Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2015 - Anul XX, nr. 97 (5909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Încătușat în Vrancea

Fost poliţist acuzat că făcea contrabandă cu un BMW X6 aparţinând unui cabinet notarial din Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul poliţist Cristian Iordache (42 de ani), din Fălticeni, cel care acum un an a fost achitat într-un dosar de înşelăciune în care primise iniţial cinci ani de închisoare, a fost încătuşat în urmă cu două zile, la Vrancea, într-un dosar al structurilor de combatere a crimei organizate, fălticeneanul fiind acuzat că făcea contrabandă cu ţigări, pe care le transporta din judeţul Suceava în alte judeţe cu un BMW X6. Autoturismul, susţin anchetatorii, este cumpărat în leasing şi este înregistrat pe un cabinet notarial din Fălticeni, cabinet aparţinând soţiei fostului poliţist.

 

Fostul poliţist, dus ieri după-amiază la arestare. Anchetatorii spun că avea un complice la Vicovu de Sus

Dosarul în care a fost reţinut pentru 24 de ore Cristian Iordache, fost poliţist la Baia, Cornu Lucii şi Cajvana, a fost instrumentat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  (DIICOT)  - Biroul Teritorial Vrancea.

Pe lângă Iordache au fost reţinuţi alţi trei indivizi din Focşani, Dorel German, Gina Stănescu şi Laurien-Decebal Irimia, toţi cei patru fiind prezentaţi ieri după-amiază instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 Într-un comunicat postat ieri pe site-ul DIICOT se precizează că în cursul zilei de luni s-au făcut nu mai puţin de 28 de percheziţii pe raza localităţilor Focşani, Galaţi, Oneşti, Adjud, Bârlad, dar şi pe raza judeţului Suceava. La noi în judeţ, anchetatorii au descins la domiciliul lui Cristian Iordache, dar şi acasă la un bărbat din Vicovu de Sus, Radu Belibou, acuzat că a luat parte la infracţiunile de contrabandă de care este acuzat fostul poliţist.

“Ţigările erau preluate de doi membri ai grupului infracţional organizat în zona judeţului Suceava, fiind apoi transportate, cu un autoturism, pe raza municipiilor Focşani şi Adjud, unde erau predate reţelei de distribuţie, coordonată de liderul grupării (n.r. - Dorel German). Ulterior o mare parte a ţigărilor erau valorificate en detail în pieţele din cele două localităţi, o altă parte fiind valorificată prin intermediul reţelei de distribuţie existente pe raza municipiului Oneşti, dar şi către persoane din municipiul Galaţi”, se arată în comunicatul anchetatorilor, cu precizarea că infracţiunile cercetate în acest dosar au fost comise în perioada ianuarie - aprilie 2015, iar prejudiciul a fost estimat la 750.000 de lei.

 

Cea mai mare captură de ţigări în urma celor 28 de percheziţii, la Vicovu de Sus

Procurorii DIICOT au transmis ieri că în urma percheziţiilor au fost găsite aproape 22.000 de pachete de ţigări de contrabandă, fiind ridicată şi suma de aproximativ 330.000 de lei, peste 30 de telefoane mobile, dar şi trei autoturisme de lux (unul dintre autoturisme fiind BMW-ul X6 al cabinetului notarial din Fălticeni, maşină cu care circula Cristian Iordache).

Cea mai mare parte din ţigările ridicate de anchetatori a fost găsită la Vicovu de Sus, în urma percheziţiei făcute la Radu Belibou, la domiciliul acestuia fiind identificată şi suma de 62.000 de lei.

 

Acuzat că a livrat numai într-o lună peste 100 de baxuri de ţigări

Din actele anchetatorilor reiese că fostul poliţist Iordache a fost cooptat în această afacere în luna martie a acestui an. Fălticeneanul, acuză procurorii, depozita ţigările în BMW, în locaşul special al banchetei din spate, iar împreună cu celălalt sucevean, bărbatul din Vicovu de Sus, şi-a creat o piaţă de desfacere a ţigărilor de contrabandă pe raza mai multor judeţe.

Anchetatorii de la Vrancea au susţinut în faţa judecătorilor că fostul poliţist Iordache a livrat în perioada martie - aprilie a.c. peste 100 de baxuri de ţigări de contrabandă, în valoare de peste 500.000 de lei.

