Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2015 - Anul XX, nr. 97 (5909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Premii

Universitari suceveni, distinşi cu trei medalii la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a participat, în perioada 15-19 aprilie, la Salonul Internaţional de Invenţii Geneva 2015, cu un proiect de cercetare care a primit Medalia de Argint. Standul Universităţii a mai fost recompensat cu Medalia de Aur a Uniunii Inventatorilor din Croaţia, cu Medalia de Aur a Institutului pentru promovarea inventicii din Germania şi cu o Plachetă a Fundaţiei Wellbeing din Republica Malta.

Proiectul premiat se numeşte „Sistem electronic de monitorizare a bicicletelor în mers” şi poartă semnătura rectorului Valentin Popa, profesor la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, şi a profesorilor Gheorghe Gutt şi Sonia Amariei, de la Facultatea de Inginerie Alimentară.

La Geneva, Universitatea din Suceava a fost reprezentată de Gheorghe Gutt.

Proiectul sucevenilor presupune un sistem electronic de măsurare precisă a vitezei, a acceleraţiei şi intensităţii frânării unei biciclete. Toate informaţiile sunt corelate precis cu harta electronică GPS a traseului parcurs de biciclist. Acelaşi sistem permite înregistrarea și stocarea informaţiilor despre nivelul șocului la o frânare bruscă sau la un impact frontal al bicicletei cu un alt corp static sau în mișcare, se arată pe pagina de internet a Ambasadei României din Elveţia.

 

Salonul este cel mai amplu eveniment la nivel mondial în domeniul inventicii

Cea de-a 43-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva a reunit participanţi din 48 de ţări, cu peste 1.000 de proiecte, iar România a fost prezentă cu un stand național propriu, organizat de Autoritatea Națională pentru Știință și Tehnică, cu sprijinul Ministerului Educației, în cadrul căruia și-au prezentat invențiile 28 de inventatori români. Toți cei 28 de inventatori români au fost răsplătiți cu medalii și premii pentru invențiile prezentate în cadrul Salonului: 18 medalii de aur, şapte de argint, trei de bronz și 32 de premii speciale.

Marele Premiu al celei de-a 43-a ediții a Salonului Internațional de Invenții de la Geneva a fost decernat pentru invenția firmei Vitargent International din Hong Kong - China, care a realizat un sistem de detectare a toxinelor in vivo, fără utilizarea, în acest scop, a animalelor.

Salonul Internațional de Invenții de la Geneva reprezintă cel mai amplu eveniment la nivel mondial în domeniul inventicii și o platformă unică de întâlnire între inventatori, oameni de afaceri, investitori și distribuitori. În fiecare an, vânzarea licențelor și rezultatele concrete ale acestui eveniment totalizează sume ce depășesc 50 de milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitari suceveni, distinşi cu trei medalii la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva.
 Vizualizări articol: 1533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Universitari suceveni, distinşi cu trei medalii la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei