Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2015 - Anul XX, nr. 97 (5909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Caravana

Universitatea din Suceava şi-a promovat oferta educaţională în Republica Moldova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru studenţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), membri ai Grupului de Iniţiativă al Românilor din Basarabia (GIRB), au demarat, în cursul săptămânii trecute, o serie de acţiuni de promovare a instituţiei de învăţământ în Republica Moldova. S-a alăturat acestei iniţiative şi prof. univ. dr. Vasile Efros, decanul Facultăţii de Istorie şi Geografie, basarabean la origine.

Caravana de promovare a universităţii sucevene a cuprins mai multe licee de peste Prut, din Ungheni, Călăraşi, Teleneşti, Sărătenii Noi, Chişinău, Căuşeni, Talmaza, Cimişlia.

Potrivit universitarului Vasile Efros, „vizaţi au fost elevii din clasa a XII-a, cu care am avut mai multe întâlniri. Au fost trei zile de promovare, iar mâine vom pleca din nou în Republica Moldova, pentru alte două zile, în Râşcani, Drochia şi Soroca”.

Studenţii le-au prezentat viitorilor boboci oferta educaţională pentru basarabeni, pentru anul universitar 2015-2016, au explicat modalitatea de admitere la USV, ponderea bacalaureatului în media de admitere, actele necesare, calendarul şi procedurile admiterii, elevii primind şi pliante cu aceste informaţii.

Totodată, au fost prezentate cele nouă facultăţi ale USV, campusul instituţiei, infrastructura, laboratoarele, căminele etc. Au fost expuse şi câteva informaţii despre organizaţia GIRB, studenţii basarabeni asigurându-i pe liceeni de tot sprijinul lor odată cu admiterea acestora la Universitatea din Suceava.

De cealaltă parte, în luna martie, Universitatea din Suceava a demarat o campanie de promovare a ofertelor educaţionale prin liceele din regiune. Au fost vizitate atât licee din localităţile şi comunele sucevene, cât şi unităţi din Roman, Piatra Neamţ, Târgu Neamţ şi Botoşani.

Potrivit reprezentanţilor Universităţii, „prin campania sa, USV doreşte să vină în sprijinul liceenilor din mai multe judeţe, aflaţi în an terminal, ajutându-i pe aceştia într-una din etapele esenţiale ale orientării lor profesionale”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea din Suceava şi-a promovat oferta educaţională în Republica Moldova.
 Vizualizări articol: 1418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Universitatea din Suceava şi-a promovat oferta educaţională în Republica Moldova3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei