Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 apr 2015 - Anul XX, nr. 87 (5899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verdict final

Rădăuţeanul Vasile Lavric a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vasile Lavric, rădăuţeanul în vârstă de 57 de ani care a ţinut prima pagină a ziarelor pe parcursul mai multor ani, fiind suspectat că are legătură cu dispariţia a trei surori, şi-a aflat ieri pedeapsa. Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe Lavric la trei ani cu suspendare sub supraveghere, decizia fiind una finală. Rădăuţeanul are şi o serie de obligaţii, cum ar fi să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Suceava, să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte opt zile, precum şi întoarcerea, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă şi să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.

Vasile Lavric a fost judecat pentru o tentativă de omor comisă în urmă cu aproape 15 ani împotriva Nicoletei Lavric, fostă Iordache, una din cele trei surori dispărute fără urmă.

Procurorii susţin că, în noiembrie 2000, Lavric şi-a lovit soţia de atunci, Nicoleta Lavric, cu un ciocan în cap, în mod repetat. Deşi loviturile nu i-au pus femeii direct în pericol viaţa, procurorii au invocat intenţia, modul în care s-a petrecut agresiunea - lovituri de ciocan în cap, pentru a-i reţine infracţiunea de tentativă de omor.

La vremea respectivă, soţia sa a ajuns la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a primit îngrijiri medicale, după care a fost externată şi a trăit încă cinci ani alături de soţul ei. A dispărut fără urmă în aprilie 2005. Două luni mai târziu avea să dispară şi Ramona Iordache (18 ani atunci), tânără cu care Vasile Lavric avea un copil în urma unei relaţii extraconjugale.

După cele două dispariţii misterioase, mama fetelor le-a povestit poliţiştilor şi despre o altă fată de-a ei, Iuliana, pe care nu a mai văzut-o din 1995, de când tânăra avea doar 16 ani.

 

Eliberat din arest preventiv după mai bine de 55 de zile de greva foamei

Vasile Lavric a fost arestat la mijlocul lunii aprilie 2014, petrecându-şi după gratii circa patru luni şi jumătate. Pentru că şi-a susţinut mereu nevinovăţia, în timp ce se afla încarcerat în Penitenciarul Botoşani a intrat în greva foamei. Acţiunea sa extremă a continuat mai mult de 55 de zile, el fiind transferat la Penitenciarul Spital Târgu Ocna. La finalul lunii august, Curtea de Apel Suceava a menţinut decizia Tribunalului şi a înlocuit măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Ulterior, la finalul anului trecut, Vasile Lavric a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, decizie modificată parţial ieri de Curtea de Apel, în sensul că rădăuţeanul a primit trei ani cu suspendare sub supraveghere.

 

Dosarul dispariţiilor surorilor Iordache, încă în lucru

În timp ce dosarul tentativei de omor de acum aproape 15 ani a fost finalizat, pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie există în lucru un alt dosar. Este vorba de cel care priveşte dispariţia surorilor Iordache.

Cu toate eforturile depuse de anchetatori, care au percheziţionat casa lui Vasile Lavric, precum şi gospodăria părinţilor acestuia, unde s-au făcut şi mai multe săpături, nu s-a găsit nimic concludent. Au găsit mai multe fragmente osoase, iar toată lumea se aştepta ca acestea să fie probele care să rezolve dispariţiile misterioase ale surorilor Iordache: Iuliana Iordache (dispărută din 1995, când fata avea 16 ani), Nicoleta Lavric (fostă Iordache, dispărută în aprilie 2005, la 31 de ani) şi Ramona Iordache (18 ani la data dispariţiei; nu a mai fost văzută din iunie 2005). Până la urmă, se pare că aceste fragmente osoase sunt de animal şi nu de om, ceea ce face ca ancheta să bată pasul pe loc.

După câteva luni, anchetatorii de la Bucureşti s-au întors din nou în judeţul Suceava şi au continuat săpăturile, nu la Rădăuţi, ci în zona Suceviţa - Palma, unde cu un excavator au săpat în mai multe locuri. Apoi, din informaţiile noastre, au fost şi pe la Dorneşti, unde ar fi făcut alte verificări, chiar la unele rude ale lui Vasile Lavric.

Cu Nicoleta şi Ramona, Vasile Lavric are câte un copil, cu prima din căsătoria dintre ei, iar cu cea de-a doua în urma unei relaţii extraconjugale a mecanicului auto cu cumnata sa (care avea 13 ani când a născut).

Cert e că cele trei surori au intrat parcă în pământ. Dispariţia acestora a fost cercetată şi de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, principalul suspect fiind acelaşi Vasile Lavric. În septembrie 2006, însă, din lipsă de probe, dosarul a fost închis.

Spre sfârşitul lui 2013, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde se află şi în prezent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rădăuţeanul Vasile Lavric a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.
 Vizualizări articol: 2274 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Rădăuţeanul Vasile Lavric a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Escalop domnesc După tradiția satului românesc, astăzi încep „Joile domnești”, timp de nouă săptămâni la rând, cu interdicții ce trebuie respectate. În Joile domnești nu se iese cu plugul în câmp, căci e pericol... Citeşte