Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2015 - Anul XX, nr. 97 (5909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ca acum o sută de ani

Una dintre cele mai importante poliţii orăşeneşti are WC-ul în fundul curţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei opt ofiţeri şi subofiţeri de la Poliţia oraşului Dolhasca îşi desfăşoară activitatea într-un sediu vechi, foarte degradat, cu plafon din stuf şi cu WC din lemn, aflat în curte, cu nimic mai modern decât cele folosite de bunicii noştri acum o sută de ani.

Situaţia a fost semnalată de Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), filiala Suceava, în timp ce conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava a transmis că rezolvarea acestor probleme este o prioritate, care depinde însă de banii care vor fi alocaţi de Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 

Buda din curte, cea mai mare problemă din multe altele, la sediul Poliţiei Dolhasca

Vasile Grumăzescu, liderul SNAP Suceava, a detaliat multitudinea de probleme de la sediul Poliţiei oraşului Dolhasca: “Plafonul clădirii este din stuf cu lut, nu există grup sanitar şi nici racord la apă curentă şi canal. De asemenea, acoperişul clădirii este şi el deteriorat. Practic întregul sediul este într-o stare foarte proastă, iar totul culminează cu WC-ul de lemn din curte”.

El a arătat că problema a fost sesizată în scris de sindicat conducerii IPJ Suceava încă din data de 18 decembrie 2014. Şi fostul şef al Poliţiei oraşului Dolhasca, comisarul-şef Florin Gavrilă, pensionat de curând, a sesizat de nenumărate ori condiţiile jalnice în care se lucrează la structura de poliţie care gestionează o localitate cu 11.000 de locuitori, din care peste 2.000 de romi.  

După pensionarea comisarului-şef Florin Gavrilă, la conducerea Poliţiei oraşului Dolhasca a fost numit, prin împuternicire, cu caracter provizoriu, un tânăr ofiţer, inspectorul principal Vasile Grădinaru. Pe lângă faptul că au condiţii foarte proaste de lucru, poliţiştii din Dolhasca sunt şi puţini raportat la numărul populaţiei şi la fenomenul infracţional din Dolhasca.

 

IPJ Suceava a întocmit un necesar de cheltuieli şi aşteaptă bani de la Bucureşti 

Subcomisarul Ionuţ Epureanu, din cadrul IPJ Suceava, a declarat că renovarea şi racordarea la utilităţi a sediului Poliţiei oraşului Dolhasca sunt priorităţi ale conducerii poliţiei judeţene.

„Conducerea IPJ Suceava, prin Serviciul de Logistică, a efectuat un raport al necesarului de cheltuieli cu privire la sediul Poliţiei oraşului Dolhasca şi l-a transmis către Direcţia de Logistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, care este ordonator de credite. Sumele necesare pentru sediul Poliţiei oraşului Dolhasca ar putea fi alocate la următoarea rectificare bugetară”, a transmis Ionuţ Epureanu.

 

Un alt sediu problemă este cel al Secţiei de Poliţie Burdujeni

Sindicaliştii de la SNAP Suceava au ţinut să mai aducă în atenţie şi problema unui alt sediu de poliţie aflat în stare proastă.

După cum a precizat Vasile Grumăzescu, Secţia de Poliţie Burdujeni îşi are sediul într-un imobil vechi de peste o sută de ani. Şi aici tavanul din lut este degradat, în interior este igrasie şi sunt infiltraţii de apă, tencuiala exterioară este deteriorată, iar lambriul şi parchetul sunt foarte degradate.

„De 15 ani la această secţie nu s-a făcut nici o renovare”, a mai sesizat liderul SNAP Suceava.

Şi aceste probleme au fost semnalate în scris conducerii IPJ Suceava la finele anului trecut. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Una dintre cele mai importante poliţii orăşeneşti are WC-ul în fundul curţii.
 Vizualizări articol: 3455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Una dintre cele mai importante poliţii orăşeneşti are WC-ul în fundul curţii4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(29 apr 2015, 18:34:44
Seful politiei din Dolhasca isi trimite subordonatii sa prinda toti homosexualii de pe raza localității. La ora 1:00 sefu' vine in inspectie. Ii gaseste pe politisti in cu*ul gol iesind din cate un tufis. Curios, ii intreaba:
- Ce faceti bai, aici?
- Intindem curse, sefu'!
2.   Comentariu trimis de
(29 apr 2015, 18:42:04
- Stiti de ce se numesc patrule de politie, cu toate ca ei umbla cate trei?
- Pentru ca altfel s-ar numi "tripule" ....
3.   Comentariu trimis de
(29 apr 2015, 18:43:17
Merg trei politai cu elicopterul.La un moment dat unul il intreaba pe celalalt:
- Auzi ba, de la ce e elicea aia de deasupra?
- Cred ca de la ventilatie ba, ca de cand s-a oprit uite ce transpira pilotu`!!!
4.   Comentariu trimis de
(29 apr 2015, 18:44:55
Un poliţist îi face cadou şefului o vază. Intră la şef şi o lasă pe birou, dar cu gura în jos. Vine şeful, vede vaza, o examinează şi constată:
- Ia uite la ăsta, îmi face cadou o vază defectă.
Pe unde dracu să bag florile, că e astupată. Şi după ce o ridică:
- Şi mai are şi fundu' spart!
5.   VIN VREMURI CÂCĂCIOASE, Herr Sturmbannführer trimis de
(29 apr 2015, 20:41:19
Herr Sturmbannführer Epureanu, de urgență întocmite rapoarte de cheltuieli pentru TOATE Secțiile și posturile de poliție astfel încât să fie prevăzute cu bude acătării.
Căci VIN VREMURI CÂCĂCIOASE, Herr Sturmbannführer.
Apăi, s-au cam isprăvit vremurile astea bengoase, în care procedura cercetării disciplinare și a sancționării, din Statutul polițistului, a FOST SUSPENDATĂ.
Pentru o mai bună explicitare a celor de mai sus, precizăm că, prin Decizia CCR nr. 392/2014 referitoare la admiterea excepției de neconstituționalitate invocată de fostul polițist Emil Florin Dincă, au fost constatate drept neconstituționale prevederile art. 59, alin. (2), art. 60 alin. (1) și art. 61, alin. (3).
Trebuie de făcut o mențiune excepțională în sprijinul tăriei morale de caracter a fostului polițist care, din lanul de popșoi, a reușit să scoată în evidență neconstituționalitatea unor articole de lege care, referitoare la procedura cercetării disciplinare reglementată prin ordin de ministru, nefiind vreodată publicate în Monitorul oficial, aduc atingere dreptului fundamental la apărare. („este de natură să confere un caracter iluzoriu posibilităților autorului excepției de neconstituționalitate de a se apăra în mod eficient. În aceste condiții, persoana cercetată disciplinar nu cunoaște regulile după care se desfășoară procedura, având în vedere că actul administrativ nu este accesibil și deci nici opozabil.”)

