Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2015 - Anul XX, nr. 97 (5909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Erasmus +

Un pas spre schimbare

După derularea cu succes a unui parteneriat multilateral Comenius, în cadrul Şcolii Gimnaziale ”Petru Comarnescu” din Gura Humorului a luat startul  Proiectul de mobilitate în domeniul educaţiei şcolare Erasmus + intitulat ”Lume nouă, viaţă nouă” .

În perioada 22-28 februarie 2015, la Praga, în Republica Cehă, două cadre didactice am participat la Cursul de formare ”Leading Educational Change”. Programul cursului s-a materializat în 30 de ore de cursuri, ateliere de lucru şi evaluare, precum şi o vizită la Şcoala Hanspaulka din Praga.

Cei opt cursanţi din Italia, Belgia, Anglia şi România au participat la o suită de activităţi pe parcursul acelei săptămâni. Partea teoretică ce ne-a fost prezentată a fost presărată cu exemple de bune practici. În timpul activităţilor desfăşurate s-a pus un deosebit accent pe utilizarea informaţiilor predate la curs în exerciţii de grup, aplicaţii pe situaţii concrete.

Cursul s-a desfăşurat în limba engleză, ceea ce ne-a determinat să depunem un efort maxim pentru a putea ţine pasul cu ceilalţi colegi de curs, mult mai experimentaţi şi mai buni cunoscători ai limbii lui Shakespeare.

Vizitarea Şcolii Hanspaulka, situate într-unul dintre cartierele rezidenţiale din Praga, ne-a dat posibilitatea să aflăm informaţii despre organizarea sistemului de învăţământ din Republica Cehă şi despre istoricul acestei şcoli. Am participat la două ore de curs, am purtat discuţii cu elevii, după care s-a desfășurat o masă rotundă, unde am discutat despre modificările la nivel european şi global ce generează schimbări în învăţământ.

După orele de curs am vizitat importante obiective culturale, istorice şi religioase din Praga, numit şi ”Oraşul de aur”: oraşul vechi, Podul lui Carol, Primăria, Ceasul astronomic, Catedrala Petru şi Pavel, Palatul, Monumentul Eroilor, Opera, numeroase muzee. Oraşul vechi cu statuile, edificiile sale perfect conservate, catedrale şi turnuri impunătoare te invită parcă să treci pe tărâmul basmelor, aşteptând să apară suite regale de călăreţi, caleşti cu prinţi şi prinţese.

Acest curs reprezintă o experienţă  importantă pentru mine, deoarece am aflat opinii pertinente şi viziuni despre managementul schimbării, am vizualizat exemple concrete de bune practici, metode aplicate în vederea implementării şi eficientizării acţiunilor menite să aducă schimbarea.                                                   

 

Prof. Manoliu Rodica Elena

Şcoala Gimnazială ,,Petru Comarnescu” Gura Humorului

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un pas spre schimbare.
 Vizualizări articol: 1139 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un pas spre schimbare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei