Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mai 2015 - Anul XX, nr. 121 (5933)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 28 mai – 3 iunie

Festivalul „Lectora”

Cea de-a III-a ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură şi Artă „Lectora” se desfăşoară în intervalul 27-30 mai în mai multe locaţii din Suceava (Universitatea „Ştefan cel Mare”, Muzeul de Ştiinţele Naturii, Centrul de Arhitectură, Cultură Urbană şi Peisaj „Uzina de Apă”, Colegiul Naţional „Petru Rareş” şi Cetatea de Scaun).

Joi, la ora 10.00, în aula Colegiului Naţional „Petru Rareş” va avea loc întâlnirea cu regizorul Iulian Manuel Ghervas şi proiecţia ultimului său film, „Tatăl meu, Lucian Blaga”, realizat împreună cu Adina Popescu.

Secţiunea de artă a festivalului aduce pe scena culturală suceveană două nume mari ale artei contemporane din România: Dan Perjovschi, care va vernisa în spaţiul cultural al „Uzinei de Apă” o expoziţie specială (astăzi, la ora 18.00) şi Matei Bejenaru, prezent cu trei documentare video remarcabile. Totodată, va fi vernisată mâine, la ora 16.00, la Muzeul de Ştiinţele Naturii, o expoziţie de afişe cu genericul „Istoria unui cenaclu (2008-2015)”, care etalează materialul publicitar al celui mai longeviv şi activ cenaclu/grup literar sucevean, „Zidul de Hârtie”.

 

Simpozionul internaţional „Artă şi civilizaţie medievală”

Muzeul Bucovinei organizează, în zilele de 28 şi 29 mai, cea de-a XXII-a ediţie a Simpozionului internaţional „Artă şi civilizaţie medievală”.

Deschiderea oficială a manifestării are loc astăzi, la ora 11.00, la Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Suceava.

În cadrul simpozionului sunt aşteptaţi să prezinte comunicări 30 de specialişti din România, Republica Moldova şi Ucraina. În deschiderea lucrărilor va fi lansat volumul „Mănăstirea Dragomirna”, de Tereza Sinigalia, Petru Palamar şi Carmen Cecilia Solomonea.

 

Festivalul naţional de literatură „Rezonanţe udeştene”

Cea de-a XX-a ediţie a Festivalului naţional de literatură „Rezonanţe udeştene” se va desfăşura în zilele de 29 şi 30 mai, la Suceava şi la Udeşti.

Festivalul-concurs se va desfăşura după următorul program:

Vineri, 29 mai, la Suceava, ora 10.00 - Sala de Artă „Elena Greculesei” a bibliotecii publice sucevene - deschiderea oficială, tinere talente şi lansări/prezentări de carte; ora 12.00 - Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (Aula corpul E) - Întâlnire cu Nora Iuga şi universul sau literar, lansări de carte; ora 17.00 - Cetatea de Scaun a Sucevei - Recitalul poeţilor invitaţi;

Sâmbătă, 30 mai, la Udeşti - ora 9.30 - Biserica Sf. Dumitru din localitate - Comemorarea personalităţilor udeştene; ora 10.30 - Pelerinaj la mormintele scriitorilor Constantin Ştefuriuc şi Mircea Motrici; ora 12.00 - Casa memorială „Eusebiu Camilar” - Lansări de carte, spectacol susţinut de elevii Şcolii „Haralambie Mihăescu” din Udeşti, decernarea premiilor pentru poezie, proză scurtă şi reportaj literar, recitalul laureaţilor; ora 14.00 - Casa Memorială „Mircea Motrici” - Despre şi pentru Mircea Motrici; ora 17.00 - Poezia pe Oadeci - Recitalul poeţilor invitaţi.

 

Campionatul distracţiei, de la Shopping City

Copiii, părinţii şi bunicii sunt aşteptaţi, în perioada 31 mai – 1 iunie, la Shopping City Suceava pentru a sărbători împreună copilăria, cu momente pline de distracţie şi premii numeroase pentru cei mici. Campionatul distracţiei începe de duminică, 31 mai, ora 11:00, pe zona de food din incinta centrului comercial, unde şcolile din municipiul Suceava vor prezenta câte un program artistic, constând în momente de dans, muzică, teatru sau recitare, în cadrul concursului de talente între şcoli intitulat generic ”Kinderela”. Cele mai bune momente vor fi premiate de Shopping City Suceava cu: locul 1 – un cec cadou în valoare de 1.000 de lei, locul 2 – un cec cadou în valoare de 800 de lei şi locul 3 – un cec cadou în valoare de 500 de lei.

Distracţia continuă pe 1 iunie, de la ora 11.00, în zona de food din incinta Shopping City Suceava, cu programe artistice susţinute de Şcoala Populară de Arte, dar şi cu teatru de păpuşi, cu piesa ”Hansel şi Gretel”, oferit de Centrul Cultural Bucovina. Totodată, cei mici vor defila în cadrul unei prezentări de modă cu cele mai noi colecţii ale magazinelor de copii din Shopping City Suceava: Carrefour, Takko Fashion, Champion, Evel Mod, Delia 07 şi Coccodrillo. Pe parcursul celor două zile, copiii vor avea parte şi de întâlniri cu personaje de poveste, jocuri cu baloane, sesiuni de facepainting şi vor putea participa la atelierele educative şi de creaţie Kids City – art craft, realizate în parteneriat cu Alexandria Librării. De altfel, în parcarea Shopping City Suceava cei mici vor realiza desene pe asfalt şi vor participa la diferite concursuri şi jocuri cu premii surpriză. Timp de două zile, Shopping City Suceva se transformă într-un cadru de poveste, unde toţi copiiisunt aşteptaţi cu surprize şi momente de neuitat.