Funcție de această uimitoare realizare a fostului polițist Dincă, timp de aproape 10 luni (începând cu data 2 iulie 2014) orice procedură disciplinară efectuată în baza Statului Polițistului a fost suspendată de drept.
5.1  RE: VIN VREMURI CÂCĂCIOASE, Herr Sturmbannführer trimis de
(29 apr 2015, 20:45:28
Însă, în Monitorul oficial nr. 266 din 21 aprilie 2015 A FOST PUBLICATĂ Legea 81/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, precum și pentru modificarea art. 7 alin. (2) din Legea nr. 364/2004 privind organizarea si funcționarea politiei judiciare.

S-a terminat cu impunitatea nemeritată obținută de tot felul de golănași systemici în urma efortului entuziast și admirabil al fostului polițist Dincă.
Din cuprinsul Legii 81/2015 se pot deduce toate elementele de noutate, reprezentând publicarea în Legea organică a procedurii cercetării disciplinare, precum și a sancțiunilor.
(se modifică și se completează art. 54, 58, 59, 60 și 61)

Legea intră în vigoare în termen de 30 de zile de la publicare.

Deci, Herr Sturmbannführer, mai este timp foarte puțin, până pe 21 mai 2015, ca să dotați toate structurile din subordine cu bude temeinice, dotate cu oale țapene de porțelan, cürpapir trainic, uscătoare de mâini și altele celea.
Căci VIN VREMURI CÂCĂCIOASE, Herr Sturmbannführer!

devildevildevildevildevil

p.p.s. Amu studiez să-mi dau doftoratul în latura subiectivă a infracțiunii - intenție vs. culpă - nu de alta dar nu voiesc să-l scăp din gheare pe molodețul kaghebist printre bălăriile art. 69, ali. (1), lit. i) din Legea 360/2002.
Intenția e intenție, pe cale de consecință se dezbracă haina nemeritată de polițist.
Poate se intră o țâră și la gherlă, n-ai văzut minunea?
5.2  RE: VIN VREMURI CÂCĂCIOASE, Herr Sturmbannführer trimis de
(29 apr 2015, 20:47:47
Ci frumos îi de jucat șah cu milițienii!thumbs up
Mai ales când amu 6 luni iei erau cu o mutare înaintea ta iar amu ai ajuns tu să ai și inițiativa pe tabla de șah, dar și vreo 3 mutări înaintea lor!
Yupiiiii! ci mumos mă mai distrez!rock on
5.3  RE: VIN VREMURI CÂCĂCIOASE, Herr Sturmbannführer trimis de
(29 apr 2015, 20:53:21
p.s. 2 ce încântare zeiască să citești prevederile noului 62^5 sau ale art. II din Lege !
p.s. 3 Da’ Oare molodețul kaghebist de la XIII Miliție politică și-o fi îndeplinit obligația prevăzută la art. 42 din Statut?

„ Articolul 42
e) să informeze de îndată structura de resurse umane a unității din care face parte despre dobândirea calității procesuale de învinuit sau inculpat, precum și despre măsurile procesuale penale dispuse ori hotărârile penale pronunțate împotriva sa.”

Căci plângerea me, după ce s-o frecat ca un koi într-o căldare între PCA Sv. și Parchetul de pe lângă Lege, A PRIMIT NUMĂR DE DOSAR PENAL la PCA – 176/P/2015 - pe cale de consecință că molodețul kaghebist s-a căpătuit cu calitatea de învinuit. Părerea mea!

Las că trimet tot Io* un plic la IPJ cuprinzând această informare procedurală.
Ce nu fack Io* pentru „prietinii” miia din Miliția Rrumână!
rolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floor

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei