Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mai 2015 - Anul XX, nr. 121 (5933)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eficienţă

Consum de cinci ori mai mic decât la actualele autobuze, cu autobuzul electric care a circulat prin Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autobuzele electrice se dovedesc a fi o soluţie foarte bună pentru transportul public de călători.

După testarea autobuzului electric produs în Cehia şi pus la dispoziţie gratuit de Anadolu Automobile, autorităţile sucevene sunt decise să aleagă această variantă de transport în comun, mult mai economică.

„În cele cinci zile cât a circulat în Suceava, autobuzul electric a parcurs 705 km, adică, în medie, 142 de km pe zi. S-au consumat în această perioadă 820 de kw, rezultând un cost de 0,55 lei pe km, în vreme ce cu autobuzele din prezent, consumul pe motorină este de 2,5 – 2,7 lei/km. Este clar că este de aproape cinci ori mai ieftin consumul pe electric”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Municipalitatea suceveană are în plan achiziţia a 40 de autobuze electrice, care să înlocuiască actualele modele de Irisbus-Iveco, care au depăşit de mult timp numărul de km garantaţi, uzura acestora începând să îşi spună cuvântul.

„Chiar de acest tip de autobuze, electrice, sunt mai scumpe decât cele clasice, avantajul este că le putem cumpăra din fonduri europene. Sperăm ca acestea să fie disponibile cât mai repede. În condiţiile în care pe 5 iunie se va semna acordul de finanţare pe Programul Operaţional Regional, am putea demara efectiv acest proiect. Este clar că este un transport rentabil”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

Proiectul de achiziţie a autobuzelor electrice pentru transportul în comun din Suceava beneficiază şi de sprijinul autorităţilor elveţiene, care a pus la dispoziţia Primăriei Suceava o sumă de 200.000 de franci elveţieni pentru întocmirea studiului de oportunitate necesar proiectului de finanţare din fonduri europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consum de cinci ori mai mic decât la actualele autobuze, cu autobuzul electric care a circulat prin Suceava.
 Vizualizări articol: 2895 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Consum de cinci ori mai mic decât la actualele autobuze, cu autobuzul electric care a circulat prin Suceava2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   GHE PINZAR trimis de
(28 mai 2015, 23:21:56
DE unde atita bucurie ca intretinerea e mai scumpa de minim cinci ori,

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș „holtei” cu sfeclă roșie Înainte vreme, femeile obişnuiau să pregătească un anume fel de borş, numit "holtei", adică lipsit cu totul de vreo bucăţică de carne. În locul lor se puneau legumele care se găseam prin grădini sau cămări, servindu-se doar cu... Citeşte