 

Expoziţie de reptile vii, la Shopping City

Shopping City Suceava te aşteaptă să vizitezi, în perioada 1-17 iunie, expoziţia de reptile vii. Vino să admiri şerpi piton, şerpi boa şi şerpi anaconda, broaşte ţestoase de apă şi de uscat, şopârle africane, peşti exotici, caimani şi iguane! Pe toată perioada expoziţiei, clienţii sunt invitaţi să participe la campania ”Adună colecţia de reptile!”, având şansa de a câştiga 500 de premii instant. Astfel, clienţii care cumpără de minimum 50 lei din magazinele de copii pot câştiga instant două reptile de jucărie, iar cei care cumpără de minimum 100 de lei pot câştiga instant un atlas ilustrat cu reptile şi amfibieni. Expoziţia de reptile vii poate fi vizitată zilnic, între orele 09:00-21:00, în incinta Shopping City.

 

Expoziţie de pictură „Micii Picasso”

În perioada 1-15 iunie, Shopping City Suceava găzduieşte în City Gallery expoziţia de pictură şi grafică organizată de copiii din grupa “Micii Picasso”, îndrumaţi de artistul vizual şi profesorul Puşa Pîslaru. Vernisajul expoziţiei va avea loc luni, 1 iunie, de la ora 17:00, în City Gallery.

 

Joi, 28 mai

Concert la Auditorium „Joseph Schmidt”

De la ora 20.00, Auditoriumul „Joseph Schmidt” din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava va găzdui un concert extraordinar al orchestrei Wind Band din Polonia. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

Vineri, 29 mai

Expoziţie de pictură şi grafică la Muzeul Apelor „Mihai Băcescu”

La Muzeul Apelor „Mihai Băcescu” din Fălticeni va avea loc, la ora 16.00, vernisajul expoziţiei personale de pictură şi grafică a tânărului Matei Dumitriu. Expoziţia, care etalează nouă lucrări în ulei pe carton şi trei lucrări de grafică (tehnică mixtă) are genericul neconvenţional „nuştiu, doar am întrebat.”, „titlu pe care - aşa cum spune autorul lucrărilor - l-am gândit şi răzgândit de multe ori”.

Matei Dumitriu, care a absolvit Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni şi a fost îndrumat artistic de profesorul şi pictorul Konstantyn Ungureanu Box, se pregăteşte pentru învăţământul superior de artă.

 

Concert la Del’Iri Pub Suceava

Începând cu ora 22.00, Del’Iri Pub Suceava te invită la Golden Şlagăr cu AlterEgo. Biletul costă 10 lei.

 

Concert Valentin Boghean & Band la Suceava, la Strikers din Iulius Mall

Valentin Boghean & Band din Republica Moldova vor concerta, începând cu ora 21:30, în premieră la Suceava, la Strikers din Iulius Mall. Valentin Boghean s-a născut pe 21 septembrie 1977, în satul Bumbăta, Raionul Ungheni, Republica Moldova. Organizatorii evenimentului de la Suceava au declarat că „merită să vă întâlniţi cu oameni care fac muzică relativ modernă folosindu-se de modele muzicale rămase de la străbuni, iar ocazia oferită sucevenilor de a-l revedea şi pe folkistul Paul Arva nu poate fi decât un motiv în plus pentru a merge la concert”. Pentru eventuale detalii sau informaţii despre eveniment puteţi să sunaţi la numărul de telefon 0746 359 519.

 

Sâmbătă, 30 mai

Concert Blues cu trupa 99 Degrees, la Del’Iri Pub

Începând cu ora 22.00, Del’Iri Pub Suceava te invită la un concert Blues cu trupa 99 Degrees. Biletul costă 10 lei.

 

Duminică, 31 mai

Lansare de carte la Aquarius Center

Câmpulungenii sunt aşteptaţi, de la ora 17:00, la Aquarius Center din Câmpulung Moldovenesc, la un eveniment caritabil deosebit, în cadrul căruia Sebastian Remus Crăciun, un copil în vârstă de 12 ani care suferă de tetrapareză spastică, îşi lansează a treia carte de poezii, intitulată „Cu cartea pe carte călcând”. Volumul de poezii „Cu cartea pe carte călcând” a apărut la editura Smart din Gura Humorului, iar coperta a fost ilustrată de artistul plastic Radu Bercea, în cadrul unui proiect umanitar al Asociaţiei Culturale „Fair play”, condusă de poetul humorean Sorin Poclitaru. Lansarea de carte de duminică va fi urmată de un spectacol caritabil, la care au fost invitate vedete locale, dar şi colegi ai poetului de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1220 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș „holtei” cu sfeclă roșie Înainte vreme, femeile obişnuiau să pregătească un anume fel de borş, numit "holtei", adică lipsit cu totul de vreo bucăţică de carne. În locul lor se puneau legumele care se găseam prin grădini sau cămări, servindu-se doar cu... Citeşte