Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 iun 2015 - Anul XX, nr. 124 (5936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Incendii puternice

Două case făcute scrum şi pagube imense, din cauza trăsnetelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două incendii foarte puternice, care au mistuit două case, anexe şi numeroase bunuri, au izbucnit duminică după-amiază din cauza unor trăsnete. Incendiile s-au înregistrat în interval de ceva mai mult de o oră, unul la Moldoviţa şi unul la Vicovu de Sus, ambele provocând pagube de peste 100.000 de lei. Zona de munte a judeţului Suceava a fost lovită de o puternică furtună duminică după-amiază, din păcate descărcările electrice lăsând dezastru în urmă în cele două cazuri.

 

O casă a ars violent din cauza trăsnetului. Pompierii au ajuns greu la faţa locului

Prima alarmă s-a dat în jurul orei 14.30. Militarii Detaşamentului Câmpulung Moldovenesc au fost alertaţi de izbucnirea unui incendiu la gospodăria lui Ilie Pauliuc, din satul Râşca, comuna Moldoviţa. Spre locul incendiului au fost mobilizaţi şi lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din Moldoviţa şi Vatra Moldoviţei, dar echipajele de salvatori au ajuns cu dificultate la faţa locului.

„Din cauza pantei abrupte şi a terenului accidentat, inaccesibil autospecialelor cu apă, forţele de intervenţie au fost nevoite să parcurgă pe jos mai bine de trei kilometri”, a explicat plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni.

Aceştia au găsit un incendiu în care ardea violent casa de locuit, din lemn, existând pericol de propagare la adăpostul de animale. Pompieri nu au putut limita prea mult pagubele

„Casa a ars în proporţie de 85%, iar pe lângă aceasta au mai fost distruse de flăcări obiecte de mobilier, articole de uz casnic şi electrocasnice”, a mai declarat Alin Găleată. El a explicat că incendiul a fost provocat de un trăsnet. Incendiile de acest gen se manifestă de regulă foarte violent. 

Pagubele au fost evaluate la peste 100.000 de lei.

 

Scenariu asemănător şi la Vicov. Aici incendiul s-a extins şi la o a doua gospodărie

A doua alarmă s-a dat în jurul orei 15.20. Un incendiu de mari proporţii s-a anunţat la o gospodărie din Vicovu de Sus, aflată în proprietatea lui Viorel Dabîca. Pompieri militari de la Garda de Intervenţie Vicovu de Sus şi de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Vicovu de Sus, Voitinel şi Bilca, au intervenit la faţa locului cu şase autospeciale cu apă.

Focul a fost stins în jurul orei 18.00, cu pagube mari pentru proprietarul a cărui casă a fost lovită de trăsnet. Acestuia i-au ars acoperişul casei, pe 87 de mp, adăpostul de animale şi depozitul de furaje. De asemenea, s-au degradat pereţii casei aceluiaşi proprietar, pe 80 de mp. Flăcările s-au extins şi la acoperişul depozitului de furaje al unui vecin, pe o suprafaţă de 80 de mp. 

În acest caz, prejudiciul a fost estimat la 120.000 de lei.

Singurul aspect îmbucurător este că în cele două cazuri nu s-au înregistrat victime omeneşti. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două case făcute scrum şi pagube imense, din cauza trăsnetelor.
 Vizualizări articol: 2893 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Două case făcute scrum şi pagube imense, din cauza trăsnetelor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei