Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2015 - Anul XX, nr. 97 (5909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Temeri

Lungu, supărat de întârzierile nejustificate ale celor de la Victor Construct

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elanul cu care constructorul botăşănean Victor Construct s-a apucat de modernizarea străzilor din Suceava, pe fonduri europene, s-a cam pierdut pe parcurs, după cum a constatat cu amărăciune conducerea municipiului reşedinţă de judeţ.

La comandamentul de ieri dimineaţă, de gestionare a lucrărilor executate pe fonduri europene, primarul Ion Lungu i-a luat la întrebări pe reprezentanţii constructorului, nemulţumit de faptul că deja au venit cu prelungiri ale termenelor de finalizare a unora dintre obiective, dar mai ales de faptul că nu se toarnă deloc asfalt, deşi vremea este favorabilă.

„Sunt nemulţumit de ritmul lucrărilor, pentru că, deşi au pornit bine, pe parcurs cei de la Victor Construct s-au înmuiat. Se lucrează, dar nu aşa cum ar trebui.

Strada Universităţii trebuia să fie finalizată până la finele lunii aprilie, iar acum au amânat termenul pentru luna mai. Pasajul de cale ferată de la Iţcani avea termen luna iulie, l-au mutat în august. Alte trei străzi – Plevnei, Cuza Vodă şi Calea Unirii, trebuiau finalizate din aprilie, dar nu s-a turnat nici un metru de asfalt, iar asta mă îngrijorează”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Acesta i-a chestionat pe constructori în privinţa motivelor pentru care nu se asfaltează şi nu se lucrează mai intens, singura scuză invocată de aceştia fiind vremea nefavorabilă.

„Situaţia cea mai îngrijorătoare este la turnatul asfaltului, unde ne tot aburiţi că nu e vreme, că nu e bun timpul....Aţiavut trei zile de vară numai weekendul ăsta, de ce nu s-a întâmplat nimic?”, a spus Lungu, care le-a amintit că de mai bine de trei săptămâni tot spun că se apucă de asfaltat.

Edilul sucevean s-a arătat nemulţumit şi de ritmul lucrărilor de pe bulevardul George Enescu, cu atât mai mult cu cât nici nu s-a ajuns la cele mai dificile lucrări din proiect, care cuprinde 10 străzi, trei poduri și un pasaj peste calea ferată.

„Constructorii dau vina pe vreme, dar nu se mai pot ascunde după asta. O să mai fie şi ploaie, şi vreme mai rece, dar de acum nu vor mai fi temperaturi cu minus.

Faptul că nu se toarnă asfalt deşi ni se tot promite de trei săptămâni este îngrijorător şi vom solicita explicaţii conducerii societăţii, inclusiv în scris”, a spus Lungu, care a precizat că, dacă va fi nevoie, se va trece la aplicarea de amenzi.

În caz de lucrările nu sunt finalizate la timp, Suceava riscă să piardă finanţarea de aproape 20 de milioane de lei, fără TVA, acordată din fonduri europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu, supărat de întârzierile nejustificate ale celor de la Victor Construct.
 Vizualizări articol: 2074 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lungu, supărat de întârzierile nejustificate ale celor de la Victor Construct0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei