Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 iun 2015 - Anul XX, nr. 124 (5936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flutur: Gara Ițcani a fost inclusă de PSD în lunga Listă a monumentelor neglijenței, indiferenţei şi neputinţei Guvernului

Marţi, 2 Iunie 2015 (18:36:06)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a criticat Guvernul condus de liderul PSD Victor Ponta pentru că a uitat complet de Gara Iţcani, clădire declarată monument istoric. Gheorghe Flutur a declarat marţi că, alături de alte investiţii din judeţul Suceava, această gară monument a fost inclusă de PSD „în lunga Listă a monumentelor neglijenței, indiferenţei şi neputinţei Guvernului”. Într-o interpelare adresată Guvernului, Gheorghe Flutur explică faptul că această gară este un monument de arhitectură, fiind înscrisă în lista monumentelor istorice, sub numele Gara Suceava Nord-Iţcani, unde apare ca fiind datată din anul 1876. El a subliniat că, din păcate, în ultimii ani, Gara Ițcani a ajuns într-o avansată stare de degradare, devenind o clădire insalubră și periculoasă atât pentru călători cât și pentru angajați, cu o imagine dezolantă, care nu este permisă pentru o clădire de patrimoniu. „Ploile și vântul puternic au smuls bucăți din acoperiș, însă de aproape trei ani nimeni nu a intervenit eficient, iar apa se infiltrează în pereţi; ca urmare a apărut igrasia și cade tencuiala la interior și de pe zidurile exteriore. Sala de aşteptare, ca și majoritatea spaţiilor interioare, este în stare avansată de degradare. Spațiile dezafectate au fost invadate de gunoaie și de câini vagabonzi, geamurile au început să fie sparte. Peronul a ajuns, de asemenea, într-o stare deplorabilă. Situaţia Gării Suceava Nord reprezintă o dramă și pentru cele 20 de familii de ceferişti care locuiesc la etajele superioare ale imobilului şi care au fost somaţi să îl părăsească fără a li se oferi o alternativă”, a explicat liderul PNL Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Gara Ițcani a fost inclusă de PSD în lunga Listă a monumentelor neglijenței, indiferenţei şi neputinţei Guvernului.
 Vizualizări articol: 1636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Flutur: Gara Ițcani a fost inclusă de PSD în lunga Listă a monumentelor neglijenței, indiferenţei şi neputinţei Guvernului4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gigi vorbesti serios sau asa esti tu? trimis de
( 2 iun 2015, 18:13:17
bai gigi, din cite inteleg eu, gara aia era impecabila pe vremea ta, iar dupa ce ai plecat tu, abia atunci au inceput ploile si vinturile, valurile ca sa o iau spre Eminescu...
adica pe vremea ta era o bijuterie arhitectonica scoasa din cutie, iar acum de cind cu nechifor s-a degradat in trei ani cit furi tu intr-o luna.
iar drumul spre Dorna, de care tu erai mindru la inaugurare s-a stricat si acum se asfalteaza in draci, doar din cauza ca e psd-ul la putere, nu ca tu l-ai facut din carpeli, ca sa iti mai iasa tie de un hotel austriac.
asta e ca si cum i-ai spune lui ala care semneaza cu strada de la cealalta gara ca noi vom face totul ca ei sa aiba 10 curse cu italia, pierzind din vedere esentialul: ei ar trebui sa munceasca acasa, nu sa umble aiurea ca sa aiba de unde veni.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei