Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mai 2015 - Anul XX, nr. 121 (5933)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Câmpulung Moldovenesc

Sebi, copilul care suferă de tetrapareză spastică, îşi lansează a treia carte la Aquarius Center

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câmpulungenii sunt aşteptaţi duminică, 31 mai, de la ora 17:00, la Aquarius Center din Câmpulung Moldovenesc, la un eveniment caritabil deosebit, în cadrul căruia Sebastian Remus Crăciun, un copil în vârstă de 12 ani, care suferă de tetrapareză spastică, îşi lansează a treia carte de poezii, intitulată „Cu cartea pe carte călcând”. Aquarius Center este un loc în care Sebi, prin bunăvoinţa patronilor acestui local, a organizat mai multe evenimente umanitare. Volumul de poezii „Cu cartea pe carte călcând” a apărut la editura Smart din Gura Humorului, iar coperta a fost ilustrată de artistul plastic Radu Bercea, în cadrul unui proiect umanitar al Asociaţiei Culturale „Fair play”, condusă de poetul humorean Sorin Poclitaru.

Lansarea de carte de duminică va fi urmată de un spectacol caritabil, la care au fost invitate vedete locale, dar şi colegi ai poetului de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”.

 

Cartea costă 20 de lei şi este considerată „biletul lui Sebi spre o copilărie normală”

„Cu cartea pe carte călcând” costă 20 de lei şi este considerată „biletul lui Sebi spre o copilărie normală”. Mama micului scriitor, Anca Crăciun, ne-a spus: „Cu banii adunaţi din vânzarea primelor două cărţi s-au achitat costurile celor două intervenţii chirurgicale efectuate în ultimii doi ani la Chişinău, precum şi ale celor 11 internări pe care Sebi le-a făcut în ultima perioadă în centre de recuperare, dar şi ale dispozitivelor medicale şi ale tratamentului”. Costul unui tratament de recuperare este de 3.000 de lei, din care 1.700 de lei înseamnă terapia pentru două săptămâni. Singurul centru în care tratamentul este exact cel potrivit pentru Sebi se află la Alba Iulia şi aici trebuie să meargă împreună cu mama sa o dată la 5-6 săptămâni.

Cumpărând o carte, care costă 20 de lei, îl puteţi ajuta pe Sebi să facă un pas. Câmpulungenii care vor alege să participe la evenimentul ce urmează să se desfăşoare duminică şi îl vor cunoaşte pe Sebi îşi vor da seama că nu cumpără cartea unui copil cu dizabilităţi, ci a unuia cu extrem de multe abilităţi. Sebastian doreşte din tot sufletul să învingă boala şi să se bucure de copilărie, de viaţă, alături de fraţii, părinţii şi colegii de şcoală. Cei care deja l-au cunoscut au fost impresionaţi de talentul lui de a scrie, dar mai ales de voinţa lui de a se desprinde de scaunul cu rotile, în care l-a ţinut imobilizat până acum doi ani tetrapareza spastică. La jumătatea lunii mai, Sebi şi-a lansat volumul „Cu cartea pe carte călcând” la Suceava, la Librăria Cărtureşti din Iulius Mall, în prezenţa unui public numeros.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sebi, copilul care suferă de tetrapareză spastică, îşi lansează a treia carte la Aquarius Center.
 Vizualizări articol: 2542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Sebi, copilul care suferă de tetrapareză spastică, îşi lansează a treia carte la Aquarius Center5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș „holtei” cu sfeclă roșie Înainte vreme, femeile obişnuiau să pregătească un anume fel de borş, numit "holtei", adică lipsit cu totul de vreo bucăţică de carne. În locul lor se puneau legumele care se găseam prin grădini sau cămări, servindu-se doar cu... Citeşte