băcescu” pentru a participa la Campionatul municipal de şotron, „Şotroniada”, şi la concursurile „Jocurile copilăriei” („Raţele şi vânătorii”, „Coarda”, „Elasticul”, „Moara”, „Ceasul”, „Ţară, ţară vrem ostaşi”, „Regele şi regina”).  

Mihaela Matei, unul dintre organizatori, ne-a declarat: „La Casa Memorială Mihail Sadoveanu s-au întâmplat nişte lucruri foarte interesante, m-au surprins felul în care copiii s-au apropiat de joc şi modul cum au primit  aceste activităţi, au făcut fotografii la un panou cu Lizuca şi Patrocle şi s-au simţit foarte bine în rolul celor două personaje din povestea lui Sadoveanu, au pictat şorţuri de hârtie, s-au pictat între ei, au realizat desene pe asfalt, s-au pictat pe faţă.

Joaca a continuat în faţa Muzeului Apelor <Mihai Băcescu> cu mai multe activităţi, spaţiul fiind unul generos. După ce voluntarii au explicat copiilor regulamentele jocurilor copilăriei, s-a dat startul ediţiei I a Campionatului municipal de şotron, urmat de alte jocuri ale copilăriei. De la ora 12,00, pentru a-i feri de căldură pe copiii mici, au avut loc proiecţii video care se încadrează  în specificul muzeului, cel mai apreciat desen animat fiind <În căutarea lui Nemo>, copiii având posibilitatea să mănânce pop-corn oferit gratuit de organizatori pe durata vizionării filmului.

Scopul proiectului este să aducem oameni prin joc mai aproape de muzee, să implementăm noţiunea de educaţie prin muzee. Ne-am bucurat că autorităţile locale ne-au sprijinit atât financiar cu achiziţionarea consumabilelor, cât şi cu pachete cu dulciuri pentru premierea tuturor participanţilor şi a voluntarilor şi au înţeles că o stradă trebuie închisă pentru maşini şi redată copiilor măcar o dată pe an”.

După-amiază câştigătorii au fost recompensaţi cu medalii, toţi participanţii primind diplome, semne de carte şi pachete cu dulciuri.

Cea de-a doua carte a scriitoarei Laura Baban, “Domnul Tic şi alte iubiri de prin lume”, a fost lansată de la ora 17,00, la Galeria Oamenilor de Seamă, în prezenţa unui numeros public, dar şi a personajului principal, căţelul Tic.

Seara, la Amfiteatrul din Parcul “Nada Florilor” s-a desfăşurat spectacolul-concurs “De 1 Iunie toată lumea dansează pe ponton”, în care au evoluat formaţiile de dans de la unităţile de învăţământ din zona Fălticeni, solişti vocali de muzică uşoară şi populară etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copii şi profesori plini de fericire, de 1 Iunie, la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 2063 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Copii şi profesori plini de fericire, de 1 Iunie, la Fălticeni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei