Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mai 2015 - Anul XX, nr. 121 (5933)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vremea judecăţii

Administratorul unei firme de termopane, trimis în judecată pentru ţepe de 20.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunţat, ieri, trimiterea în judecată a inculpatului Laurenţiu Hobjîlă, administratorul unei firme de termopane care a fost reclamat pentru numeroase înşelăciuni. Monitorul de Suceava a scris despre acest caz încă din 2012, mai mulţi păgubiţi relatând cum au fost înşelaţi cu „actele pe masă”. Mai exact, inculpatul a încheiat contracte privind prestarea de servicii, a încasat sume mari în avans, însă nu le-a mai onorat şi nici banii nu i-a mai dat înapoi.

Bărbatul a mai fost trimis în judecată şi pentru alte infracţiuni legate de prejudicierea altor societăţi comerciale, dar şi a statului român.

 

Va fi judecat pentru un întreg lanţ de infracţiuni

Laurenţiu Hobjîlă, în vârstă de 36 de ani, administrator al SC Horadom Trading SRL, va fi judecat pentru un întreg lanţ de infracţiuni: patru infracţiuni de înşelăciune, infracţiunea de emitere a unei file cec fără a avea disponibilul necesar la tras, în formă continuată (trei acte materiale),  infracţiunea de emitere a unei file cec cu dată falsă, în formă continuată (trei acte materiale),  infracţiunea de evaziune fiscală, în formă continuată, şi infracţiunea de refuz nejustificat al unei persoane de a prezenta organelor competente documentele legale, în scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale, în termen de cel mult 15 zile de la somaţie.

 

Cum acţiona inculpatul

Referitor la infracţiunile de înşelăciune, procurorii au reţinut că, în perioada iunie-august 2012, inculpatul l-a dus în eroare pe un bărbat din Suceava, Ilie C., faţă de care s-a angajat, prin contract, să execute şi să monteze o lucrare constând în tâmplărie PVC cu geam termoizolant, încasând de la păgubit suma de 3.000 de euro, în trei tranşe. Păgubitul urma să mai achite 450 de euro după executarea lucrării. Termopanele nu au mai fost însă montate niciodată.

“Administratorul firmei, Laurenţiu Hobjîlă, m-a tot amânat de la o zi la alta, până când mi-am dat seama că nu are de gând să-mi facă lucrarea. Nu am avut de unde să ştiu că are asemenea intenţii, avea firmă cu mai multe puncte de lucru în Suceava şi totul părea normal şi legal”, declara păgubitul, în 2012, pentru Monitorul de Suceava.

 

Una din victime a fost înşelată cu 7.800 de euro

O altă faptă, cu prejudiciu foarte mare, a fost comisă tot în vara anului 2012. Procurorii au arătat că inculpatul a încasat de la o persoană suma de 7.800 de euro, fără a mai efectua ulterior nici un demers pentru executarea lucrării la care s-a angajat. De asemenea, în perioada august-septembrie 2012, acelaşi Hobjîlă a mai încasat suma de 25.304 lei de la o societate pentru o lucrare de executare şi montare a unor instalaţii termice. Scenariul a fost acelaşi ca şi în celelalte cazuri.

 

Directorul de la Protecţia Consumatorului: „Am constatat că este un tip incorigibil”

În 2012, societatea încasa de la Oficiul Judeţean de Protecţie a Consumatorilor Suceava două amenzi, de câte 4.000 de lei. La vremea respectivă era vorba de mai multe victime, care aveau depuse reclamaţii la Protecţia Consumatorului. Foarte probabil sunt şi victime care au renunţat la ideea de a mai recupera prejudiciul de la acest administrator de firmă.

Vasile Latiş, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, declara la acea vreme: “Am avut personal mai multe discuţii cu acest administrator şi am constatat că este un tip incorigibil”. De fiecare dată acesta promitea că va rezolva nemulţumirile clienţilor săi în timp cât mai scurt.

Contactat de Monitorul de Suceava atunci când s-a scris despre acuzaţiile împotriva sa, bărbatul declara că face eforturi pentru a da toţi banii înapoi, însă doar în rate, deoarece se află într-o situaţie financiară dificilă.

 

Evaziune fiscală şi obstrucţionarea organelor de control

Procurorii care au finalizat rechizitoriul de trimitere în judecată au mai stabilit că acelaşi individ a emis file cec false sau fără acoperire către mai multe societăţi.

Un alt cap de acuzare este legat de evaziune fiscală.

„Inculpatul nu a înregistrat în evidenţa contabilă sumele încasate cu titlu de avans de la diferite persoane fizice, totalizând 63.318 lei, şi implicit TVA în sumă de 13.247 de lei, prejudiciind în acest mod bugetul de stat cu suma de 13.247 de lei, reprezentând TVA suplimentar aferent sumelor respective”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. 

Inculpatul mai este acuzat că în perioada ianuarie-februarie 2014  ar fi refuzat în mod nejustificat să prezinte organelor din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava - Inspecţie Fiscală, documentele financiar contabile ale societăţii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Administratorul unei firme de termopane, trimis în judecată pentru ţepe de 20.000 de euro.
 Vizualizări articol: 3312 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Administratorul unei firme de termopane, trimis în judecată pentru ţepe de 20.000 de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș „holtei” cu sfeclă roșie Înainte vreme, femeile obişnuiau să pregătească un anume fel de borş, numit "holtei", adică lipsit cu totul de vreo bucăţică de carne. În locul lor se puneau legumele care se găseam prin grădini sau cămări, servindu-se doar cu... Citeşte