Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2015 - Anul XX, nr. 97 (5909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Accident

Doi vârstnici şi nepotul lor, răniţi grav după ce o Dacie s-a zdrobit de o basculantă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bărbat în vârstă de 64 de ani, soţia acestuia, în vârstă de 60 de ani, şi un copil în vârstă de 7 ani, nepotul celor doi, au ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean Suceava, după ce au fost implicaţi într-un accident rutier.  S-a întâmplat ieri, în jurul orei 13.00, pe DN 29, care leagă Suceava de Botoşani, pe raza satului Plopeni. Dacia cu care se deplasau cei trei a lovit un autoturism şi o basculantă, după care s-a răsturnat pe carosabil.

 

Dacia a lovit autoturismul din faţă şi a intrat pe sens opus, izbindu-se de vehiculul greu 

 La volanul unei Dacii 1310 se afla Virgil Murariu, în vârstă de 64 de ani, localnic din Plopeni, însoţit, în dreapta, de soţia sa, Aspazia, şi de nepotul lor în vârstă de 7 ani. Acesta din urmă, conform martorilor oculari, se afla tot pe scaunul din dreapta şoferului, în braţele bunicii. 

Şoferul circula pe direcţia Plopeni - Suceava şi mai avea câteva sute de metri până să ajungă acasă.

Pe porţiunea de drum în linie dreaptă din zona de ieşire din sat spre Suceava, acesta nu a mai avut timp să oprească atunci când un şofer din faţă, aflat la volanul unui VW, a redus viteza pentru a vira la stânga. Dacia a acroşat autoturismul din faţă şi a intrat pe sens opus, unde s-a lovit violent de o basculantă.

Martorii oculari au relatat că Dacia a fost practic prinsă între cele două maşini, după care s-a răsturnat şi a revenit pe roţi.

Petru Matraş, tânărul în vârstă de 22 de ani care se afla la volanul autoturismului VW, a relatat: “Am redus viteza şi am semnalizat pentru a face stânga, spre locuinţa unui vecin. Dintr-odată am simţit o bubuitură puternică din spate, Dacia aproape s-a urcat pe maşina mea, apoi a sărit pe contrasens”.

 

Medici: Cei trei au răni grave, dar sunt stabilizaţi

La faţa locului a ajuns un echipaj de Descarcerare de la Detaşamentul de Pompieri Suceava, două ambulanţe SMURD şi încă una de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava.

Personalul medical i-a preluat pe cei trei oameni din Dacie, care mai de care cu leziuni mai grave.

Doctorul Loredana Ştirbu, de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, a precizat că toţi cei trei pacienţi au fost preluaţi conştienţi, stabili hemodinamici, dar policontuzionaţi şi cu multiple plăgi şi fracturi.

După investigaţii suplimentare, bărbatul în vârstă de 64 de ani a fost diagnosticat cu fractură deschisă de femur stâng, traumatism cranian cu plagă contuză frontală şi cu o contuzie toraco-abdominală, în timp ce soţia acestuia avea un traumatism sever la coloană şi era în stare amnezică post-traumatică.

Nici copilul în vârstă de 7 ani nu a scăpat uşor, suferind fractură de femur stâng.

 

Posibile probleme cu frânele Daciei

Şoferul de pe basculantă, Ioan Cătălin Munteanu, în vârstă de 36 de ani, din Udeşti, a descris şi el cum s-a petrecut accidentul: „Dacia venea din spatele autoturismului VW Golf, o fi avut poate şi un pic de viteză, plus că frâna a ţinut doar pe o roată, aşa se vede pe carosabil... Şoferul Daciei a încercat să evite maşina din faţă şi s-a băgat în stânga, pe contrasens, direct în mine, eu nu am putut să mai evit impactul, a fost prea aproape”.

Poliţiştii rutieri au demarat o anchetă la faţa locului. Conform anchetei preliminare, cauza principală a accidentului este nepăstrarea distanţei regulamentare în mers, în cazul şoferului Daciei.

Cei doi şoferi care nu au suferit leziuni au fost verificaţi cu aparatul etilotest, rezultând că nu au consumat alcool.

 

Accidente multe pe DN 29 Suceava - Botoşani, după reabilitare

În urma accidentului rutier DN 29 a fost blocat în totalitate mai bine de o oră. Circulaţia rutieră a fost însă deviată pe un drum secundar din Plopeni.

Un alt aspect care se poate remarca este că, după reabilitare, drumul naţional Suceava - Botoşani a ajuns în topul nedorit al şoselelor pe care au loc multe accidente rutiere grave. Cele mai multe accidente de până acum au avut loc în zona Dumbrăveni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi vârstnici şi nepotul lor, răniţi grav după ce o Dacie s-a zdrobit de o basculantă.
 Vizualizări articol: 4506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doi vârstnici şi nepotul lor, răniţi grav după ce o Dacie s-a zdrobit de o basculantă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei