Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mai 2015 - Anul XX, nr. 121 (5933)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şansă la educaţie

Peste 350 de locuri pentru elevii romi, la liceele din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii romi care vor să studieze la colegiile şi liceele din judeţul Suceava au la dispoziţie 352 de locuri, la învăţământ la zi, seral şi cu frecvenţă redusă. Ministerul Educaţiei Naţionale a alocat, la nivelul judeţului Suceava, pentru elevii romi, 334 de locuri la liceu la învăţământ la zi, 4 locuri la seral şi 14 locuri la frecvenţă redusă. Printre liceele şi colegiile cu număr mare de locuri pentru copiii romi se numără Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni - 24 de locuri, CT „A.I. Cuza” Suceava - 18 locuri, CT Rădăuţi - 20 de locuri, CT de Industrie Alimentară Suceava - 14 locuri, CT ”Petru Muşat” Suceava - 12 locuri, Liceul Teoretic ”Ion Luca” Vatra Dornei - 10 locuri, Liceul cu Program Sportiv Suceava - 9 locuri. La colegiile naţionale, ”Mihai Eminescu” Suceava are 8 locuri pentru romi, ”Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc - 7, ”Nicu Gane” Fălticeni - 6, Informatică Suceava - 4, ”Ciprian Porumbescu” Suceava - 4, ”Petru Rareş” Suceava - 4, colegiile ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi şi ”Ştefan cel Mare” Suceava, câte 2 locuri, la fel ca şi Seminarul Teologic. Cel mai solicitat este Liceul Tehnologic ”Oltea Doamna” din Dolhasca, unde pentru romi sunt 10 locuri.

În învăţământul profesional de stat, cu durată de 3 ani, numărul locurilor alocate elevilor de etnie romă la nivelul judeţului Suceava, pentru anul şcolar 2015-2016, este de 102. Pentru a fi admişi pe aceste locuri, elevii au nevoie de o adeverinţă sau recomandare care să le ateste apartenenţa la etnia romă, pe care o pot obţine de la Biroul Judeţean pentru Romi din cadrul Instituţiei Prefectului sau de la Asociaţia Partida Romilor Pro Europa sucursala, până pe data de 20 iunie a.c., între orele 10:00-16:00.

Numărul de locuri în licee alocate copiilor romi este acelaşi ca şi anul trecut, deşi atunci s-au înscris doar 50 candidaţi. În anul şcolar 2013-2014 au fost 338 de locuri şi s-au înscris tot 50 de copii.

 

Prefectura Suceava sprijină campania ”Noi îţi dăm recomandarea”

Instituţia Prefectului judeţul Suceava a informat, ieri, printr-un comunicat de presă, că prin Biroul Judeţean pentru Romi sprijină implementarea campaniei „Noi îţi dăm recomandarea”, demarată de Asociaţia Partida Romilor Pro Europa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.

Campania se derulează în perioada 25 mai – 20 iunie şi are şi alte obiective educaţionale, pe lângă eliberarea adeverinţelor/recomandărilor de apartenenţă la etnia romă, pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, în vederea completării dosarului de admitere pentru liceu şi facultăţi. Astfel, urmăreşte identificarea preşcolarilor şi consilierea părinţilor de etnie romă în vederea înscrierii copiilor la grădiniţă; identificarea copiilor romi care au împlinit vârsta de înscriere în clasa I; informarea şi consilierea elevilor şi părinţilor de etnie romă despre calendarul admiterii în licee şi facultăţi, cât şi despre beneficiile educaţiei. De asemenea, se încearcă identificarea copiilor şi adulţilor de etnie romă care au depăşit vârsta legală de înscriere în sistemul de învăţământ, în vederea recuperării şcolare a acestora prin intermediul programului educaţional „A doua şansă”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 350 de locuri pentru elevii romi, la liceele din Suceava.
 Vizualizări articol: 1656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 350 de locuri pentru elevii romi, la liceele din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș „holtei” cu sfeclă roșie Înainte vreme, femeile obişnuiau să pregătească un anume fel de borş, numit "holtei", adică lipsit cu totul de vreo bucăţică de carne. În locul lor se puneau legumele care se găseam prin grădini sau cămări, servindu-se doar cu... Citeşte