Transporturile s-au făcut cu BMW-ul X6 de către Cristian Iordache în următoarele date: 30/31 martie a.c., 2/3 aprilie a.c., 7 aprilie, 10 aprilie, 21/22 aprilie. Procurorii DIICOT susţin că la fiecare transport, Iordache era însoţit de Radu Belibou.

 

Acuzat că a vrut să lovească cu BMW-ul mașinile de poliţie şi pe poliţiștii care încercau să-l prindă

Din comunicatul postat ieri pe site-ul DIICOT reiese că în noaptea de duminică spre luni s-a organizat o acţiune de prindere în flagrant, pe raza municipiului Adjud.

Anchetatorii aveau informaţii că în acea noapte Iordache avea să livreze cu BMW-ul pe care îl folosea 23 de baxuri de ţigări.

Trei echipaje ale structurilor de combatere a crimei organizate au fost dispuse pe traseul pe care urma să-l parcurgă fălticeneanul, respectiv două maşini  pe E 85, în localităţile Răcăciuni şi Săscut, iar un al treilea echipaj la intrarea în municipiul Adjud dinspre Bacău, pe aceeaşi arteră.

Alte echipaje de poliţie au fost dispuse pe raza municipiului Adjud, pentru a supraveghea E 85, la intersecţia cu DN 11 A, Adjud - Oneşti.

În jurul orei 22.00, a fost observat un autoturism Mercedes condus de Dorel German, pe raza municipiului Adjud. A fost oprit în trafic de un echipaj al poliţiei rutiere, însă inculpatul a încercat fără succes să fugă în momentul în care poliţiştii s-au apropiat de maşină.

Autoturismul BMW folosit de Cristian Iordache a fost reperat jumătate de oră mai târziu, la Răcăciuni. În interiorul maşinii au fost observate două persoane, şoferul şi un pasager pe scaunul din dreapta faţă. BMW-ul a fost urmărit de o maşină a anchetatorilor până la Adjud, iar aici s-a încercat oprirea autoturismului suspecţilor.

„Cei doi membri ai grupului infracţional nu numai că nu au respectat semnalele de oprire efectuate de organele de poliţie, dar au şi forţat barajul forţelor de ordine amplasat pe drumul european E 85, încercând să lovească autospecialele şi ofiţeri de poliţie. În acest context, s-a utilizat armamentul din dotare, fiind executate focuri de avertisment. Cu toate acestea, cei doi membri ai grupului infracţional au reuşit să spargă barajul şi profitând de avantajul oferit de autoturismul pe care îl deţineau au reuşit să părăsească zona infracţională”, se arată în comunicatul DIICOT.

Ulterior, anchetatorii au pus mâna pe Cristian Iordache, fălticeneanul fiind reţinut pentru 24 de ore.

 

Condamnat cinci ani de Tribunal, achitat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Cristian Iordache nu este la primele probleme cu legea.

El a fost trimis în judecată alături de alţi doi indivizi, cei trei fiind acuzaţi de structurile de combatere a crimei organizate că au înşelat, în 2009, o firmă din Bucureşti de la care, în calitate de administratori ai unor firme din Fălticeni, respectiv Iaşi, au achiziţionat materiale de construcţie de peste 700.000 de lei, pentru care au emis file cec şi bilete la ordin.

Când reprezentanţii firmei bucureştene au încercat să încaseze banii pentru materialele vândute, au aflat că în conturile societăţilor respective bate vântul.

Pe Cristian Iordache, Tribunalul Suceava l-a condamnat la cinci ani de închisoare, însă, ulterior, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fostul poliţist a fost achitat. 
Şi acest lucru se explică prin faptul că  pentru una dintre acuzaţii s-a reţinut că Iordache s-a împăcat cu partea vătămată, iar pentru cealaltă a intervenit prescripţia răspunderii penale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fost poliţist acuzat că făcea contrabandă cu un BMW X6 aparţinând unui cabinet notarial din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 7566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Fost poliţist acuzat că făcea contrabandă cu un BMW X6 aparţinând unui cabinet notarial din Fălticeni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei