Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2015 - Anul XX, nr. 97 (5909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La LPS

Stadion conform standardelor UEFA, dar proiectat fără tribună şi vestiare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Una dintre cele mai importante investiţii de sprijinire a sportului sucevean, dar şi a învăţământului, campusul Liceului cu Program Sportiv, se dovedeşte a avea serioase lacune, datând din vremea când proiectul a fost făcut „pe genunchi” şi fără o viziune pe termen lung.

Cel mai elocvent exemplu în acest sens este stadionul de fotbal la care tocmai au început lucrările de turnare a plăcii de beton, care va fi „îmbrăcată” ulterior cu un strat de gazon sintetic. Stadionul, care ar putea fi oricând o alternativă viabilă la „îmbătrânitul” Areni, fiind proiectat conform standardelor UEFA, nu a fost prevăzut cu câteva elemente esenţiale pentru omologarea sa.

Problemele au fost semnalate ieri de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a convocat o şedinţă specială cu proiectantul lucrărilor şi factorii implicaţi, pentru găsirea unor soluţii: „La LPS lucrările merg bine, dar la terenul de fotbal nu au vestiare, tribună, duşuri... sunt nişte probleme acolo. Proiectul nu l-am făcut noi, lucrăm cu materialul clientului, dar dacă se mai poate face ceva, să completăm din fonduri proprii sau din finanţare externă, să facem acum, cât se mai poate”.

 

Noul stadion al Sucevei, o şansă pentru sportul local

Valoarea totală a contractului de finalizare a campusului de la Liceul cu Program Sportiv Suceava este de 17.899.491 de lei, din care eligibili 10.460.915 lei, iar neeligibili 7.142.202 lei.

Aceasta este una dintre cele mai importante investiţii de sprijinire a sportului sucevean, în condiţiile în care municipiul reşedinţă de judeţ a fost vitregit de investiţii  în baze sportive, comparativ cu alte localităţi similare din ţară, unde au fost direcţionate fondurile guvernamentale.

Numai că lipsa unor elemente cheie ameninţă punerea în valoare a acestor investiţii.

„În 2007, când a fost făcut proiectul, nu eram director, nu ştiu exact cum s-a ajuns la această situaţie. O scuză ar fi că proiectul a fost făcut în grabă, să nu se piardă finanţarea la momentul respectiv. La început se pare că s-a dorit un teren de antrenament, de fotbal pentru copii. Numai că noi am ajuns la un moment în care pe acest teren se vor juca meciuri oficiale, cel puţin de juniori republicani. Pentru asta terenul trebuie omologat de Federaţia Română de Fotbal, dar trebuie să îndeplinească nişte condiţii, precum existenţa vestiarelor, cu toate dotările necesare”, a explicat directorul LPS Suceava, Ioan Radu.

Acesta, alături de constructor, a şi căutat câteva soluţii, cât mai economice, prin care să fie respectate condiţiile necesare, folosindu-se de spaţiile existente, care ar urma doar să fie amenajate.

Însă lipsa tribunei rămâne una dintre principalele probleme.

„Terenul de fotbal a fost construit conform standardelor UEFA, cu dimensiuni de 105 x 68 de metri. Acesta va fi acoperit cu o suprafaţă sintetică, iar în jurul său va fi amenajată o pistă de atletism cu două culoare, tot cu suprafaţă sintetică.

Aceasta va fi una de antrenament, nefiind posibilă omologarea sa pentru concursuri.

Am vrea să amenajăm chiar şi o groapă de sărituri în lungime. Am ajuns la concluzia că este necesară şi o tribună, mai ales că, în viitor, terenul ar putea să găzduiască chiar şi meciuri de Liga a II-a, iar spectatorii vor trebui să aibă unde să stea. Este loc şi pentru tribună, dar ar trebui să înceapă rapid lucrările, cel puţin cele care necesită transporturi cu utilaje grele, pentru că după ce se montează pe teren gazonul sintetic nu se mai poate permite accesul acestora”, a adăugat Ioan Radu.

 

Termen ambiţios de finalizare a lucrărilor

Investiţia de la LPS are mai multe componente, aflate în diferite stadii de realizare.

Internatul de 96 de locuri este acum ajuns la stadiul de realizare a finisajelor,  amfiteatrul este foarte aproape de a fi finalizat.

Vechiul teren de sport a fost „ras”, pentru ca în locul său să fie amenajate două terenuri moderne, de handbal, unul de antrenamente, iar unul conform standardelor actuale. Liceul va beneficia şi de o cantină nouă, dar şi de stadionul cu teren de fotbal şi pistă de atletism.

„Noi deja ne gândim ca tot ce avem în proiect să finalizăm până la începerea anului şcolar. Stadiul este destul de avansat, am ajuns la finisaje. La terenul de fotbal am început deja să turnăm betoane, sper ca într-o lună să finalizăm, să putem pune apoi gazonul sintetic. Terenul de sport de lângă liceu ar putea fi finalizat în două săptămâni”, a precizat Gheorghe Hogea, dirigintele de şantier al firmei SUCT, care se ocupă de acest amplu proiect, al cărui termen de finalizare este 31 decembrie 2015.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stadion conform standardelor UEFA, dar proiectat fără tribună şi vestiare.
 Vizualizări articol: 3251 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Stadion conform standardelor UEFA, dar proiectat fără tribună şi vestiare3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei