Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mai 2015 - Anul XX, nr. 121 (5933)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Alina MIHAESCU

Alina MIHĂESCU


S-a revizuit, dar nu s-a schimbat nimic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Miercuri, la Palatul Victoria, a avut loc şedinţa de Guvern. Mult aşteptata şedinţă care face lumină şi aduce pacea şi liniştea la Rădăuţi, deblocând, chipurile, blocajul administrativ. Adevărul e că la cât a ignorat Bucureştiul micul orăşel de provincie, la cum l-au tratat propriii edili locali şi judeţeni, putem trece decizia de ieri la capitolul reuşite. După ce o lună Rădăuţiul a supravieţuit fără primar, viceprimar, Consiliu Local şi secretar, guvernul a făcut un pustiu de bine, căci de fapt n-a prea avut încotro, şi a modificat Legea administraţiei locale. Se permite astfel prefectului să numească, temporar, un secretar de consiliu judeţean sau de primărie cu drept de semnătură pentru plăţi curente, pentru cazurile în care preşedintele consiliului judeţean sau primarul este arestat ori suspendat, iar postul de secretar este vacant. Adică exact situaţia de la Rădăuţi. De fapt, prin numirea unui jurist în funcţia de secretar se reia fluxul plăţilor şi atât. Adică marele deranj al domnilor de la Bucureşti nu face decât să deblocheze nişte salarii. Importante şi ele, e adevărat, căci e vorba de personalul din învăţământ, sănătate, administraţie publică locală, siguranţă publică şi alte angajamente ale municipalităţii, dar marea problemă a Rădăuţiului nu e asta. Rădăuţiul rămâne în continuare un municipiu neguvernat sau, cum se spune în popor, un sat fără câini. Situaţia de la Rădăuţi s-a construit în timp, cu migală au săpat la temelie şi au reuşit unii cu impostura şi incompetenţa lor să-l lase fără Consiliu Local. Dublaţi de la Bucureşti de un guvern deloc binevoitor să repună lucrurile pe făgaşul normal, politicienii locali au reuşit să se trimită singuri acasă şi apoi să se plângă că nu-i bagă în seamă Palatul Victoria. La Rădăuţi nu-i mai pasă nimănui că nu are cine să asfalteze centrul, că nu are cine da autorizaţii, că nu are cine controla sau hotărî diverse. Haosul poate fi chiar confortabil, dar până la un punct. Va trece suficient timp până la următoarele alegeri locale, de anul viitor, când, cel mai probabil, la Rădăuţi vor candida aceiaşi politicieni despre care oamenii vor fi uitat ce-au făcut cu puterea atunci când au avut-o. Timpul le rezolvă pe toate, timpul şi autosuficienţa. Apropo de autosuficienţă şi de şedinţa de guvern de ieri, într-o altă ordine de idei, premierul Victor Ponta i-a cerut, în plen, ministrului Agriculturii să susţină o conferinţă de presă în care să explice modificările adoptate la Legea pajiştilor, spunând că nici el nu a înţeles foarte bine despre ce este vorba. Nu i-a cerut explicaţii directe ca să se lămurească, să ştie pe viitor ca prim-ministru ce se află. Nu are timp pentru asemenea chestiuni urgente, dar el e Victor Ponta, iar o asemenea atitudine nici nu e de mirare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a revizuit, dar nu s-a schimbat nimic.
 Vizualizări articol: 1656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
S-a revizuit, dar nu s-a schimbat nimic5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș „holtei” cu sfeclă roșie Înainte vreme, femeile obişnuiau să pregătească un anume fel de borş, numit "holtei", adică lipsit cu totul de vreo bucăţică de carne. În locul lor se puneau legumele care se găseam prin grădini sau cămări, servindu-se doar cu... Citeşte