Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2015 - Anul XX, nr. 97 (5909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concurs

Elevi de clasa a III-a din Suceava, Rădăuţi şi Fălticeni participă la etapa naţională a ECOlimpiadei Elevilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevi de clasa a III-a din Suceava, Rădăuţi şi Fălticeni participă cu aproximativ 30 de lucrări pline de imaginaţie la etapa naţională a programului educaţional ECOlimpiada Elevilor şi intră în competiţie cu peste 300 de elevi din alte 27 de judeţe din România.

Pentru această ediţie, elevii de clasa a III-a din cele peste zece şcoli din judeţul Suceava care s-au înscris anul acesta în ECOlimpiada Elevilor au realizat aproximativ 800 de compuneri despre protejarea mediului înconjurător, iar pe cele mai bune le-au înregistrat pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro.

Fiecare cadru didactic a evaluat compunerile din clasa sa şi, în urma unui proces de selecţie, pe cea mai bună au nominalizat-o în ultima etapă a competiţiei.

Astfel, „Reciclarea deşeurilor din hârtie”, „Povestea sticlei”, „Învăţăm să protejăm mediul înconjurător” sunt doar o parte din cele aproximativ 30 de lucrările semnate de elevii din Suceava, Rădăuţi şi Fălticeni care merg mai departe în etapa naţională a programului ECOlimpiada Elevilor din acest an şcolar.

În etapa finală sunt elevi de la Colegiul de Artă "Ciprian Porumbescu", Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava, Şcoala Gimnazială "Miron Costin" Suceava,

Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava, Şcoala Gimnazială "Jean Bart" Suceava, Şcoala Gimnazială "Ion Creangă" Suceava, Şcoala Gimnazială "Mihail Sadoveanu" Fălticeni, Şcoala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza" Fălticeni, Şcoala Gimnaziala "Ion Irimescu" Fălticeni, Şcoala Gimnazială "Mihai Eminescu" Rădăuţi şi Şcoala Gimnazială Nr. 2 Rădăuţi.

Toate compunerile din concurs pot fi citite pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro, la secţiunea dedicată proiectului: www.colecteazaselectiv.ro/ecolimpiada-elevilor,şi pot fi votate până pe 10 mai.

De asemenea, Ministerul Educaţiei şi Eco-Rom Ambalaje – iniţiatorii proiectului – vor realiza o ultimă departajare din punct de vedere al originalităţii, respectării normelor de redactare şi al temei propuse. La final, elevii care au redactat cele mai reuşite lucrări, alături de cadrele didactice implicate, vor fi premiaţi.

ECOlimpiada Elevilor este un program educaţional amplu, care încurajează creativitatea elevilor şi totodată oferă un conţinut informaţional bogat, uşor de asimilat, care să îi inspire pe cei mici să devină responsabili cu mediul înconjurător.

Programul este dezvoltat de Eco-Rom Ambalaje în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, încă din anul 2012.

Ediţia de anul acesta este una dintre cele mai de succes, înregistrând o rată de participare de peste 95% - din cele peste 300 de clase înscrise la nivel naţional în program, respectiv 8.929 de elevi, aproape toate au parcurs lecţiile din auxiliarul „Învăţăm să reciclăm ambalajele” şi au înscris o compunere în etapa finală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi de clasa a III-a din Suceava, Rădăuţi şi Fălticeni participă la etapa naţională a ECOlimpiadei Elevilor.
 Vizualizări articol: 1401 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi de clasa a III-a din Suceava, Rădăuţi şi Fălticeni participă la etapa naţională a ECOlimpiadei Elevilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei